Selamün aleyküm arkadaşlar bu ay motor almayı düşünüyorum motor muğlada bn ankarada oturuyorum parayı ne zmn veriyim nsıl veriyim bilmiyorum ilk kez alıcam yardm edn
Selamün aleyküm arkadaşlar bu ay motor almayı düşünüyorum motor muğlada bn ankarada oturuyorum parayı ne zmn veriyim nsıl veriyim bilmiyorum ilk kez alıcam yardm edn
Notere gidin, imzalar atılmadan önce parayı verin, sonra ruhsatınızı alın.
Hayırlı olsun.
burdaki noteremi gidicem ne ?
motoru aldıgın yerdeki herhabgi bir notere gideceksin kardeşim...noterdeki kağıt kürek işleri halledildikten sonra aynı işlem yapılan yerde paranı teslim et evraklarını eksiksiz cebine koy anahtarını al motoruna bin devam et....hayırlı olsun şimdiden
gitmek gerekiyor mu burdan halledilmiyor mu ?
Oraya gıdıp ıkınızın yanyana olup noterde parayı verıp anlasılan mevlanın yazdıgı noter belgesını ıkınızın ımzalaması lazım daha sonra vezneden 110 tl odeyerek gecıcı ruhsatınızı ve anlasmanın kopyalarınıda alıcı ve satıcıya verıyolar ıkametgah adresınede 1 hafta ıcınde ruhsatın gelır kesınlıkle sıgorta yaptırmadan yola cıkma verdıklerı gecıcı ruhsatla sıgorta yaptırtabılırsın
Motoru kim alacaksa ordan, ona vekalet de verebilirsin. Para işlerini internet bankacılığından havale/eft yaparsın.
boşver hiç uğraşma parayı gönder sonra motorun gelmesini bekle elbet gelir bir gün
1)Motor neredeyse o ile gitmen lazım. Oraya vardığından ilk önce istersen motoru göster yetkili servisine veyahut önceden araştırdığın bir ustaya.
2) Motor temiz ise beğendiysen, beraber motor ile birlikte notere gidin. Motoru noterin önünde bırakın.
3) Noterde evrak işleri tamamlanınca satıcıya parayı aldın mı diye soracaklar o sırada parayı nakit veya havale/eft ile ver ve ruhsatı motorun anahtarını ve yedek anahtarını tüm anahtarlarını (topcase falan) satıcından al. Noter işlemlerini sen ödeyeceksin (110 TL).
4) İmzaları attıktan sonra noterin verdiği belgeleri al ve motoruna bin (satıcıyı bindirme motora bir daha) en yakın sigortacıya git ve zorunlu trafik sigortanı yaptır.
5) Trafik sigortanı cebine koy ve evine dön sağ salim inşallah.
satıcının bir yakınına vekalet verebilirsin.vekaleti kargoyla yolla sonrada parayı bankadan yolla.onlar senin adına satış yapıp motoru ve ruhsatı sana gönderirler.desem de sen tedbiri elden bırakma git motoru bulunduğu şehirden kendin al.
-oğlum o suyu gece içiyom ben allahümme salli.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)