Yatın kalkın halinize dua edin. Adamlar sgk yı adam ettik diyorlar, devlet memuru kuzenimin ilaç paraları sgk kapsamı dışında her ay minumum 3000 TL ilaç giderini cebinden karşılıyor. 120.000 TL içerdeler şu anda.
Kolay kolay beddua etmem ama açık ve net yazayım. Kuzenimin çocuğunun boğazından çaldıkları lokmalar, inşallah bu adamların ve göz göre göre bu adamlara oy verenlerin çoluk çocuklarından çıkar.
Evet değer kaybından ceplerinden çıkanları yeni primlerle diğer ceplerine koyuyorlar. Ne bekliyorsunuz, zararına iş yapmalarını mı?
Kaldı ki her sene en iyi ihtimalle sadece 1 şirket trafik sigortasından kar edebilir ki o şirket de bir önceki sene en çok zarar edendir (burada bazı dinamikler var girmeyim). Yani zaten trafik sigortasından kar eden yok, devasa zararları engellemeye çalışıyorlar. Sigorta fiyatları ne yazık ki hükümetle cart curtla ilgili değil ve aşağıya da gitmeyecek.
Motosiklet sahibi olan ve/veya olmak isteyenler yıllık devasa masrafların (lastik, vergi, bakım, benzin) yanına bunu da hesaplayarak bu külfetin altına girsin.
Not: İlla hükümete bağlayalım dersek, kur ile araç (dolayısıyla sigorta bedeli) ve yedek parça (dolayısıyla prim) artmaktadır. Ama değer kaybının rolü bu zamlarda çok daha fazla. Aklınızda bulunsun.
1 yıl boyunca sigorta yaptırmasak ikinci yıl tekrardan yaptırsak ne oluyor arkadaşlar, motor garajda yatıcak mesela trafige çıkmıcak.
89 model arabamız var 500 liradan 410 a düştü bir de hasarsızlık indirimi ne halta yarıyorsa
merhaba forumda yeniyim. motosiklette de yeniyim
geçen hafta ben de 06 plakalı tvs rtr apache'me sigorta yaptırdım. evden çıkmadan önce 2 tane internet sitesinden ortalama fiyat öğrenmeye çalıştım. 2sinden de internet sayfasından bilgi alamadım. teki sonrasında mesaj attı bizi arayın fiyat öğrenin diye. diğeri de aradı direk bakalım mı sizin için dedi. tamam dedim 1073 lira mı ne dedi şaka gibi. dedim motor zaten kaç para ne diyonuz :D işte yaştan falan sanırım beyfendi dedi(bu arada 22 yaşındayım ve ilk aracım(genç yaştan ve ilk araçtan dolayı da yüksek çıkıyomuş sigorta fiyatı)
daha sonra emniyet müdürlüğünün altındaki sigorta acentelerinden birine gittim. orda 4-5 tane sigorta şirketinden fiyat aldılar. adamlar hepsinin şubesi gibi mi ne çalışıyodu tam çözemedim o olayı velhasıl kelam 4-5 tane fiyat çıkarttılar bana farklı farklı sigorta şirketlerinden 1400 ile 273 lira arası değişen tabiki 273 liralık olan şirkete yaptırdım sigortamı(demir sigorta). demem o ki farklı farklı fiyat çıkıyo sigorta acentelerini gezmende fayda var. bu dediğim gibi bi yere denk gelirsen hepsinden fiyat alıyolar en uygun fiyatı söylüyolar başka yere de gitsen değişmiyo..
bu arada sigortacının dediğine göre 1400 lira falan isteyen şirketler o sene motosiklet sigortası yapmak istemedikleri için yüksek fiyat çekiyolarmış..
Çanakkale Bayramiç'te Bajaj boxer motorumun sigortasını dün itibariyle 205 tl'ye hallettim. gelin halledin burda
izmir için bulabildiğim en uygunu demir sigorta oldu 350 lira tuttu
bu demir sigorta da ya iflas edecek ya da köşe olacak bu gidişle.
çok fena artmış sigorta fiyatların. Geçen sene 350 falandı bu sene 780 tl ye falan yaptırdım.
Ergo sigorta araba için 369.9 TL çıktı model 1989 yaş 45 plaka 45
Martta motosikletten ne kadar çıkacak göreceğiz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)