Motosikleti yıkayınca değişiyor
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar benim cbr 125r var motosiklette şöyle bir durum var. Mesela bugün motosikleti şu petroldaki tazyikli su ile yıkadım zararlı biliyorum ama yıkadım :D Herneyse motosikletin sesi akışı yahu mükemmel oldu. Ne zaman yıkasam motosiklet fena kaçıyor ama gel gör performansı kirlendikce düşüyor . İlkkez böyle birşeye şahit oldum sizce neden böyle oluyor ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:47 ----------
Yıkadıktan sonra wd40 yapıyorum bu arada her yıkamadan sonra sıvı gress sıkıyorum arka zıncıre ondan dolayımı acaba performansı dusuyor . zinciri gecen ay almıstım
Reklamlar
-
yahu forumdan tanımasam troll diyicem de kardeş ne içtin :D
zincir yeni yağlanınca çok hoş bir yumuşaklık oluyor bende de ama 40-50 kmden sonra o yumuşaklık gidiyor normal haline geliyor. performans konusunda bişey demicem zira nazar değmesin diye hep çamurlu geziyorum :D
-
A.Türker adlı üyeden alıntı
yahu forumdan tanımasam troll diyicem de kardeş ne içtin :D
ya valla öyle oluyor ağa. yalanım yok ah olsanızda direk test etme imkanı göstersem size :D bariz belli olluyor yıkanınca yağ gibi alıyor motosiklet
-
motor kaç model/km senin zincir değiştirdin?
-
Psikolojik bişey bu bazen banada oluyor :D
-
ses bakımından değişir
çünkü grenajlar kuru iken vibrasyondan ses yapabiliyor
ıslanınca grenajlar (birleşim yerleri) yumuşuyor be ses çıkarmıyor
ama kuruyunca yine aynı sesler çıkıyor grenajlardan
-
A.Türker adlı üyeden alıntı
motor kaç model/km senin zincir değiştirdin?
aldıgımda 28bındeydı sımdı 29 bınde . ben işte yaklasık 500km önce degıstım servıste
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------
fatih. adlı üyeden alıntı
ses bakımından değişir
çünkü grenajlar kuru iken vibrasyondan ses yapabiliyor
ıslanınca grenajlar (birleşim yerleri) yumuşuyor be ses çıkarmıyor
ama kuruyunca yine aynı sesler çıkıyor grenajlardan
ya titreşim grenaj değilde egzoz sesi değişiyor hani bogazına birşey gelince su içersin yutunca ohhhlarsın ya öyle oluyor motosiklet
-
ben ne zaman depoyu fullesem daha hızlı gidiyormuş gibi geliyor
-
shooter1 adlı üyeden alıntı
ben ne zaman depoyu fullesem daha hızlı gidiyormuş gibi geliyor
Bu bendede var :D benzinlikten çıkınca uçuyor sanki :D
-
suyu yiyince uykusundan uyanır
-
Bende yikayinca motoru daha cok seviyorum sıfır gibi oluyor birde wd40 yaptımmı binmede yaninda yat
-
Benimde aksine ne zaman benzin alsam motor bi hantallaşıyor 15 litre benzin sanki 50 hp azaltıyor motordan
-
ya bilmiyorum belkide psikolojik ama birgün kuzenle birlikte giderken oda dedi ulan noldu buna sesi bile değişti canavara döndü diye
-
wd40 ı nerelere sıkıyorsunuz?
-
seta34 adlı üyeden alıntı
wd40 ı nerelere sıkıyorsunuz?
elektrık aksamı oynayan parcalara sıkıyorum . sıkılmıyacak yerler grenajlar motor kısmı gercı oraya hafıf sıkıyorum ben bırde fren diskleri
-
Valla bu durumu eski motorum crypton da bende birebir yasadim. Yikaninca sevinip gaza mi geliyo makinalar anlamiyorum
-
Bence tamamen psikolojik.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)