Valla hacim benim bugunnalacak durumum var ama ben biliyorum bu mereti sakasi yok..1. vites hop teker, 2.teker, 3. vites teker, 4. vites teker...
Valla hacim benim bugunnalacak durumum var ama ben biliyorum bu mereti sakasi yok..1. vites hop teker, 2.teker, 3. vites teker, 4. vites teker...
Alet güçlüde biraz işin hilesine kaçılabilir o çok yüksek olan torku düşürmek için arka dişli ufaltıla bilir ne kadar fark eder bilinmez ama dişli küçüldüğünde vites araları uzayacak ve canı biraz düşecektir gaza verdiği tepkiler biraz daha düşecektir ikinci bir diğer konu arkadaşın dediği gibi gaza gelip gazlarsam buna karşılık olarak da gaz kilidi diye bir şey var turkiye de bulamazsan yurtdışından kesin bulursun bununla gazı belirli düzeyde sabitlersin örnek 5-6 devri geçmez mesela vites değiştirmen gerekir bunlar alternatif çözüm olabilir ve hatta iyice alıştıktan sonra kademe kademe arttırabilirsin ama bu süreç de bol bol pratik yapman şart internette videolarına baktığımda virajlarda genellikle bazende düz yolda motoru yatırıyorlar patinaja düşüyor veya anlık kaymalar yapıyor dikkat etmekte fayda var
Bence kendini biliyorsan sakin kullanırım diyorsan binebilirsin atla deve değil sonuçta... şaka sat kurtul hemen . Bu aleti acemi bir sürücüye vermek 3 yaşında çocuğun eline dolu silah vermek gibi bir şey. Kendini de imha edebilir başkalarını da.. Efendi uslu bir motorla başlamak en hayırlısı.
tam oalrak dediğim şeyi bulamadım ama buda iş görüyor
Abi MT-09 şu an piyasada fanilerin alabileceği açık ara en tehlikeli motor değil mi? Ben mi yanlış biliyorum? Yemişim 1000RR ve sınıfdaşlarını, MT-09 tehlikenin diğer adı. Yapmayın lütfen. Korumayla falan olacak bir kaza ihtimalinden bahsetmiyoruz.
Hadi yaptınız diyelim;
1. Yukarıda birisi söylemiş, Yamaha bayiine gidip yalvarın bunun gücünü kısın diye, yapabilirseniz 1-2 sene o vaziyette kullanın derim.
2. 1. seçenek işlemiyorsa şaka maka gaz kolunu sertleştirme şansınız var mı ona bir bakın(böyle bir şey var mı hiç bilmiyorum). Serçe parmağınızın kayması bile o anki telaşınızla karıştığında korkunç sonuçlar doğurabilir.
3. En iyi seçenek değer kaybetmeden satmak olacaktır. Hevesiniz kursağınızda kalacak ama canınızın yolda kalmasından iyidir.
Risk faktörünü şöyle düşünün. Bu geometrik bir seri. 1 sefer olursa sonuçları yıkıcı olacak. Yani o kazayı yapana kadar sorun yok ama kaza olursa da özrü yok. Bu çok daha tehlikeli bir durum. Baktınız iyi kullanıyorsunuz ister istemez güven gelecektir. Yapma abi bak yazdıkça korkuyorum uzak dur lütfen.
Saygılar.
Yahuu bu kadar gözünü korkuttularsa gel motorları değiştirelim Tabii benimki de pek uslu sayılmaz. 75 beygir 689 cc. Dün Karabağlar'da ışıklarda kalkıştan sonra bir kızgınlıkla makasa girip gaz açtım. Bir baktım yanlamaya başlamışım, lastikler yeteri kadar ısınmamış
Not: Herkes yaşın büyük, tecrübelisin aklın başında vs demiş ama işin o yönünden ziyade telaş anı, refleks anı ve hata anı. Yoksa sen gaza gelip duvara gireceksin diye bir şey yok. Makul olup içini rahatlatmayı ben de isterim ama durum çok farklı ne yazık ki.
Arkadaşlar hiç mi başınıza gelmedi? 2. viteste eliniz kaymadı mı ya da telaşla 0.5sn içinde yanlış karar verip aptal bir makas atmadınız mı? Ben yaptım ve MT ile yapsaydım belki de bir kolum bacağım yoktu. Makul olmanın kimseye faydası yok bu durumda adamı gaza getirmeyin lütfen.
tüm yorumları okudum . hayırlısı diyebiliyorum sadece .... ama alet fena
kaliteli bir yerden yuksek seviyeye kadar egitim orda kararinizi kendiniz verirsiniz zaten. Honda dan gs3 e kadar oneririm, baktiniz sorun yadamiosunuz ufak ufak basliyabilirsiniz pek sorun olmaz sadece alisma sureniz uzun olur
Çoğu kişi benim söyleyeceklerimi veya söylemek isteyeceklerimi anlatmış, laf kalabalığı yapmanın alemi yok ama affınıza sığınarak konuyu ilk okuduğumda içimden geçenleri şöyle paylaşıyorum;
Sat kurtul arkadasin acil sattigi icin uygun fiyata almisindir zararda etmessin hic olmassa mt 07 alirsin veya mt25 , hic gerek yok 09 a ...
Sana yemek ısmarlıyım ben
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:23 ----------
Bak işte bu bi umut ışığı teşekkür ederim ama buda biraz basit yani yanlışlıkla gaz açmamdan korur kendimden korumaz bu alet beni.. Tek hamleyle kolu gevşetebiliyorsun. Daha profları varmıdır acaba.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:27 ----------
Hacım duruma bakınca mt-07 'de çok bana aslında. Hem 07de b modu yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------
2 yılı aşkın evliyim kardeşim düşündüğün gibi dişilerle alakalı bi durum değil Motora olan aşkımı anlatmaya çalıştım.
Konu sahibi arkadaşı destekleyenler olduğunu görmek üzdü beni gerçekten. dostum kendince olayı meşrulaştırmaya çalışmışsın az çok, eğitim ekipman diyerek. 200-250cc ile bile başlasan ekipman eğitim zaten şart. olay ne kadar dikkatli olduğun, ne kadar sakin olduğun, ne kadar çabuk öğrendiğinle alakalı değil; motosiklet işi şakaya gelmiyor dostum 100000 kilometre yol yapıp çok ufak dikkatsizlikte hayatını kaybeden insanlar var buna rağmen sen bu kadar güçlü ve agresif bir aletle böyle bir şey yapmaya kalkışıyorsun. burada "dikkatli olursan birşey olmaz" diyen arkadaşların bir faydası olmayacak yarın öbür gün deneyimsizliğin yüzünden başına birşey gelirse allah korusun.
+ İstanbul'da her gün MT-09 kullanmak mantıksız (Bence)
+ Tecrübesizliğin kaza riskini daha fazla arttıracak.
+ kanuni deer152 ile olduğum yerde düştüm sağ bacağım darbe ile altı yerden kırıldı hayatımdan iki sene gitti 2 ay titreyerek tasa sçtım. psikolojim yerle bir oldu. çektiğim acılar bozulan psikoljimin yanında bir hiçti. Ayağımı boch marka matkapla iki kere deldiler hiç koymadı ama iki sene boyunca o şekilde yaşamak bir odaya kapanmak beni bitirdi.
+ 6 yıl sonra skorım böle dünyaya dedim ve motosiklet almaya tekrar karar verdim mt-09 için kredi çektim ama mt07 yediyi görünce onu aldım nedendir bilmem mt serilerinde cc düştükçe motosikletlerin görünüşleri çok daha güzelleşiyor. şimdi mt25 beklemedeyim geldiğinde kullanacağım deneyeceğim kafamdaki bir kaç soru işaretini çözerse direk alacağım.
(Kanuni deer152 yerine mt07 ile başlasaydım inanın bu çektiğim sıkıntıların hiç birini yaşamayacaktım çünkü büyük bir olasılıkla - değil kesin ve kesinlikle bir yerde patlayıp ÖLECEKTİM. Şuan yaşım 32 bu işlerin yaşa bakmadığını savunan biriyim ama TECRÜBE bambaşka bir şey bugün kaza yaptığımda başıma nelerin gelebileceğini biliyorum tahmin edebiliyorum.)
Bu tecrübelerime dayanarak bence bunun yanına her gün kullanacağınız düşük cc güzel bir motosiklet almak ve bunun üzerinde kaşarlanmak. Daha sonra zamanı ve yeri geldiğinde mt09 u kullanmak...
Benim istediğim özendiğim ve kurmak istediğim sistem bu. Her gün kullanacak düşük cc, arada sırada kullanabileceğim büyük cc motosiklete sahip olmak...
var var ben aslında sana önerdiğimi bulamadım benim sana önermiş olduğumu babası oğlu için almış ve kilitlemisti anahtar ile açılıyordu ne yaparsan yap başka türlü ayarı bozamıyordun bulursam gene yüklerim ama yanlış hatırlamıyorsam aşağı doğru cektiğinde gazı daha cok kapatıyordu gazın açılması için yukarı doğru ittirmen gerekiyor olması lazım
Buradaki çoğu arkadaşı Vespa çarpmamştır yere, benim dayım ki yıllarca kullanmışlığı vardır dalgın bir anında debriyajı ani bırakmasıyla yere çarpılmıştır. Daha önce XJ6 forumlarında da paylaştığım gibi 22-23 yaşıma kadar PX 200i kullandım. Sonrasında ehliyet almama rağmen kullanmak nasip olmadı. Arkadaşım 2011'de İzmir'e gelen ilk Fazer8 ABS'yi satın aldı ve o tatildeyken bana bıraktı Uzun seneler vermiş olduğum araya rağmen 10 gün kulandım. Kimi zaman korktum kimi zaman üstümüzdeki bakışlarla gururlandım. Motoru geri verdikten sonra bu böyle olmayacak deyip 2012'de, 2011 model az kullanılmış bir Diversion satın aldım. Şimdi bana en uygun motosiklet olduğunu düşündüğüm MT-07'yi kullanıyorum. Tabiri caizse üzerine titriyorum motorumun. Pazar günü sadece gezmek için yağmurda yaklaşık 80 km. yol yaptım. Dün sırf gezmek bahane olsun diye zinciri kendim yağlamayıp ustama gittim dişli kapağını da açıp temizleyerek yağladık, bu da 65 km. daha yaptı. Az önce yaklaşık 2 hafta kadar önce ebay'den sipariş verdiğim Osram Night Racer 110 ampul kargomun geldiğini öğrendim ve çocuklar gibi sevindim.. Burada çok şey yazıldı, paylaşıldı, son kararı sen vereceksin. Herkese sağlıkla, mutlulukla devam eden ve gülümsemeyle son bulan sürüşler dilerim.
Arkadaşlar mantıklı yaklaşmış zaten.
Bilinçli olmak yetmez, 1 sene de 15-20 bin km yapmak yetmez, km yapmadıysan uzun yıllar motor kullanman yetmez.
Hepsinden tecrübe lazım sana bu motor için.
Arkadaşına kıyak yapmışsın ihtiyacı varken almışsın, sat şimdi sevenlerine kıyak yap..
Selamlar
Ben; bu motosiklete binebilir miyim? Diye sorduğum bir makineye kesinlikle binmezdim. Kan almadan, damar yolu açmadan operasyona girmeye çalışmayın... Lütfen
Saygılar
Morpheus'un Neo'nun beynine kung-fu tekniklerini aktarması gibi bi şeyse bu "eğitim" dedikleri; yaptır o eğitimi, sonra her ışıkta kaldırırsın...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)