Aynı yokuşu inerken hangi viteste isen o viteste çıkılır.
Geçen vurdum gidiyorum 90 derecelik bir yokuştan, tam tepeye varacağım baktım karşıdan ışid ile 360 derece farkları olduğunu söyleyen bir adam geliyor. Kaçtım hemen bulaşmasın bana diye (:
benim şu anki motorum honda titan 125 ben ikinci vitesle yokuş çıkarım inerken ikinci viteste inerimki motor rahat etsin fazla zorlamam çünkü 125 lik motor gücü belli.
70 derece derken şu diklikte mi yani?:
O bayırı yaya bile çıkamazsın arkadaşım, motorla zorlama hiç
Geometri önemli
İnerken kaç ile iniyor isen çıkarken o vitesle çıkın mesela örnek..
Git gide dikleşen bir yokuştan aşağı indiğini farzedelim en tepede iken 1. Viteste indin eğim azalınca muhtemelen 2 yada 3 e atmışsındır.. Çıkarkende 2 yada 3. Viteste iken eğim arttıkça dikleştikçe vites düşersin Problem ortadan kalkar..
Bayır değildir o bayır olsa çıkarsın
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Ankara Mamak'a gelin bi dik yokuş görün, motor çekmesine çeker de motor geri devrilecek diye yokuşu çıkmaktan vazgeçtim, gördüğüm ilk evin bahçesine daldım geri döndüm aşağı. Yeni Zelanda'daki sokağın fotoğrafına baktım ondan dik. 70 derece dedikleri yolun 100 metre mesafede 70 metre yükselmesi, normal açı hesabı 70 değil.
numangokce nin dediği gibi motorun sesinden ve çekişinden anlarsın eğer hala çekmiyorsa 1 e at yavaş çık başka türlü çıkamazsın
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
arkadaş şaka yapıyor olsa gerek. yokuşta vitesin değil devrin önemli olduğunu herkescikler bilir. bayıldımı ufaltacaan. yedimi yükseltecen güzel kardeşim. sen bu soruyu sormamış ol bizi de meşgul etme. iyi geceler hadi yat artık..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)