Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Motorsiklet Sektörü Kendine Gel!

REKLAM ALANI
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    hiç birisine katılmıyorum,

belli ki konuyu anlamamışsınız.

bu memlekette ticaret şöyledir ;

ürünü üretirsin 10 tl,
    devlet gelir ekler %18 artı var ise ötv,
    aracı alır
    karını koyar, (muhtemelen %100)
    devlet yine gelir,
    koyar,
    sonra son satıcı (arada başka kimsenin olmadığını baz alıyorum)
    o da karını koyar (muhtemelen %100)
    sonra devlet yine koyar,

sizin anlayacağınız arada devlet koyar,
    kendi koyduğunu aldığı sürece de başkalarının koymasına da sesini çıkartmaz.

doğrusunu bilen var ise yazsın.

aga !!!!

fakirliğinizin faturasını başkasına kesmeyin !!!

bu iklimde yaşayabildğinize şükredin (zaten zurnanın zırt dediği yerde burasıdır)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Almayın. Bu kadar basit.

Honda bayisine gittik. 0 CRF almak için. Adamın ağzınddan zorla laf alıyorsun. İyi dedik çıktık. Bu adamlarla uğraşacağıma ikinci el alırım dedim ve temiz bir satıcıdan ikinci el temiz bir motor aldım.

300 TL 'ye eldiven satıyorlar. Almadım. Kıytırık bir eldiven aldım ilk başta. İyice ölsün gidip normal bir deri eldiven alıp geçeceğim. Ar-Ge si ve bir dünya fiyatı olmayan. İkiside yere düştüğünüzde aynı koruyor avuç içlerinizi.

Keza bot aynı şekilde. 42 numara asker postallarım var. Halis dana derisi. Ne sürtünmede zarar görür ne de darbede. 150-200 TL aralığında fiyatı.

Bir tek tuluma para verdim 1250 TL. O da ustanın el emeğiydi. Ölçümü aldı vs. Cuk diye oturdu üzerime.Ve köpek gibi sağlam. 30 sn de üzerimde tam takım, ayağımda postallarla giyip çıkartabiliyorum. Çok güzel işçiliği var. Bir hasar, yıpranma anında onarım garantisini de veriyor sana. Torchsuits. Sıranın bitmesini, iki ay beklemeyi göze alırsanız tavsiye ederim. Yabancıya mont-pantalon takımına bir ton para bayılacağıma...

Kask için yapacak birşey yok,ister istemez para bayılıyoruz , kafanıza tencere takmayı göze almadığınız sürece (:

Piyasayı satıcı kadar alıcı da belirler....
    turgut1905 bunu beğendi.

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sorunun temeline inecek olursak;
    şöyle bir kanepeye uzanıpta çocukluğumuza kadar inmek lazım fakat, özetlemek gerekirse artık hiçbir (birleşik yazılıyor, TDK'dan kontrol ettim de yazdım) Allah'ın kulu,hiçbir sektör elemanı, hiçbir kamu personeli, hiçbir esnaf işini düzgün yapmıyor.
    Ben yapıyorum diyenler, siz az ötede tek sıra halinde bekleyin.
    Onurhan D ve turgut1905 bunu beğendiler.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

RAMİREZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM duke 125-- BMW F650 CS
    Kızıltoprak'ta bir motosiklet mağazası...

İçeri giriyorum ve olaylar aynen şöyle gelişiyor:

- Merhaba, kışlık tam kapalı bir mont bakacaktım
    - Tabi buyrun.. Şunlar var, bunlar var, bide bunlar var...
    - Şuradakiler kışlık değil mi?
    - Kışlık. Ama pahalı onlar.
    - ?????????? Ben oradan çok mu gariban duruyorum?
    - Hayır ama onlar pek "Normal motosiklet sürücüsüne" gidecek ürünler değil.
    - Kimler alıyor onları peki?
    - Profesyoneller.
    - Bize olmaz diyorsun yani?
    - Motorunuz ne?
    - Mobilet.
    - Olmaz işte ona..
    - ????????? Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Hayırlı işler canım kardeşim....

Şimdi bu yazdıklarım kesinlikle abartısız ve büyük japon markalarından birinin en güzide mağazalarından birinde daha dün yaşandı. Zaten ikinci cevaptan sonra dalgaya vurdum. Satıcı arkadaş sonradan anladı mallığını "yanlış anladınız beyefendi" falan bi ton tatava.
    Güldüm geçtim. Bari şu çocuklara o mağazanın gelen müşteriye bişeyler satarak döndüğünü anlatsa patronları.
    Yahu paramızla bile rahat rahat bişeyler alamıyoruz şu motosiklet mağazalarından.

bursagsli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan (2012-2017), Sym Wolf 250
    Yazdıklarına harfiyen katılıyorum
    Özellikle çin malı motorlar dışarıdan parça halinde gelip türkiyede servisler kendileri birleştiriyor. Çünkü bütün gelirse vergi çok olur. Ama servis bu motorları öylesine birleştiriyor ama işini hakkıyla yapanlarda var. Kullandığım motorun 5 cm lik yuvasına 2-2.5 cm lik vida atmış
    Ekipmanları kendi ülkemizde üretsek çok daha ucuza alırız ama yurtdışından 100 tl ye gelen mal bize daha fazla fiyata satılıyor

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    80ler 90lar olsa belki katilirimda... bi tarihte zor.

"Abi biz varya degil araba uzay mekigi yapip 20.000tl den satacak guce sahibiz ama ameriganlar izin vermiyor."

300tl cok gordugunuz pantolon yurtdisin da 300dolar. Paca kisaltmasina 10tl isteyen terzileri dusunuyorum... nasil olurda koca pantolonu kevlar destegini ..injeksiyon plastik korumalarini.. 3 dikisli eklerini 150tl ye istiyorsunuz. Nasil bi hayal gucudur.

Ne isle ugrasiyorsunuz acaba?

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Hocam dediklerini hepsine katılıyorum.

Bende geçen hafta bir zincir alacağım, kaç yeri aradıysam aynı muamele, ilgi yok alaka yok.
    "Adam ne istiyorsun?" diye telefonu açıyor
    Öyle adamın ne dükkanına uğrarım ne bir şey alırım.
    Malesef durum böyle!

metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Hem motorsiklet kullanıcılarının, hem de satış, bayi, servis, ithalatçı firmalarının daha çooookkkkk yolu var. Daha ülkemizde emekler vaziyetteler. Her konuda olduğu gibi bu konuda da eksiğimiz, bilgimiz, tecrübemiz eksik. İnşallah ve umarım hızlıca yol alır, belli standardın üstüne çıkarız. Umudum var mı, benim yok şahsen.

iguven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 MT-09 Tracer Race Blue :)
    5-6 ay önce Kızıltoprak'ta dainese satan bir mağazaya girdim ve dainese motorsiklet pantolonu almaya karar vermiştim. Arkadaş sağolsun sadece pantolonların yerini göstermekle yetindi sonra ortadan kayboldu. Ben pantolonlara bakarken bir ara yanımdan geçerken tekrar yakaladım elimdeki 2 pantolon arasındaki farkları sormak için ama tabi ki fiyat farkından başka pek bir fark söyleyemedi arkadaş. Oysaki benimle bi 5-10 dakika ilgilenseydi pantolonlardan birini alacaktım param cebimde hazırdı.

Sonra revit satan mağazaya gittim eski motor pantolonumda revit sand idi. Onun 2.cisi çıkmış onu deneyeyim dedim. Pantolon güzel ama boyu biraz kısa gibi geldi bana. Tabiki satıcı dedi abi çok iyi oldu tam oturdu diye ama ben biliyorum yürürken iyi de motora oturunca dizler kırılınca bileklerin üstünde kalacak hava girecek oralardan.

Ben de gittim motoin.de sitesinde revit pantolonu aldım ve daha ucuza bile geldi gümrük vergisi olmasına rağmen. Ayrıca her bir bedenin ekstra 2 boyutu daha var yurtdışında. M beden uzun bacak boyutu, normal bacak boyutu ve kısa bacak boyutu gibi. Türkiyede sadece normal bacak boyutu bulunuyor bedenlerin. Ben de M beden uzun bacak boyutu olanı aldım ve çok memnunum pantolondan.

sonalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha tracer
    Yazdıklarınıza katılmakla birlikte, asıl sorunun bilinçsiz kullanıcı kitlesinden kaynaklandığını düşünüyorum. Elimizin altında internet var ve bilgiye ulaşmak insanlık var olduğu süreçe hiç bu kadar kolay olmamıştır. İstediğiniz her türlü bilgiye bir tık ile ulaşabildiğimiz bir dünya da artık satış-pazarlama elemanlarının palavralarına ihtiyaç duymak ne kadar doğru.

Bilinçli tüketici zaten ihtiyaçı olan motorsikleti, ekipmanı belirlemiş müşteridir. Kendi şahsım adına ekipman almadan önce kask, eldiven, bot, ceket , pantolon ve koruma için tüm marka ve modelleri belirlemiş, yutdışı ve yurt içi fiyatlarını öğrenmiştim. Mağzaya gidip direkt model ve beden sorup denedim ve nakit için son fiyatı öğrendim.

Bir hafta sonra neyi yurtiçinden mağzadan neyi yurtdışından alacağıma karar verip aldım. Yani mağzaya gidip mont bakıyorum bana ne önerirsiniz demedim hedef belliydi. Rukka, Dainese, alpinestar (hi-end ve/veya premium marka satan) dahil tüm mağzalarda da hiç bir satıcı bana bu sana pahalı şunu al gibilerinden öneride bulunmadı. Zira ben model ile gidip sorunca adam zaten diyor biliyor fiyatını beden deneyecek, ürünü görecek. Dainese de karar kıldım zira yutdışı fiyatından ucuza satın aldım.

Bot için Korlas Ataşehire gittim, orda da hiçbir şekilde ters bir yaklaşım görmedim. Hatta numara için defalarca depoya inip çıktılar. Bu sırada ducatilere baktım üzerine oturuğ kurcaladım, satış görevlisi geldi, bilgilendirdi, nazikçe yeni başladığımı ekipman için burda olduğumu meraktan üzerine oturduğumu söyledim. Dilerseniz şu modelede oturun ileride tercih edebilirsiniz dedi. Israrcı oldu hatta kırmadım denedim. Başlangıç için seçtiğim motor üzerine ekipman üzerine koştuk ikinci motora geçerken mutlaka araryın yardımcı oluruz diyerek kartını uzattı, ben de kartımı uzattım.

Motoru almaya gittiğimde de bayide ki satış müdürü çok samimi davrandı, bana diğer motorları da denemem için ısrarcı oldu motorum hazırlanırken, kahve ikram ettiler. Ben çok memnuniyetsiz kalmadım hizmetten ve davranışlarından.

Evet bir teknosa, mediamark, boyner vb gibi market anlayışı yok, ama kimbilir kaç kişi aynı şeyi günde kaç kez soruyor ? aynı şeyi kaç defa anlatıyor. Belki diyeceksiniz ki bu adamlar bunun için para alıyor. Bence hayır, bu adamlar katalogda yazanları size sözlü olarak söylemek için değil malı satın alırken muhattap bulmanız için oradalar ve bunun için para alıyorlar. Açın bakın arkadaşlar hangi markanın sitesinde hangi modelin teknik verisini bulamadınız da bayide ki elemana sormak gereği duydunuz ?

Ekipmanların pahalı olmasına gelince, bu ekipmanlar belli CE onay testlerinden geçiyorlar, sürtünme, koruma vb. Kasklar için dot,snell gibi farklı onay sertifikasyonları sharp gibi resmi olmayan ama kabul görmüş testleri var. Ve aldığınız ekipmanın içinden bu sertifikanın bir kopyası, ne olduğu gibi bilgiler çıkıyor. Sertifika numarası vs. Mont ise, dirsek ve omuzlarda ki korumaları için ayrıi kendisinin sürtünme ve yırtılması için ayrı... Hatta sınıfları var ve bu sınıfların hangi limitlerde ne kadar koruyup korumadığı bilgileri. Garanti süresi garanti kapsamı vs.

Ekipmanların üretildiği kumaşlar bildiğiz çukurova pamuğundan değil, cordura gibi yırtılmaya dayanaklı kevlar veya sentetik ipliklerden üretiliyor ve bu kumaşlar pahalı, ayrıca gore-tex, wind-stoper gibi su ve rüzgar geçirmezlik, outlast gibi vücut ısısını stabil tutma gibi teknolojiler var ki bunları kullanmak için ciddi patent anlaşmaları yapılıyor veya bu teknolojiyi geliştiren firmalara isim ve kullanım hakkı ödeniyor, Zira korumalarda yeni yeni kullanılmaya başlanan DSO3 de böyle bir malzeme. Haliyle bir de arz talep oranı eklenince fiyatlar normal bir deri ceketden pahalı oluyor.

Örneğin forumda çok övülen YDS botlar yerli üretim ama fiyatları yüksek, Zira Gore-tex ve vibram a kullanım ve isim hakkı için ücret ödediler ve bu ürünün maliyetine yansıtıldı ki bu botlar normalde motorsiklet kullanımı için üretilmiş botlar değiller. Hiçbir sertifikasyon onayı yok. Onlarda olsa 470 lira olan fiyatları 650 - 700 lira olur. Çünkü sertifikayon almak maliyeti arttıracaktır.

Uzun bir yazı oldu sanırım sabredip okuyan herkese şimdiden teşekkür ederim.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)