Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Emniyet Şeridi Cezası...

REKLAM ALANI
    capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    1- Emniyet şeridinde, her ne tip olursa olsun araç kullanmak yasalara aykırıdır, cezası vardır.

2- Trafik polisleri, trafik yasasını uygulamakla yükümlüdür.

Buraya kadar anladıysak, "polis neden ceza yazmış", "başkasına değil de bana yazmış", "normalde selamlaşıp geçiyoruz şimdi niye böyle oldu" vs edebiyatlara girmemek lazım, yakalanırsan cezayı yersin. Bu ülkenin bir gerçeği var ve her konu için geçerli: Her şey yakalanana kadar serbesttir. Bunu adama ilk olarak askerlik yaparken söylerler.

Normalde seni yakalamak istemediği, senin o an emniyet şeridinden gitmen onun işine geldiği için selamlaşıp geçiyorsun. Sana kendi eliyle kanunu çiğnetiyor. Ama bunu yaparken, sana aslında bunun yasak olduğunu söylemiyor. Sonra sen kamerayla tespit edildiğinde bile ceza gelmemesini bekliyorsun. Kamera tespiti var, ceza nasıl gelmeyecek? Selam verip geçme ile bir değil bu. Eğer ceza kesmezse görevini kötüye kullandığına dair görüntülü delil olur o kameralı tespit. Başta da dedik, yakalanana kadar herşey serbest. O da görevini kötüye kullanırken yakalanmayacağı zaman (işine geldiği için) senin emniyet şeridine girmene bir şey demiyor. Ama yakalanacağı zaman cezayı kesiveriyor, olay bu.

Gelelim emniyet şeridine girmek motora hak mı değil mi kısmına. Hangi şehir olursa olsun, trafik nasıl sıkışırsa sıkışsın hak falan değil, kimse de böyle görmeye kalkmasın. Cezası var ve bu cezayı paşa paşa ödersin. Ancak kırmızıda da geçiliyor, şerit arasına girmek de kanunen doğru değil bunu da yapıyoruz, kaldırıma çıkmak doğru değil ama yapıyoruz, hele hele araçların en sağından geçmek hiç doğru değil biz bunu da yapıyoruz. O yüzden kalkıp "emniyet şeridine girme" demek de bir mana ifade etmiyor.

Sonuç; emniyet şeridine girmek hak değil, ancak bu yapılacak ve ceza gelirse de paşa paşa ödenecek. Yani kimse bir başkasına da demesin "abicim senin ne işin var orada" diye, adam da keyfinden girmiyor. Balık baştan kokar, düzeni sağlaması gereken mecra düzensizliğe iterse, gerisi ne yapsın? Fakat bir de şu var, bugün emniyet şeridinde gidelim diyen adam da yarın bir başkasına senin neden kaskın yok demesin O kuralı çiğnersem hakkım, bunu çiğnersem hakkım değil olmaz. Ya hep ya hiç
    enable ve Evrenalpar bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Eğer bir güzergâhda trafik akışını polis sağlıyorsa trafik işaretlerine değil polise uyulur.
    Yani polis size geç diye işaret ediyorsa o an ışıkların kırmızı olması bir şey ifade etmez.
    Aynı şekilde polis akışı sağlamak için sizi emniyet Şeridi'ne ya da farklı servis yollarına sevk edebilir.
    O an sorunu çözmek için alınan önlemler yasakları kaldırmaz.
    Yani bir keresinde polis kırmızı ışık yanarken geçirmişti demek ki artık kırmızıda durmamıza gerek yok diyemediğiniz gibi emniyet şeridi hadisesinde de polise selam verip geçiyorduk şimdi niye ceza yazdılar deme hakkınız yok.

Bazı saatlerde köprünün ters tarafındaki şeritlerden bir tanesi, yoğun olan taraftaki araçların kullanımına açılıyor.
    Yani köprüyü tersten geçiyorsunuz.
    Diğer saatlerde bir keresinde biz geçmiştik deyip ters şeride giriyormusunuz?
    Aklınızı peynir ekmekle yemediyseniz girmiyorsunuz tabi.
    yasdal, xawa ve cbr1907 bunu beğendiler.

Ms_TunC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Hergün haliç köprüsü girişinde sağ şeride kayıyorum. Mıllet emnıyet serıdınden basıp gıdıo bana gülerek. Üstelik 3-5 motora yukarıyı gosterdım kameraları mongol mongol suratıma baktı gıttı herıfler. Ceza geldıgınde anlıcaklar

Cole Trickle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax Momo Design
    Verdiğiniz örnekler konuyla uyuşmuyor dostum, şöyleki: Emniyet şeridinden gittiğimiz durumlarda polis %99 bizi oraya yönlendirmiyor. Tam aksi, Kuralı çiğnediğimizi görüyor ama buna müdahale etmiyor ya da ceza kesmiyor. Bunu da kafasına göre de yapmıyor yani bence ortada adı tam konulmamış (belki de konulmuş) bir consensus var. "Yasal olarak yasak ama bir şey yapmayın, ya da bazen yapın bazen yapmayın..." şeklinde.
    İşte kötü olan da bu...Yani ben emniyet şeridinden gidiyorum ama bana bu ay ceza kesilecek mi kesilmeyecek mi, yada kaç tane kesilecek bilmiyorum. Hiç gelmeyebilir de, bir ayda 2400 TL de gelebilir. Bu yüzden bu işin bir "adı konulmalı" diyorum ben. Eğer ceza yazmayacaklarsa hiç yazmasınlar yada yazılacaksa kuralı çiğneyen herkese, her seferinde yazsınlar. İşte bu yapılmıyor, bizlerde muğlakta kalıyoruz. Dersin "kimsenin gözünün yaşına bakmam", ona göre gideriz. Yok "motordan zarar gelmez, girebilirsin" dersin, ona göre gideriz. Ama "acaba bana 2400 TL ceza gelir mi bu ay" diye işi piyangoya bırakmak doğru değil.
    Kırmızı ışık örneğinde "bir kere polis geç dedikten sonra hep geçiyormusun" demişsin ama emniyet şeridinde gördüğünde polis kendisi "geç" demese bile, hep "görmezden" geliyor, bir şey söylemiyor. Dolayısıyla ikisi aynı örnek değil...
    Haa benim için problem değil, ben cezamı öder, polis kardeşime selamımı verir, devam ederim ama işte ülkemdeki bu uygulama karmaşası, çifte standart beni sinir ediyor... Gerçi deveye sormuşlar neren eğri diye ama...

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250 cc
    İstanbul dısında olupda emnıyet şeridine girenleri eleştiren vatandaşlar. Siz istanbula geldiğinizde girmezsiniz. Bakalım kac dk katlanabilirsiniz.

Ayrıca bir çok sürücü akan yoldada emniyet şeridine girmekte. Bence gayet mantıklıda. Açık yolda onune heran makas atan bır arac cıkabılıyor. Emnıyet serıdınde en azından boyle magandalardan uzak kalıyorsun.

This is Istanbul diyorum.
    Cole Trickle ve cbr1907 bunu beğendiler.

enable - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS, cbf150,xmax250ABS
    Ben de hergün aynı yoldan gidiyorum ve her gün o kameraların altından geçiyorum.
    Aşağıda ballandıra ballandıra anlattığına göre bi tek sen akıllısın kameraların altından geçenler değil öylemi Sen bize ceza gelmesini bekle o şeritten ayrılma sakın, akşam dönüşte sağ şeritte gördüğüm motora el sallayacağım
    Cem Yılmaz'ın para çokomel eğrisini izle ve rahatla. Ceza geldiğinde fayda maliyet analizi yapar geçer gidersin. Rahat ol. Köprünün diğer yolunu da kullan.

Alıntı Ms_TunC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hergün haliç köprüsü girişinde sağ şeride kayıyorum. Mıllet emnıyet serıdınden basıp gıdıo bana gülerek. Üstelik 3-5 motora yukarıyı gosterdım kameraları mongol mongol suratıma baktı gıttı herıfler. Ceza geldıgınde anlıcaklar

yasdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph 1200 Jawa Classic /1971 ve E-bike sukutır
    Sonuç şöyle mi şimdi?

"Emniyet şeridine girelim, girmeyenleri uyaralım?"

enable - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS, cbf150,xmax250ABS
    Bence "capozzz" konuya son noktayı koymuştur.

sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joymax
    ##İstanbulun gerçekleri##
    Sağ şeridi kullanıp araçlarla beton bloklar arasında gideceksin yada emniyetten basıp gideceksin.Diğer bir seçenek ben aralardan makas atarak giderim diyebilirsin(tavsiye etmiyorum)burda önemli olan kameralara dikkat etmek.bir kez daha söylüyorum arkadaşlar polislerin imtiyaz tanıması yardımcı olması her hareketin serbest olduğu anlamına gelmesin.Kamera görüyorsan o bölgede girme emniyete.
    enable ve samet10 bunu beğendiler.

keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Valla isteyen istediğini yapsın ben emniyet şeridinden giderek kimseye zarar vermiyorum. Hatta hız sınırlarının çok çok altında seyrediyorum genelde, yaptığım doğru mu? tabiki değil kanun var sonuçta ama kamera olması ceza yazılabilir olması gram umrumda olmaz kapatırım plakamı devam ederim. Polis durdurursa da nasılsa cezası 88 tl kameraya yakalanma polise yakalanmaktan daha düşük bir ihtimal.

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer bir güzergâhda trafik akışını polis sağlıyorsa trafik işaretlerine değil polise uyulur.
    Yani polis size geç diye işaret ediyorsa o an ışıkların kırmızı olması bir şey ifade etmez.
    Aynı şekilde polis akışı sağlamak için sizi emniyet Şeridi'ne ya da farklı servis yollarına sevk edebilir.
    O an sorunu çözmek için alınan önlemler yasakları kaldırmaz.
    Yani bir keresinde polis kırmızı ışık yanarken geçirmişti demek ki artık kırmızıda durmamıza gerek yok diyemediğiniz gibi emniyet şeridi hadisesinde de polise selam verip geçiyorduk şimdi niye ceza yazdılar deme hakkınız yok.

Bazı saatlerde köprünün ters tarafındaki şeritlerden bir tanesi, yoğun olan taraftaki araçların kullanımına açılıyor.
    Yani köprüyü tersten geçiyorsunuz.
    Diğer saatlerde bir keresinde biz geçmiştik deyip ters şeride giriyormusunuz?
    Aklınızı peynir ekmekle yemediyseniz girmiyorsunuz tabi.
    Ben yıllardır Fransa daki davranalım diyorum ama maalesef burada 2 şeritli yolda bile 4 araç yanyana gidiyor, nerede bize özel şerit hakkını almak, -ki biz o aralığı sahiplenmeye kalksak çok ölüm olur kesin..
    COQ bunu beğendi.
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

Motosikleti
    NC700S
    Alıntı capozzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1- Emniyet şeridinde, her ne tip olursa olsun araç kullanmak yasalara aykırıdır, cezası vardır.

2- Trafik polisleri, trafik yasasını uygulamakla yükümlüdür.

Buraya kadar anladıysak, "polis neden ceza yazmış", "başkasına değil de bana yazmış", "normalde selamlaşıp geçiyoruz şimdi niye böyle oldu" vs edebiyatlara girmemek lazım, yakalanırsan cezayı yersin. Bu ülkenin bir gerçeği var ve her konu için geçerli: Her şey yakalanana kadar serbesttir. Bunu adama ilk olarak askerlik yaparken söylerler.

Normalde seni yakalamak istemediği, senin o an emniyet şeridinden gitmen onun işine geldiği için selamlaşıp geçiyorsun. Sana kendi eliyle kanunu çiğnetiyor. Ama bunu yaparken, sana aslında bunun yasak olduğunu söylemiyor. Sonra sen kamerayla tespit edildiğinde bile ceza gelmemesini bekliyorsun. Kamera tespiti var, ceza nasıl gelmeyecek? Selam verip geçme ile bir değil bu. Eğer ceza kesmezse görevini kötüye kullandığına dair görüntülü delil olur o kameralı tespit. Başta da dedik, yakalanana kadar herşey serbest. O da görevini kötüye kullanırken yakalanmayacağı zaman (işine geldiği için) senin emniyet şeridine girmene bir şey demiyor. Ama yakalanacağı zaman cezayı kesiveriyor, olay bu.

Gelelim emniyet şeridine girmek motora hak mı değil mi kısmına. Hangi şehir olursa olsun, trafik nasıl sıkışırsa sıkışsın hak falan değil, kimse de böyle görmeye kalkmasın. Cezası var ve bu cezayı paşa paşa ödersin. Ancak kırmızıda da geçiliyor, şerit arasına girmek de kanunen doğru değil bunu da yapıyoruz, kaldırıma çıkmak doğru değil ama yapıyoruz, hele hele araçların en sağından geçmek hiç doğru değil biz bunu da yapıyoruz. O yüzden kalkıp "emniyet şeridine girme" demek de bir mana ifade etmiyor.

Sonuç; emniyet şeridine girmek hak değil, ancak bu yapılacak ve ceza gelirse de paşa paşa ödenecek. Yani kimse bir başkasına da demesin "abicim senin ne işin var orada" diye, adam da keyfinden girmiyor. Balık baştan kokar, düzeni sağlaması gereken mecra düzensizliğe iterse, gerisi ne yapsın? Fakat bir de şu var, bugün emniyet şeridinde gidelim diyen adam da yarın bir başkasına senin neden kaskın yok demesin O kuralı çiğnersem hakkım, bunu çiğnersem hakkım değil olmaz. Ya hep ya hiç
    Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi, bence konuya ve tüm sorulara cevap şeklinde gelmiş..

Motosikleti
    yamaha cryptone
    türkiyede kurallara uyarak motor kullanırsan ölürsün!

kimmiş o bütün kurallara harfiyen uyan beri çıksın da yiğit görsün gözlerimiz. ayrıca motora binipte sağ boş şeritten veya emniyet şeridi mi ne halttır oradan giden adamı eleştirmekte neyin nesi onu hiç anlamadım. afedersiniz de size ne zararı var adamın sağdan yavaş yavaş gitmesinin? nice yaşlı sürücü sağdan yavaş yavaş gidiyor buna polis de birşey demez niye desin ki?

burada arkadaşa piyango vurmuş bazen olur öyle. veya şikayet filan vardır ne bileyim emniyet müdürünün denetimi sırasına denk gelmiştir filan. binde bir olan şans işte bana da bursa zafer plazanın önünden tramvay yolunda ceza kesti biz ödedik şimdi arabalar işliyor yolda ne oldu hani araç yasaktı? yine yasak ama burası türkiye öyle çıkıpta bedava konuşmayacaksın.

bir de anadolunun küçük şehirlerinde serbestçe yaşayıp motora binip istanbul trafiğini yorumlayanlar var ya onlara zaten verecek cevap yok.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Medeni memleketlerde insanların kurallara uygun gitmeleri için görsel uyarılar yeterli olurken, cahil memleketlerinde mutlaka fiziksel engel gerekiyor. Çözüm emniyet şeridini kaldırmak olmalı, o zaman kimse giremez. Bu memlekette polis görevini yapsa, emniyet şeridinden giden bir tane araç kalmayacağı gibi üç şeridi dörtleyen cahiller de kalmaz, motosikletler de paşalar gibi şerit aralarından gidebilirler.
    mozgur bunu beğendi.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    kardeş fotoyu plaka vs kişisel bilgilerin olmadan paylaşırmısın merak ettim..hangi açıdan...çünkü edslerden rahat geçiyoruz bizi çekmiyor diye...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:05 ----------

Alıntı Cole Trickle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://<a href="http://hizliresim.co...bd.jpg</a></a>

Resim biraz gecikti kusura bakmayın, Turingin motorcu eğitimine katıldım, o yüzden gecikti. Orada eğitim veren polise, tartıştığımız şeyleri sorunca şunu söyledi:" Kameranın başındaki polis arkadaşlar motorculara normalde kesmiyorlar hatta arabalardan onlara sıra bile gelmiyor ama arada kesiyoruz, kesersekte yapacak bir şey yok" diyorlarmış... Tamamen kafalarına göre yada şansa diyelim, o gün oradaki mermur arkadaşın insiyatifine bağlıymış, arabaları affetmmiyor ama 100 motordan 3üne 5ine kesiyorlarmış. Artık şansa... Bu arada whatsapptan gönderilen ihbar resimlere, videolara da kesemiyorlarmış, ihbarı alıp o saatte o güzergahtaki EDS kameralarına bakıyor, eğer o kameralarda da varsa ihlal, ancak ondan sonra ceza kesebiliyorlarmış...

pardon paylaşmışsın...vay anasını diyeceğim aga bu nedir yav hangi kamera çok merak ettim...böyle kabak gibi çıkmış ve plaka çok net...merak ettim nerde o kamera...bende bunlardan tırsıyorum...kendimi çok çaresiz hissediyorum agalar...plakam çevre yollarında hep kapalı işimi sağlama alıyorum...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Ms_TunC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı enable adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de hergün aynı yoldan gidiyorum ve her gün o kameraların altından geçiyorum.
    Aşağıda ballandıra ballandıra anlattığına göre bi tek sen akıllısın kameraların altından geçenler değil öylemi Sen bize ceza gelmesini bekle o şeritten ayrılma sakın, akşam dönüşte sağ şeritte gördüğüm motora el sallayacağım
    Cem Yılmaz'ın para çokomel eğrisini izle ve rahatla. Ceza geldiğinde fayda maliyet analizi yapar geçer gidersin. Rahat ol. Köprünün diğer yolunu da kullan.
    Ben de marıfet sayıp ceza yedım kardesım, ceza gelınce analızı sen yaparsın. Ben yememek ıcın artık kurala uyup salak olayım sen uyma ceza ye akıllı ol madem ne dıyım. Ballandıra ballandıra dedıgın farkındalık. 3 gundur el sallayan yok beklıyorum senı. Ceza yıyıp artık yememek ıcın gırmeyen ve baskalarını da uyarmaya calısan bı ınsana verılecek en sacma tepkıyı vermıssın helal olsun.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    arkadaşlar plakada bir kaç harf veya sayı kapatınız...böyle Devlete böyle motorcu...

A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Ömnöyöt şörödönö görmö diyen istanbulda motor kullanmamıştır.
    yasdal bunu beğendi.

heia2654 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Otobanda 110-120yle gidiyorum, TIR kamyon gelip sıkıştırmıyor.
    Duran trafikte yavaş yavaş aradan yandan gidiyorum, kimse gelip arkadan dokundurmuyor.
    Orda burda trafik durunca 40-50yle emniyetten gidiyorum, arkadan çakarlı sivil ekip aracı geliyor, yol veriyorum hemen geçiyor.
    Karma karışık trafik 100le akarken 80le emniyetten gidiyorum, kimse kendi şeridi yavaşlayınca önüme kırmıyor.
    En soldan gidemediğimde de bazen karmaşaya göre emniyetten gidiyorum, en azından tek tarafı gözlemek zorunda kalıyorum.
    Apartmanın dükkanın önüne vs. gireceksem, diklemesine kaldırımdan geçiyorum, otopark girişi gibi, kaldırımdan biri geçiyorsa stop edip bekliyorum, o zaman korkmuyor, hem yol kenarına park etmediğim için kimse dokundurup devirmiyor motoru. Motor da 280kg hani, yattı mı kalkmaz gavur.
    Tek sıra trafiği takip ederken arkadan biri fazla yakına girip muhabbete girmek istiyor heralde, havamda değilsem sollama yasağı olan yerde görüş müsaitse ve kavşak falan yoksa öndeki aracı geçiyorum, şeride geri girerken dıtlıyorum yol veriyor sağolsun.
    He bir de ne yalan söyleyeyim trafik beklememek, kolayca park yeri bulmak falan çok işime geliyor.
    Paşa paşa, edepli edepli ihlal ediyorum kuralları. Tehlike oluşmuyor böyle, ceza yiyince tatlı oluyor, vicdan yapmıyorum milleti tehlikeye attım diye.
    Geçen U dönüşü yaptım yasaktan (Kızıltoprak OPET önü), karşıdaki araçlara da kırmızı yanıyor yani, yine tehlike yok ama arabayla dönüp tıkamasınlar diye yasak koymuşlar. Neyse polis abimiz gel canım dedi, iki muhabbet ettik, yazdı makbuzu eyvallah dedim gittim, internetten ödedim kolayca. İhlal ihlaldir sonuçta bahanesi olmaz.
    3 gün sonra E-5'te TIRla makas atıp milleti sıkıştıran bi herifin videosunu çektik arabada, 130 falan basıyor bi de, sonra çevirme yapan bir ekibin yanına yanaştık. Bir de ne göreyim, bana ceza yazan abimiz. İşte muhabbet ödedin mi cezanı falan filan derken dedim ki böyle böyle. Videoyu gösterdim, kendi telefonuna göndertti, ben halledicem, sen de şikayet et dedi. Eyvallah dedim gittim. Özellik çevik kuvvet ve bazı yunuslarla yer yer anlaşamam ama samimi bi muhabbet oldu bu abimizle.
    Hayat güzel yani arkadaşlar. Ne çok yazmışınız uzun uzun yahu....
    taiga bunu beğendi.

Evet kanunen yasak... Ama yasak olmasının gerekçesi nedir ... Acil bir durumda (ambulans itfaiye polis) o yolu rahat bir şekilde geçmelerini sağlamak... Doğrumudur... Peki gerçekten acil bir durumda o şeritte ilerleyen bir motosiklet sizce o geçişe engel midir.. Bence çok küçük bir hareketle yolu net bir şekilde açar ve sorun yoktur...ama her konuda olduğu gibi kendilerini Düşünen kanun koyucular onları etkilemeyen bu Kuralı rahatça onaylarlar zira onlar eskortla ve her zaman emniyet şeridinden giderler...o yüzden motosikletlilerin trafiğin ortada tehlikede olması onları herkonuda olduğu gibi zerre kadar ilgilendirmez...birde olayın motosikleti cezbeder yönü var aslında, emniyet şeridi serbest olsa o trafikte saatlerce bekleyecek zaman ve benzin harcayan ve isyan eden birçok sürücü bu emniyet şeridi serbestliği durumunda motosiklete yönelecek ve zaman içerisinde meşhur istanbul trafiği belkide bu sayede çok daha rahatlayacak ama.... Her konuda olduğu gibi bu konuda da önümüzde duvarlar var ...

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)