SlimShady1 adlı üyeden alıntı
Herkese selamlar, bugün tatsız bir olay daha doğrusu olaylar yaşadım. Nedense şu günlerde başıma gelmeyen kalmadı, geçenlerde motorla giderken arı sokmuştu, bugün ise şanzıman soktu. Şöyle ki;
Motorumun şanzımanı arızalıydı, geçen gün, tamirciye götürdüm 350 lira fatura çıkardı helali hoş olsun sen yap abi dedim. 2 gün sonra gidip aldığımda motorum resmen yenilenmis gibiydi gayette mutlu mesut markete gidip geliyordum. Aradan 4 gün geçti yani bugün, bir arkadaşımla 30-40 kmlik bir yol yapmamız gerekliydi bi iş için.
Neyse, bindik motora gidiyoruz, yolun 16. Kilometresinde, köyün içinden geçerken vitesi 4'ten 3'e düşürmemle birlikte arka tekerlek kilitlendi, çok şükür panik yapmadım 15-20 metre kızaklandık ve sağsalim durduk. Vites pedalı kilitlenmiş oynamıyordu ilk başta ama biraz kurcaladıktan sonra vitesi 1'e atabildik ama oda bozuktu bazen kitliyodu. Neyse döndük geri, tam köyün girişinde köpek saldırısına uğradık, zaten 10'la gidiyoruz tuttu paçadan bırakmıyo da itne, indim motordan bi kaç tekme patlattım ama korkuyorum da bi tarafı kırılıcak diye hızlı vurmuyorum, en sonunda yaptığım spordan gelen tutma gücü ve öfkeyle ensesinde ki deriden kavrayınca bayağı bir canı yanmış olacak ki cıyak cıyak bağırdı ve sonunda bıraktı paçamı. Bi köpeğe, bi motora, bi tamirciye senkronize şekilde küfür ede ede, tırların altında ezilmeden tamirciye kadar 1,5 saatte gelebildik. Bıraktım motoru, 3-4 gün sonra biter işi dedi.
Motorun bozulması neysede, işimizi halledemedik, yollarda çektiğimiz eziyet çok canımı sıktı. Bunların hepsi birer tecrübe ama bu biraz tehlikeliydih. Motoru köprüden aşağı atıp eve minibusle dönebilirdim de arkadaş engel oldu. Motor çin malı zaten ucuz birşey, param var gidip yenide alabilirim sorun o değil ancak cidfi hayati riskimizin olduğundan habersiz 15-16 km yol gitmişiz, tekerlek kilitlediğinde arkadan biri çarpabilir yada köprüden aşağıya artistik bir iniş yapabilirdik. Tek olsam neysede Obür tarafa giderken iki kişi gidecektik.
Olay bu şekilde, motorda 2. Kez tehlike atlattım, ikisinde de panik yapmadığımdan ucuz yırttım.