bazı arkadaşlara olduğu gibi bana da normal geldi. istanbul trafiği bizi böyle şeyleri normal görmeye mi itiyor yoksa cidden normal de kamera olunca mı abartılıyor bilemedim.
Dostum kesik çizgi var. bu şartlar uygunsa sollanabilir demek oluyor.
ayrıca hızlısın, hızın 90+ o yolda tahminim 70 üstü sıkıntı.
kamyon var önünde sollaması normal. telaş etmeseydin bu kadar
Tamam, 4 teker hatalı; ama sen bunu gidip karakola bildirirsen aynen şu olacak:
Polis: tamam inceleriz (amk manyağının işi gücü yok neyle uğraşıyo)
kurubuz nickli arkadaşımıza tamamen katılıyorum.Bu kadar abartılacak birşey değil.Aynısı birçok kez başıma geldi.Zaten yol geniş sağından geçiver ne olacak ? Bazen motorcuların sırf böyle şeyleri yakalayabilmek için motorcu olduklarını düşünüyorum :/.
Bende motosiklet kullanıyorum.
haydo gibi söverdim ama kavga çıkarsa arabadan yalnız inmez bunlar
aynı bu sahne gibi olurdu https://www.youtube.com/watch?v=WzYF...youtu.be&t=464
beyler çok abartıyorsunuz.sıçan ******** görmüş yara sanmış
arkadaşlar trafikten memur beyler geldi. tam olarak olayın bölge trrafigin mi şehir merkezinin mi sınırlarında olmuş mu diye öğrenmek için geldiler. kamera mercek gözlü olduğu için mesafeyi uzak gösterebilir.. insan gözüyle gören kamera görüşü arasnda fark var... ön arka frene asıldım arabayi gördüğüm gibi. ben süraat kesersen karşı tarafında biraz yavaşlaması lazım. trafik memurlarin verdiği bilgi doğrutulsunda sürücünün 3 tane hatası olduğunu belirtiler. amacım kameraya cekmek olmadığını belirtiirim daha öncede araba çarpmıştı bana arkadan ama suçlu ben olmuştum ve üstüne üstün arabanın zararını sigortamdan karşılamak zorunda kalmıştım...
Honda, Kawasaki, Suziki, Ducati, Yamaha Çok xoştirrr emaaa Benanaaa...
Bu videoda arabayı suçlayan muhtemelen hiç araba sürmemiştir. acaba motor geliyor mu diye yol boyu kamyonun arkasında mı gidecek? dikkat ederseniz kamyonda hafif sağ yapmış adama yol verecek diye. Kesik çizgilere dikkat ederseniz sollama serbest basit bir trafik bilgisi.
Motosikletliler olarak özeleştiri yapmalıyız bizim aletler taş çatlasın 90 cm eninde karşıdan araba gelirken bizimde sağa kaymamız erkekliğimizden hiçbir şey kaybettirmez. Araba sürücüleri sıkışık trafikte bana çok yardımcı oluyor.
Benim seridime ben gelirken araba girecek de ben sağa kayacağım o geçsin diye öyle mi?
Sen eşek olursan semer vuran çok olur diye boşuna dememisler.
Boyle saçmalık mi olur ya.
Biri de yazmış motor geliyor diye kamyonun arkasında mi bekleyecek diye.
Siz bir tuhafsınız gerçekten.
Aktif olarak araçta kullanıyorum ama yorumda iyice saçmalamışsınız hocam. Yahu bekleyecek arkadaş neden beklemiyor motosiklet taşıt değilmi diyelim bu arkadaş sağa yanaşmadı yada hızını düşürmedi o zaman ne olacaktı . Evet kesik çizgi var ama unuttuğunuz birşey var birini solluyacaksanız solunuz bomboş olmalı. Diyelim araç 80km hızla gidiyor eğer sollayacaksa önündeki bir 50 metre küsür boş olmalı . Lütfen sallamasyon yorumlar yapmayın.
kimin hatalı olup olmadığı konusunda birşey söylemeyeceğim fakat trafikte HOŞGÖRÜ çok önemli arkadaşlar. onun hatası varsa seninde var yol çalışması var ve gidiş geliş tek yön vermişlerse o yol 50 km hız olması gerekiyor diye tahmin ediyorum sen 90 km hız ile gidiyormuşun seninde hatan var. Karşındaki 4 teker sürücüsü nasıl bir psikolojide bilemezsin telefonla konusuyor diyorsun belki adamın çoluğu çocuğu hasta o yüzden telefonla konuşup acele ediyor olabilir. biraz fazla poliyannacılık yaptım fakat hoşgörülü olursan trafikte hoşgörüyle karşılanırsın...
Evet orta da bi problem var fakat millet o kadar çok kural ihlaline,magandaya,kural tanımaza denk gelmiş ki a normal olan şeyler normal gelmeye başlamış.
bu forumda herşeyin tavsiyesini alırım ama araba kullanmayı kimse bana öğretemez. Vidasından araba tanıyan insanım ben. "sallamasyon" lafını kullanan birini zaten ciddiye alamam.
Lafım tek sana değil motor kullanıcıları mağdur olmaya çok meraklı zaten. Bu olay e5te kapı açmak gibi ekstrem bişey değil karşıdan hayvan gibi bir araba geliyor "sollamanın serbest olduğu" yolda. Allahtan kamera çıktı da kim haklı haksız gözümüzle görüyoruz. Bigün bi motorcunun kamerasını ağzına sokacaklar onu bekliyorum.
Ben 10.000 km araba surmusumdur şimdiye kadar , yeni sayılırım.
Ancak senin saçmaladığını sana söyleyebilirim. Arabayı vidasindan tanımakla araba sürmenin alakası yok.
Sanayideki amele de arabayı vidasindan tanır.
Yukardaki olayda araba karşı şeritten taşıt gelirken sollamaya çıkmış. Bunu yapan adam benim hayatımı riske atiyor. Önünde kamyon varsa yolun müsait olmasını bekleyecek. Beklemezse onda da kamera yok ama silecek var. Bi yerine sokulur elbet.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)