Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bunun Cezası Var mı?

REKLAM ALANI
    deprogadias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Transalp XL 650V & CBF 600 & ZX6-R
    Herkese merhaba,

Artık emniyet şeridinden giderken motosiklere de EDS ile ceza kesildiğini birçok başlıkta ve sosyal medya ortamlarında gördük öğrendik. Avrupanın bir çok ülkesinde olduğu gibi bir otomobil + bir motosiklet gidebilecek genişlikte şeritlerimiz olmadığı için, ayrıca araç sürücülerimizde böyle bir zihniyet olmadığı için bizim için en güvenli yer olan emniyet şeridinden giderken cezaya mağruz kalıyoruz. Araçların sıkıştırmalarına tacizlerine mecbur kalmamak için, özellikle de çoğumuzun motora başlama nedeni olan trafiğe takılmamak için emniyet şeridini kullanıyoruz çoğu zaman.

Katlanır plakalık taksak bunun cezası olur mu? Sinyaller falan duracak sadece plakayı alta katlamayı düşünüyorum. Var mı bir cezası bir yaptırımı?
    2M is my life
    Music & Motorcycle

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Mondial Xtreme Max
    Alıntı deprogadias adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba,

Artık emniyet şeridinden giderken motosiklere de EDS ile ceza kesildiğini birçok başlıkta ve sosyal medya ortamlarında gördük öğrendik. Avrupanın bir çok ülkesinde olduğu gibi bir otomobil + bir motosiklet gidebilecek genişlikte şeritlerimiz olmadığı için, ayrıca araç sürücülerimizde böyle bir zihniyet olmadığı için bizim için en güvenli yer olan emniyet şeridinden giderken cezaya mağruz kalıyoruz. Araçların sıkıştırmalarına tacizlerine mecbur kalmamak için, özellikle de çoğumuzun motora başlama nedeni olan trafiğe takılmamak için emniyet şeridini kullanıyoruz çoğu zaman.

Katlanır plakalık taksak bunun cezası olur mu? Sinyaller falan duracak sadece plakayı alta katlamayı düşünüyorum. Var mı bir cezası bir yaptırımı?
    80 küsür lira diye okumuştum bir yerde,ne kadar dogru bilmiyorum ama. bende aynı sekilde kullaniyorum. Uzun yolda radarlardan dolayi hep oyle seyir halindeyim hicbir ekipten tepki almadim henuz.
    Biz gökyüzüne inanırız, sunroof ta nesi?

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    motoru baglama hakları doguyor
    uyuzuna denk gelırsen ugrasırsın
    en temızı 1000 cc alıp uzamak
    tiawern bunu beğendi.

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 150 NS
    Tescil belgesi, trafik belgesi ve tescil plakalarını araç üzerinde ve uygun durumda bulundurmadan trafiğe çıkmak : 88 TL - Erken ödemede 66 TL - 10 Ceza puanı

Araçlarda bulundurulması mecburi olan (çalışma yerini ve şeklini, kapasite ile diğer niteliklerini belirleyen plaka, ışık, renk, şekil, sembol ve yazı gibi) ayırım işaretlerini bulundurmamak : 88 TL - Erken ödeme 66TL - 5 Ceza puanı

Bildiğim kadarı ile motoru bağlamak için plaka alınmadan yola çıkılması gerekiyor. Buradaki durum buna uygun değil. Yukarıda yazdığım cezalardan
    birisi geçerli olur.

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Tabiki de ceza yok nerden çıkardın böyle bişeyi ? Motosiklette plaka gereksiz, biz süs olsun diye takıyoruz.
    dental_land bunu beğendi.

A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Sıkışık trafikte emniyetten ilerledin diye polisin sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ancak çok tersine denk gelmen lazım.
    Mekan vermiyorum birgün tam kilit trafikte sağda ışıkta beklerken arkamdaki motorlu trafik polisine yol verdim arkamdan gel diyip kaldırıma çıkardı ve o önde ben arkada bütün keşmekeşi kaldırımdan geçirdik sonra bana selam verip bir sokağa girdi bende yola indim. O kadar da tü kaka insanlar değil yani.

kivancern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR600RR, Yamaha XMAX 250 ABS
    pakaniz yok ise araci baglayabilirler + arkadasin dedigi gibi 88 tl cezasi var. Plakasiz arac trafige cikmasi yasaktir aynen tescilsiz arac gibi.

Tavsiyem plakayi cantanizda tasimak. Polis bagliycam derse cikarip takarsiniz ve 88 tl cezayi alirsiniZ. Yada plakayi takip kapatirsiniz ayni mantik.. 88tl ceza

evilded - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Delight
    Beyler yol boşlen şeritten gidin doluyken emniyetten, bildiginiz guzargah varsa ceza yediginiz geçmeyin. Emniyette motora ceza eskiden beri var eds de.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)