Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

istanbul'da motosiklet kullanımı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Gt250r
    Herkese selam,
    Son zamanlarda motosiklet konusunda araştırma yapıyorum. Yamaha ybr 125 ve Honda cbr 125 düşünüyordum,ikisini de yakından görüp inceledim. Sonra eğer çok sık kullanamıycaksam bu kadar para verilir mi motora diye şüphe etmeye başladım. Ayrıca vitesli olması ve kullanımını öğrenmek için biraz zaman ayırmak gerektiğinden scooter tarzı motorları da araştırdım. Haftaiçi sürekli işte olmamdan dolayı aslında bu kararsızlıkları yaşıyorum ve tabi çevremdeki insanların biraz bilgi eksikliğinden dolayı, 'aman kaza yaparsın,aman çok riskli,aman motor da ne,para biriktir araba al' demeleri ve acaba radikal bir işe mi giriştim düşüncesi de etkili bunda.
    Kısacası istanbul'da motor kullanmanın avantajları dezavantajları neler? Vitesli bir motor mu yoksa scooter tarzı daha ufak bir motor mu tercih etmeli bu trafikte?Motor alıp da pişman olanlar varsa bunun nedenleri nedir?Marka olarak en çok Keeway Arn 125 den bahsediliyor, negatif yön olarak çukura girip çıkmalarda aracın biraz hassas olması(kırılan bir parçasından bahsedilmişti), 2-3 milyar fiatlarda hangi markaları tavsiye edersiniz? Tabi en önemli sorulardan biri de, istanbul'da güvenip alabileceğimiz, satış yaparken uyanıklık yapmayan, size müşteri olarak çok safmışsınız da satıcı olarak o kişi çok akıllı ve bilgiliymiş duygusunu yaşatmayan ve gönül rahatlığıyla sanki bir yakın dostunuzdan alıyormuş gibi huzur içinde alışveriş yapabileceğiniz bir yer varmı?Eğer reklama girecekse bu sorunun cevapı pm atmanızı rica ediyorum.
    Bunların dışında eklemek istediğiniz alakalı şeyler varsa güzel olur.
    Şimdiden herkese teşekkürler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tornedo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Zealsun zs200
    Arkadaşım öncelikle slm...
    Şunu söylemek isterimki sen daha ne tür motor alacaksın ona karar vermemişsin.Benim hissettiğim senin bir motor tutkun değil de sadece işe hızlı gidip az para verip bir taşıt almak ki buda motor oluyor sanırsam Neyse ben sana artılarından eksilerinden bahsedeyim.

2-3 milyara çinli scooterlardan alabilirsin.Ancak 500 km de bir civata sıktırman gerekir.Dertlerin çok olur.Ama 5-6 milyara kaliteli scooterlar bulabilirsin.Aprilla ya bak derim Otomatik olmaları tabiki senin için uygun.Ancak istanbulda karşıya geçmek (ben izmirliyim) zor sanırsam.Şöyle bahsedeyim hiç scooterla 90-100 km ile gitmedim ama gidenlerin dedeği bir şey var yanından 120-140 la bir kamyon otobüs geçse devrilmemek için zor tutuyorlarmış.Karar senin ama ybr 125 ii bir tercih derim ben cbr ii düşünme bile.Scooter tekerleklerden farkı yok

Dragonchaser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 400 ABS
    Motor bence İstanbul için bir zorunluluk Örneğin sabah köprü trafiği ile 30km 'lik yolu tıkış tıkış otobüslerde 2 saatte aldığımı düşününce hak verirsiniz sanırım.. Zevkten öte kullanım söz konusuysa bence scooterdan daha büyük ve şerit kaplayan araç almak daha mantıklı, çünkü otomobil sürücüleri gerçekten çok şuursuzca davranıyorlar. En azından biraz daha büyük bir aletle aktif trafikte hem daha balanslı bir sürüş gerçekleştirirsin hem de kendini belli edersin. Gerçi ben 50cc'lik scooter'da gördüm köprüde ama cesaret diyebiliyorum ben ancak buna Ben Keeway Superlight alıcam mesela birkaç hafta içinde, bence bu modeli de göz ardı etme.. YBR'de iyidir tabii.

Motosikleti
    sh300
    İstanbul içi yoğun trafik demek. Trafik'te iri motor aralardan kaçmakta zorlanır.
    Makul ve kaliteli bir motor olarak Yamaha cygnus rs iyi bir seçim olabilir. Biraz daha hız istenirse Honda Dylan. Bütçe uygun olursa Yamaha xmax.
    Trafikte vites ile uğraşılmaz, en iyisi scooter.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler