Bir cafe racer hikayesi :)
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba. Geçen sene kendime yaptığım cafe racerı bir arkadaşım çok beğenmişti. Geçenlerde "o senin eski motorundan bana da yapalım bi araştırsana" dedi. Elinde çok bir para yoktu. Bu yüzden temiz bir dönör bulmakta zorlandık. Sonunda İzmir Buca'da SKYGO marka 250-4 model bir motosiklet buldum. Fena görünmüyordu, uzun zamandır motosikletin yattığını belirtti sahibi. Motoru beğendim, biraz temizlik yapılması gerekiyordu yağdır, zincirdir. Sonunda aldım ve izmirden aydın'a getirdim.
yoldan bir kare.
motosikleti hemen ustamın servisine çektim, sağ olsun kendisi bana alet edevatını kullanmam için izin verdi
tabii hemen soymaya başladım.
çamurluk böyle olunca fena durmadı hea
arkadaki efsane sr500
çamurluğu kesmem gerekiyordu ama spiral makinesi yoktu. koskoca sanayiyi gezdim, heriflerin ellerinde iş olmasa bile "abi şunu keselim" dediğimde "yok kardeşim onu sonra bırak hallederim"falan diyip çayını içiyor. en son bir usta sağ olsun kesti bozuk paran varsa ver dedi 10 lira bıraktım adama mutluluktan zaten tekrar gidip spiralini kullanıcam çünkü sivreltmem gerek rötüş için. işe geç başladığım için bu arada hava karardı ve evden son fotoğraf.
2. çalışma günü;
Sabah Nazilli'de işim vardı. Aydın'dan Nazilli'ye gittim orda işimi hallettim, dönerken de cafe racer için gidon aldım. Koskoca Aydın'da yok ama Nazilli'de bunun için özel bir üretim firması var. Aydın Kardeşler diye. Ordan temin ettim. Sonra döndüm Aydın'a. Akşamüstü 2 saat bir boşluğum oldu. Tamirhaneye gittim yine.
Gidonu değiştirmek için aldım elime alet edevatı lâkin gidon değiştirirken 2 kişi olmak önemli. 1 kişi çıkan gidonu tutarken, diğer kişi gidonun üstündeki butonları, elcikleri gidondan çıkarıp tutmalı. Tutan taraf ben oldum, söken taraf usta oldu.
Önce:
Değişirirken;
Lan olmadı bu galiba, sökeyim bari
Heh düzelttim.
Eh hava da karardı bugün, eve döndüm maalesef.
Alet edevatım olsa köpeğimi yanıma alıp, ice tea içe içe devam edicem de. Maalesef yok.
Planlarım;
Şimdi çamurlukla ilgili bir problemim var. Çamurluk çok havada. Amörtisörü değiştirmeye kalksam zaten 6-7 cm kısa amörtisörlerden başka bulamıyorum. Bulsamda epey para. Onun yerine şasinin arka tarafını kesip, kaynakla aşağıya doğru uzanan bir şasiye çevirebilirim. Tornacıda ordan çamurluğu vidalayabilir diye düşünüyorum. En önemli sorunum şuan bu. Depo boyasıdır, makyajıdır onlar epey kolay. Devam ettikçe buraya atarım.
Reklamlar
-
resimleri göremiyom kardeşim aboneyim faturayıda ödedik kesmişler :D
-
Resimler bende gözüktü, sanırım bir gs500'ünüz ve uğraştırmalarıyla alakalı konunuz da vardı. Takipteyim, kolay gelsin emeğinize sağlık
-
Moderatör
Bu motor nasıl cafe racer'a dönüşecek merakla takipteyim.
Kolay gele
Legends may sLeep.. But they never diE..!
-
Cafe racer değilde brat Bike gibi olacak sanırım, takip ediyorum hocam.
Not: Yakında bende konu açacağım benim motoru sergileyip fikirlerinizi alacağım
-
-
ben iyi bir cafe racer açıklaması rica ediorum, eğer üşenmezseniz çok mutlu olurum,
bilgilendirmeniz için teşekkur ederim,
emeğinize sağlık...
-
Eline sağlık kardeşim. Keşke İzmir'e uğradığında haberdar etseydin, öğrenci işi demleme çayımızdan içerdik
-
-
nasıl birşey cıkacak acaba
-
Yavaş yavaş güzelleşmeye başlamış. Bakalım arka çamurluk kısmı iş bitince nasıl olacak merak içerisindeyim
-
Gerçekten on Numara devamını bekliyoruz
-
Sen kendine cafe racer mi yaptın, almışmıydın yoksa?
Doğru hatırlamışım, o konunu hatırlıyordum buldum bak.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...i-bir-gun.html
Bu da fena olmaz gibi duruyor, izleyelim.
-
kardeş plakalıgı yan tarafta görmek isteriz ;)
-
Takipteyiz.
CT.ATC adlı üyeden alıntı
Cafe racer değilde brat Bike gibi olacak sanırım, takip ediyorum hocam.
Not: Yakında bende konu açacağım benim motoru sergileyip fikirlerinizi alacağım
Sizin projeyi ne zamandır bekliyorum. Bir süredir ben de kafamda 150 mr kesip biciyorum.
-
Şaseyi kesmektense en kötü ihtimalle amartisörün yaylarını kes. Şaseye müdahele etmen kötü sonuçlar doğurabilir(amartisöre müdahalene nazaran)
-
Demek tek bizim buraların sanayisinde değilmiş iş yapmama. Bir delik açtıramamıştım sanayide.
-
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/140898-yeni-motosikletim-buuzzzzz-gibi-bir-gun-3.html Konuyu yeni gördüm mükemmel olmuş.Bu da öyle olacaktır eminim.Fiyat neleri buluyor? Elinize sağlık bu arada
-
Bende de aynı kasa motor var ramzey. Çamurluk ciddi biçimde havada kaldığı için koltuğun arkasından uzanan çamurluk tutan Demirleri kesip farklı şekilde kaynattırdık
Birde kullandığınız gidon baya güzel. Online alabileceğim bir adres var mı?
-
sey_47 adlı üyeden alıntı
İyi hatırlamışsın dostum ama bende ona epey vakit harcamıştım. Onun iyi taragı gidonu değiştirilmişti ve arka sele çıkarılmıştı.
Sonraki konularıma bakarsan değişiklikleri görebilirsin mobilden girdim link atamadım
emreyild adlı üyeden alıntı
Bende de aynı kasa motor var ramzey. Çamurluk ciddi biçimde havada kaldığı için koltuğun arkasından uzanan çamurluk tutan Demirleri kesip farklı şekilde kaynattırdık
http://i.hizliresim.com/Agqv2r.jpg
Birde kullandığınız gidon baya güzel. Online alabileceğim bir adres var mı?
Sahibinden comda aydın kardeşler diye var dostum. Ordan mesaj atıp ben "batuhan gecenlerde gidon almış ondan istiyorum" dersen o anlar hemen.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:40 ----------
yunusus adlı üyeden alıntı
Şaseyi kesmektense en kötü ihtimalle amartisörün yaylarını kes. Şaseye müdahele etmen kötü sonuçlar doğurabilir(amartisöre müdahalene nazaran)
Amörtisörü helezonculara mı götürmem gerekiyor? Pek yapılabilir gibi gelmedi bana.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:42 ----------
Espaniole adlı üyeden alıntı
Eline sağlık kardeşim. Keşke İzmir'e uğradığında haberdar etseydin, öğrenci işi demleme çayımızdan içerdik
Aydın yakın kardeşim sen gelirsin bir gün belki?
Herkese teşekkürler bu arada.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)