Alkollüyken Motor Kullanmayın !!!
Reklamlar
-
Bu bilinen şeyi, bir daha tesadüfen de olsa belki birileri tekrar okur ve aklında kalır umarım.
Alkollüyken motosiklet kullanmayın ! Dün akşam seyir vadisinde (trafiğe kapalı bir alan) arkadaşlarla eğlenelim dedik. Bir bira içip dolaşıp geri geliyorduk. Vadi aşağı dümdüz on numara asfalt yolları olan bir yer. Bi bira gez bi bira gez derken 5'den sonraki partide alkolün verdiği inanılmaz cesaretle olmadık hızlara çıkmaya başladım. O kafayla, sadece yola atılmış bir poşet gördüm, üzerinden geçmeyeyim içinde bira şişeleri vardır gibi saçma bi düşünceyle poşetten sıyrılayım derken neredeyse 135 km civarı ile motorumdan ayrıldım. Şükürler olsun ki sırf tepe soğuk diye üzerimden çıkarmadığım korumalarım hayatımı kurtardı. Hepsi kullanılamaz hale geldi. R25 motorum paramparça oldu, 5 şişe biraya motorumu ve ekipmanlarımı feda ettim. Şükürler olsun ki el bileklerim harici bir sızlamam çıkmadı.
İnşallah bu yazımı olduğunca çok kişi görür ve alkol alacaksa da aklına gelir. Lütfen alkollüyken araç kullanmayın, lütfen.
Reklamlar
-
cok gecmis olsun alkollu motor araba hatta bisiklet bile kullanmamali alkolunu alip gidip uyuyacaksin ucuz atlatmissiniz cok gecmis olsun
-
Geçmiş olsun. Şükür sana bir şey olmamış ve bir başkasına zarar vermemişsin.
-
Fotograf atar misiniz?
Akilsiz basin cezasini ayaklar cekermis, bundan sonra yurursunuz artik
-
-
Çok geçmiş olsun arkadaşım çok şükür ucuz atlatmışsın daha beteri olabilirdi.
shruikan adlı üyeden alıntı
iyi olmuş.
yapmayın beyler. Biz hiç mi hata yapmıyoruz ? Alkollü olmadığımız halde sınırları zorladığımız anlar olmuyor mu ?
-
ek bilgi bir bira içerim üflerim alete 0.50 yi geçmez diyenler için
Alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen sürücülere, hususi otomobil sürücüleri 0,50 promil, diğer tüm araç sürücüleri ( motosiklet ve kamyonet bu sınır içindedir )için ise 0,20 promilin üstünde ise, alkollü araç kullanmaktan işlem yapılır
konu hakkında yorum yapmayacağım kendin yazmışsın zaten
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
oguzhan6161 adlı üyeden alıntı
yapmayın beyler. Biz hiç mi hata yapmıyoruz ? Alkollü olmadığımız halde sınırları zorladığımız anlar olmuyor mu ?
Bilinçsizce yapılan yanlışa denir hata. Bu eleman içmiş birayı, atlamış motorun üstüne. Kimse kusura bakmasın; ama büyük mallık.
Bu mallığı savunmak da ayrı bi tuhaflık.
-
Çok geçmiş olsun Allah kimseye kaza bela vermesin.
-
Bilinçsizce yapılan yanlışa denir hata. Bu eleman içmiş birayı, atlamış motorun üstüne. Kimse kusura bakmasın; ama büyük mallık.
Bu mallığı savunmak da ayrı bi tuhaflık.
Alkollüyken motor kullanmayın diyebiliyorsa bilinçli içmiş olabilir ancak motora bilinçsizce , alkolün verdiği cesaretle binmiş. Alkollü olmasa kendisine "alkollü olarak motora biner misin? diye sorar da "elbette binerim" cevabını alırsan dediğinde haklısın. Ama öyle bi durum yok. Bu adam bizim arkadaşımız iyi ya da kötü kendisinin başına bir kaza gelmiş geçmiş olsun diyeceğimiz yerde tekme mi atmalıyız? Hadi amaa..
-
geçmiş olsun,
mala gelsin cana gelmesin, aynı kazanın belkide daha kötüsünü alkolsüz olsanız da yapıcaktınız
-
oguzhan6161 adlı üyeden alıntı
Alkollüyken motor kullanmayın diyebiliyorsa bilinçli içmiş olabilir ancak motora bilinçsizce , alkolün verdiği cesaretle binmiş. Alkollü olmasa kendisine "alkollü olarak motora biner misin? diye sorar da "elbette binerim" cevabını alırsan dediğinde haklısın. Ama öyle bi durum yok. Bu adam bizim arkadaşımız iyi ya da kötü kendisinin başına bir kaza gelmiş geçmiş olsun diyeceğimiz yerde tekme mi atmalıyız? Hadi amaa..
Valla salaklığı yüzünden başına iş gelene hiç acımam. Kendini düşünmeyeni ben mi düşünecem?
-
şükretmeliyiz ki sana bişey olmamış..
motorda ne kadar masraf çıktı, fotoğraf falan varmı
-
Alkollüyken yolda bile yürünmez. Kokusu ispirto, tadı berbat, kafası herşeyin anası mal gibi geziyorsun. Kusması ertesi gün bulantısı adı zıkkım olmalı. He belki bağımlılarında bunlar olmaz ama alkolik olup ne yapacaksınki? Ama nedense 21. Yy.da acayip özendiriliyor. 3 gün önceki gaza gelip viski almamla bunları yazıyorum bir daha 3 yıl heralde reklamlara kanmam.
-
Büyük geçmiş olsun. Akılsız başın cezası diyelim. Allah bir dAha yaşatmasın.
-
Alkol cesareti, kotu olmuş şükür olsun ki o kadar yuksek hızda hiç bişi olmamış sana ve hayattasın..
Geçmiş olsun,
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Adam hata ettim. Ben ettim siz etmeyin diyor. Ibret olsun diye basina geleni yazmis. Hala adami taslayanlar var.
-
öncelikle saygısızca yorumlar yaparak insanları yargılayanlar umarım daha beteri başınıza gelir...
yahu adam zaten bu hatayı ifade etmek için konu açmış siz kimsiniz adamı yargılıyorsunuz!
sevgili kardeşim sana da geçmişler olsun, yaşım 45... kaç sene kaç bin defa motorla bursa dağyoluna gidip içki içtiğimi kendim de bilmem. ha, şimdi son bir senedir sağlık sebebiyle artık bıraktık içkiyi. demem o ki içki içen adamın altında 125 üstü motor olmamalı. yani bisiklet gibi seni taşıyacak küçük bir alet olmalı...
ha bir de, ben ne kadar sarhoş olsam motora binince o rüzgarla kendime gelirdim. bu bünye meselesi çok etkiliyorsa evinde içmelisin...
-
mustf adlı üyeden alıntı
öncelikle saygısızca yorumlar yaparak insanları yargılayanlar umarım daha beteri başınıza gelir...
Peki senin bu söylediğin mantıklı mı ?
Sende kimseyi bu şekilde yargılayamazsın,hele ki böyle bir beddua ile !
-
Valla salaklığı yüzünden başına iş gelene hiç acımam. Kendini düşünmeyeni ben mi düşünecem?
Size yazıklar olsun başka da bişey demiyorum. Demek ayağımız taşa takılsa düşsek bi tekme de siz atcaksınız.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)