Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Ben Bi B.K Yedim..

REKLAM ALANI
    Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Valla hacim benim bugunnalacak durumum var ama ben biliyorum bu mereti sakasi yok..1. vites hop teker, 2.teker, 3. vites teker, 4. vites teker...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Alet güçlüde biraz işin hilesine kaçılabilir o çok yüksek olan torku düşürmek için arka dişli ufaltıla bilir ne kadar fark eder bilinmez ama dişli küçüldüğünde vites araları uzayacak ve canı biraz düşecektir gaza verdiği tepkiler biraz daha düşecektir ikinci bir diğer konu arkadaşın dediği gibi gaza gelip gazlarsam buna karşılık olarak da gaz kilidi diye bir şey var turkiye de bulamazsan yurtdışından kesin bulursun bununla gazı belirli düzeyde sabitlersin örnek 5-6 devri geçmez mesela vites değiştirmen gerekir bunlar alternatif çözüm olabilir ve hatta iyice alıştıktan sonra kademe kademe arttırabilirsin ama bu süreç de bol bol pratik yapman şart internette videolarına baktığımda virajlarda genellikle bazende düz yolda motoru yatırıyorlar patinaja düşüyor veya anlık kaymalar yapıyor dikkat etmekte fayda var

Bence kendini biliyorsan sakin kullanırım diyorsan binebilirsin atla deve değil sonuçta... şaka sat kurtul hemen . Bu aleti acemi bir sürücüye vermek 3 yaşında çocuğun eline dolu silah vermek gibi bir şey. Kendini de imha edebilir başkalarını da.. Efendi uslu bir motorla başlamak en hayırlısı.

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    crocodill ve zulu bunu beğendiler.

Motosikleti

tam oalrak dediğim şeyi bulamadım ama buda iş görüyor

plegus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Kawasaki Ninja 650 R
    Abi MT-09 şu an piyasada fanilerin alabileceği açık ara en tehlikeli motor değil mi? Ben mi yanlış biliyorum? Yemişim 1000RR ve sınıfdaşlarını, MT-09 tehlikenin diğer adı. Yapmayın lütfen. Korumayla falan olacak bir kaza ihtimalinden bahsetmiyoruz.

Hadi yaptınız diyelim;

1. Yukarıda birisi söylemiş, Yamaha bayiine gidip yalvarın bunun gücünü kısın diye, yapabilirseniz 1-2 sene o vaziyette kullanın derim.

2. 1. seçenek işlemiyorsa şaka maka gaz kolunu sertleştirme şansınız var mı ona bir bakın(böyle bir şey var mı hiç bilmiyorum). Serçe parmağınızın kayması bile o anki telaşınızla karıştığında korkunç sonuçlar doğurabilir.

3. En iyi seçenek değer kaybetmeden satmak olacaktır. Hevesiniz kursağınızda kalacak ama canınızın yolda kalmasından iyidir.

Risk faktörünü şöyle düşünün. Bu geometrik bir seri. 1 sefer olursa sonuçları yıkıcı olacak. Yani o kazayı yapana kadar sorun yok ama kaza olursa da özrü yok. Bu çok daha tehlikeli bir durum. Baktınız iyi kullanıyorsunuz ister istemez güven gelecektir. Yapma abi bak yazdıkça korkuyorum uzak dur lütfen.

Saygılar.

aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Yahuu bu kadar gözünü korkuttularsa gel motorları değiştirelim Tabii benimki de pek uslu sayılmaz. 75 beygir 689 cc. Dün Karabağlar'da ışıklarda kalkıştan sonra bir kızgınlıkla makasa girip gaz açtım. Bir baktım yanlamaya başlamışım, lastikler yeteri kadar ısınmamış

plegus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Kawasaki Ninja 650 R
    Not: Herkes yaşın büyük, tecrübelisin aklın başında vs demiş ama işin o yönünden ziyade telaş anı, refleks anı ve hata anı. Yoksa sen gaza gelip duvara gireceksin diye bir şey yok. Makul olup içini rahatlatmayı ben de isterim ama durum çok farklı ne yazık ki.

Arkadaşlar hiç mi başınıza gelmedi? 2. viteste eliniz kaymadı mı ya da telaşla 0.5sn içinde yanlış karar verip aptal bir makas atmadınız mı? Ben yaptım ve MT ile yapsaydım belki de bir kolum bacağım yoktu. Makul olmanın kimseye faydası yok bu durumda adamı gaza getirmeyin lütfen.

Motosikleti
    Benelli TRK 502
    tüm yorumları okudum . hayırlısı diyebiliyorum sadece .... ama alet fena

kivancern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR, Yamaha XMAX 250 ABS
    kaliteli bir yerden yuksek seviyeye kadar egitim orda kararinizi kendiniz verirsiniz zaten. Honda dan gs3 e kadar oneririm, baktiniz sorun yadamiosunuz ufak ufak basliyabilirsiniz pek sorun olmaz sadece alisma sureniz uzun olur

Iron&Road - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arora Avantgarde 150 - Honey Badger
    Çoğu kişi benim söyleyeceklerimi veya söylemek isteyeceklerimi anlatmış, laf kalabalığı yapmanın alemi yok ama affınıza sığınarak konuyu ilk okuduğumda içimden geçenleri şöyle paylaşıyorum;

Sat kurtul arkadasin acil sattigi icin uygun fiyata almisindir zararda etmessin hic olmassa mt 07 alirsin veya mt25 , hic gerek yok 09 a ...

Alıntı copycat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yapamazsın diyen çok olmuş, o yüzden ben aynı şeyleri tekrar etmeyeceğim. sıraladağın liste bence çok iyi. ama onlara ekleyebileceğin en önemli madde motorunun mekanik ya da elektronik müdahale ile motor gücünü çok ciddi şekilde düşürmen. bu tarz işlemler yamaha için yurtdışında yapılıyor. eğer ülkemizde de yapılabiliyorsa ki bunu servislere sorarak öğrenebilirsin, motorunun beygir gücünü 30-35 gibi bir rakama düşürebilirsin. en az 1 yıl bu şekilde kullanırsan safha safha gücü serbest bırakabilirsin. eğer karmaşık müdahalelerde bulunamıyorlarsa hiç değilse gaz kolunu limitletebilirsin.

bir avantajın mt serisinin çok hafif olması ama diğer yandan dezavantajından mt serisinin racing modellerden daha dengesiz (daha az oturaklı) oluşu.
    Alıntı akbird adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi hocam düşük cc den başlayıp zamanla ve tecrübeyle büyütmek en iyi yöntemdir. Amma illa bu böyle olacak diye bi kuralda yoktur. Eğer riski göze alabiliyorsan hayabusayla da başlayabilirsin. 18-25 yaş falan olsan kesinlikle sat derdim ama belirli bi olgunluktasın. MT 09 la devam edeceksen. ufak cc motor kiralayım olayınu unut. en az 1 hafta eğitimden sonra yollara çıkmaya başla. Gis-honda-yamaha hangisine gidersen git. Temel EĞİTİM seviyesinden başla. bütün kademelerini al o eğitimlerin. Ondan sonra MT-09 sunu kullanmaya başla. Bu EĞİTİMLERİ almadan üstüne bile binme. Şimdi bi örnek vereyim hem sana hem herkese. motosikletli polisler ve sağlık görevlileri hiç motosiklet kullanmayı bilmeyenlerden seçilir. Sebebi bilen kişiye birşeyler öğretemezsin ama bilmeyen kişiye istediğini öğretebilirisn. Bu kişilere varadero veya crosrunner larla 3-4 gün EĞİTİM verilir. Daha sonra en aza 650cc motosikletlerle göreve başlarlar. Yani hiç bilmeyen birisi eğer gerekli EĞİTİMİ alırsa yüksek CC ile başlayabilir. ( şimdi herkes karşı gelecek ama gerçek bu )
    Sana yemek ısmarlıyım ben

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:23 ----------

Alıntı copycat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yapamazsın diyen çok olmuş, o yüzden ben aynı şeyleri tekrar etmeyeceğim. sıraladağın liste bence çok iyi. ama onlara ekleyebileceğin en önemli madde motorunun mekanik ya da elektronik müdahale ile motor gücünü çok ciddi şekilde düşürmen. bu tarz işlemler yamaha için yurtdışında yapılıyor. eğer ülkemizde de yapılabiliyorsa ki bunu servislere sorarak öğrenebilirsin, motorunun beygir gücünü 30-35 gibi bir rakama düşürebilirsin. en az 1 yıl bu şekilde kullanırsan safha safha gücü serbest bırakabilirsin. eğer karmaşık müdahalelerde bulunamıyorlarsa hiç değilse gaz kolunu limitletebilirsin.

bir avantajın mt serisinin çok hafif olması ama diğer yandan dezavantajından mt serisinin racing modellerden daha dengesiz (daha az oturaklı) oluşu.
    Alıntı ayzek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://www.youtube.com/watch?v=YI_GACkYPZA
    tam oalrak dediğim şeyi bulamadım ama buda iş görüyor
    Bak işte bu bi umut ışığı teşekkür ederim ama buda biraz basit yani yanlışlıkla gaz açmamdan korur kendimden korumaz bu alet beni.. Tek hamleyle kolu gevşetebiliyorsun. Daha profları varmıdır acaba.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:27 ----------

Alıntı aquarist4 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahuu bu kadar gözünü korkuttularsa gel motorları değiştirelim Tabii benimki de pek uslu sayılmaz. 75 beygir 689 cc. Dün Karabağlar'da ışıklarda kalkıştan sonra bir kızgınlıkla makasa girip gaz açtım. Bir baktım yanlamaya başlamışım, lastikler yeteri kadar ısınmamış
    Hacım duruma bakınca mt-07 'de çok bana aslında. Hem 07de b modu yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------

Alıntı abeciMotoru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üçgen vücut ve bu motor ile asıl amacını merak ediyorum :D
    sesli düşüneyim bi dakka, mevzu dişi milletine azıcık da olsa bişiyler bişiyler ise, emin ol bu motorun hayvani mt09 olduğunun farkına hiç biri varamıcak, 125 cc bir cbr bile daha çok ilgi çekecek
    bana da sorarsan şekil anlamında estetik bişey gelmiyo, cıpcıbıl kaslı bişey yani, herkesin görüşü farklıdır tabi :D en iyi görünen mt serisi 125cc olanı tatlı duruyo.

konu dağılmasın, ben olsam bunu satar kawasaki z300 alır onunla epey bir yol yaptıktan sonra yükselmeye bakardım, neden dersen mt09'dan sonra ne alabilirsin diye düşünürsek önünde artık çok bi seçenek kalmadığı görünüyor. naked'a tepe noktasında girmek akıllıca değil, bundan sonra seni tatmin edecek alacağın başka bir şey yok düşünsene.

üçgen vucut seni kurtarmıcak arkadaş, istersen superman ol, bununla başlamak kaçınılmazı çağırıyor.
    2 yılı aşkın evliyim kardeşim düşündüğün gibi dişilerle alakalı bi durum değil Motora olan aşkımı anlatmaya çalıştım.

Motosikleti
    Yamaha YZF R-25
    Konu sahibi arkadaşı destekleyenler olduğunu görmek üzdü beni gerçekten. dostum kendince olayı meşrulaştırmaya çalışmışsın az çok, eğitim ekipman diyerek. 200-250cc ile bile başlasan ekipman eğitim zaten şart. olay ne kadar dikkatli olduğun, ne kadar sakin olduğun, ne kadar çabuk öğrendiğinle alakalı değil; motosiklet işi şakaya gelmiyor dostum 100000 kilometre yol yapıp çok ufak dikkatsizlikte hayatını kaybeden insanlar var buna rağmen sen bu kadar güçlü ve agresif bir aletle böyle bir şey yapmaya kalkışıyorsun. burada "dikkatli olursan birşey olmaz" diyen arkadaşların bir faydası olmayacak yarın öbür gün deneyimsizliğin yüzünden başına birşey gelirse allah korusun.

araltı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    + İstanbul'da her gün MT-09 kullanmak mantıksız (Bence)

+ Tecrübesizliğin kaza riskini daha fazla arttıracak.

+ kanuni deer152 ile olduğum yerde düştüm sağ bacağım darbe ile altı yerden kırıldı hayatımdan iki sene gitti 2 ay titreyerek tasa sçtım. psikolojim yerle bir oldu. çektiğim acılar bozulan psikoljimin yanında bir hiçti. Ayağımı boch marka matkapla iki kere deldiler hiç koymadı ama iki sene boyunca o şekilde yaşamak bir odaya kapanmak beni bitirdi.

+ 6 yıl sonra skorım böle dünyaya dedim ve motosiklet almaya tekrar karar verdim mt-09 için kredi çektim ama mt07 yediyi görünce onu aldım nedendir bilmem mt serilerinde cc düştükçe motosikletlerin görünüşleri çok daha güzelleşiyor. şimdi mt25 beklemedeyim geldiğinde kullanacağım deneyeceğim kafamdaki bir kaç soru işaretini çözerse direk alacağım.

(Kanuni deer152 yerine mt07 ile başlasaydım inanın bu çektiğim sıkıntıların hiç birini yaşamayacaktım çünkü büyük bir olasılıkla - değil kesin ve kesinlikle bir yerde patlayıp ÖLECEKTİM. Şuan yaşım 32 bu işlerin yaşa bakmadığını savunan biriyim ama TECRÜBE bambaşka bir şey bugün kaza yaptığımda başıma nelerin gelebileceğini biliyorum tahmin edebiliyorum.)

Bu tecrübelerime dayanarak bence bunun yanına her gün kullanacağınız düşük cc güzel bir motosiklet almak ve bunun üzerinde kaşarlanmak. Daha sonra zamanı ve yeri geldiğinde mt09 u kullanmak...

Benim istediğim özendiğim ve kurmak istediğim sistem bu. Her gün kullanacak düşük cc, arada sırada kullanabileceğim büyük cc motosiklete sahip olmak...
    Iron&Road bunu beğendi.

Motosikleti
    var var ben aslında sana önerdiğimi bulamadım benim sana önermiş olduğumu babası oğlu için almış ve kilitlemisti anahtar ile açılıyordu ne yaparsan yap başka türlü ayarı bozamıyordun bulursam gene yüklerim ama yanlış hatırlamıyorsam aşağı doğru cektiğinde gazı daha cok kapatıyordu gazın açılması için yukarı doğru ittirmen gerekiyor olması lazım

aquarist4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion gitti,MT 07 Deep Armor geldi
    Buradaki çoğu arkadaşı Vespa çarpmamştır yere, benim dayım ki yıllarca kullanmışlığı vardır dalgın bir anında debriyajı ani bırakmasıyla yere çarpılmıştır. Daha önce XJ6 forumlarında da paylaştığım gibi 22-23 yaşıma kadar PX 200i kullandım. Sonrasında ehliyet almama rağmen kullanmak nasip olmadı. Arkadaşım 2011'de İzmir'e gelen ilk Fazer8 ABS'yi satın aldı ve o tatildeyken bana bıraktı Uzun seneler vermiş olduğum araya rağmen 10 gün kulandım. Kimi zaman korktum kimi zaman üstümüzdeki bakışlarla gururlandım. Motoru geri verdikten sonra bu böyle olmayacak deyip 2012'de, 2011 model az kullanılmış bir Diversion satın aldım. Şimdi bana en uygun motosiklet olduğunu düşündüğüm MT-07'yi kullanıyorum. Tabiri caizse üzerine titriyorum motorumun. Pazar günü sadece gezmek için yağmurda yaklaşık 80 km. yol yaptım. Dün sırf gezmek bahane olsun diye zinciri kendim yağlamayıp ustama gittim dişli kapağını da açıp temizleyerek yağladık, bu da 65 km. daha yaptı. Az önce yaklaşık 2 hafta kadar önce ebay'den sipariş verdiğim Osram Night Racer 110 ampul kargomun geldiğini öğrendim ve çocuklar gibi sevindim.. Burada çok şey yazıldı, paylaşıldı, son kararı sen vereceksin. Herkese sağlıkla, mutlulukla devam eden ve gülümsemeyle son bulan sürüşler dilerim.

Sam@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    97' Virago 250 / artık yok
    Arkadaşlar mantıklı yaklaşmış zaten.
    Bilinçli olmak yetmez, 1 sene de 15-20 bin km yapmak yetmez, km yapmadıysan uzun yıllar motor kullanman yetmez.
    Hepsinden tecrübe lazım sana bu motor için.
    Arkadaşına kıyak yapmışsın ihtiyacı varken almışsın, sat şimdi sevenlerine kıyak yap..

oakley - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Selamlar

Ben; bu motosiklete binebilir miyim? Diye sorduğum bir makineye kesinlikle binmezdim. Kan almadan, damar yolu açmadan operasyona girmeye çalışmayın... Lütfen

Saygılar

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Morpheus'un Neo'nun beynine kung-fu tekniklerini aktarması gibi bi şeyse bu "eğitim" dedikleri; yaptır o eğitimi, sonra her ışıkta kaldırırsın...

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)