[QUOTE=yunusus;3744080]Nihihahahaa aradaki mesajlar silinmiş o yüzden öyle bi his var
Awesomee çocuuuum karıştırmasana forumu aaa naaadar ayıp :D işsiz anaların topla çabuk odanı muhabbetine bağlyabilirim şimdiden uyarayım
Haberim yok panpa gibi temizledim aaaaa ustume varma ;)) wanna 5 Brother? Hihihih
Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..
Forum kuralları gereği yabancı dil kullanmak yasak olmasaydı sana şimdi 'будь умным' derdim ama.. neyse ki yasak :D
O deģil bişey keşfettim gavurcaya geçince font değişiyor
Zincir temizleme için herkesin kullandığı yöntem farklı farklı.
Ben yöntemimi paylaşayım.
Kullandığım malzemeler:
1 adet ince hortum (nebuzilatör yani hava makinesi maskesinin hortumu) bunu bulabildim evde.
Depodan benzin çekmek için kullanıyorum.
1 adet kestirme fırçası (nalburdan)
1 adet minik yoğurt kabı ya da plastik tabak (temiz olduktan sonra her hangi bir şey de olabilir)
1 adet Kauçuklu Gres Yağı (suya dayanıklı bir yağ).Petrol ofisinin bazı istasyonlarında bulunuyor. 1 kg salça kutusu gibi bişey.
Yağdan bir miktar plastik şekerleme kutusuna koydum baya küçüldü. Hepsini bagajda taşıyabiliyorum yani. Her an için tertemiz.
Uygulama;
Depodaki benzinden plastik kaba bir miktar alıp, fırça yardımı ile kirli yağı pası temizliyorum. Bu yöntemde üstünüze başınıza sıçratmamanız gerekiyor. Elbiseniz filan batabilir. Elleriniz için lateks eldiven kullanabilirsiniz. Çünkü daha yağ süreceğiz. İlk başlarda eldiven kullanıyordum şimdiyse gerek duymuyorum ellerim her halükarda batıyor önemli değil yöntem ekonomik.
Zincir temizlendikten sonra bir miktar motoru çalıştırıp zincirin kuruması için teker döndürüyoruz. Hızlı kuruyor zaten 1-2 dk yeterli.
Sonrada motoru durdurup elimle krem sürer gibi zincire sürüyorum. Sonrada yediriyorum deyim yerindeyse. Zinciri elinizle temizlediğiniz için, gözünüzle pis olup olmadığına karar verebiliyorsunuz.
1-2 denemeden sonra ne kadar benzin ve yağ kullanacağınızı otomatik olarak ayarlıyorsunuz.
Herkese kolay gelsin.
Kullandığım malzemelerin resimleri;
Awesomee git bi tene zincir yağlama mekanizması al motora monte et.hatta kendin etme servise git onlar yapsin. Icat çıkarttırma insanlara burda
Hiç yazılmadıysa benzin/mazot kullanımının o-ringler üstündeki etkisi 350 kere yazılmıştır, yapmayın etmeyin gözünüzü sevim.
Hadi zincir temizleme spreyleri pahalı, bulun biraz gazyağı onu kullanın.
Ek olarak ben yaptım birşey olmuyor kadar saçma bir mantık olabilir mi? Gir internete araştır dünya kadar sitede o-ringlerin çözücü maddelerle karşılaştığında ne hale geldiği gösteriliyor. Zincir üreticilerini kendisi diyor kesinlikle benzin gibi solventler kullanmayın hele wd-40 asla.
iyi de benim zincirim o-ring değil ki boşuna mı dedik herkesin yöntemi farklı diye. Tamam gaz yağı olsun. Metod aynı.
Eline sağlık. Başta biraz tiskindim bu zincir daha iflah olmaz dedim ama gayet temiz olmuş. WD40 herşeyde kullanılır iyidir ama zincir için ve motor mekaniği için bison öneririm. Hepsiburadada uygun fiyata alabilirsin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)