Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Honda Crossrunner - Yamaha MT-09 Tracer - Triumph Tiger XRx hakkında görüşleriniz

REKLAM ALANI
    sonalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha tracer
    Arkadaşlar merhaba,

Bir ekim gecesi, yani bu gece 01:00 de cbr500ra motorum itina ile arka bahçeden çalınınca ve gün içinde edindiğim tecrübe (karakol-polis vs) ile bulunmasına dair içimdeki buğday tanesi kadar umutdu da yitirince ben de veren Allah alan Allah diyip bütçeyi az biraz zorlayıp planları altı ay öne çekip şu üç motordan birine ciddi ciddi bakmaya başladım. Alışkanlık mıdır bilinmez ama yayan kalmak çok .oktan bi duygu. Kimseye bu duyguyu Allah tatdırmasın.

Gönlüm tiger dan yana ama işletme masrafları(servis yedek parça vs) düşününce VFR800X ağır baıyor. Yorumlarınızı yardımlarınızı eksik etmeyin lütfen. Teşekkürler.
    atkntekiin bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Hiçbiriyle ilgili bilgim yok ama mt09 tracer tam bir sanat eseri tasarım olarak.
    atkntekiin bunu beğendi.

zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun. Çalan hayrını görmesin.

Merak ettiğim, motorun kaskosu var mı idi? Yoksa, yaptırmayı niye düşünmedin? Empati yapıyorum, ben şahsen 500 cc ve üstü bir motora sahip olsam, hele de İstanbul gibi büyük şehirde otursam, kaskosuz motora sahip olmam. Bu benim fikrim. Sizin farklı bir fikriniz varsa, saygı duyayım.
    A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
    (Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)

Motosikleti
    yamaha tracer
    Alıntı zileliorhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. Çalan hayrını görmesin.

Merak ettiğim, motorun kaskosu var mı idi? Yoksa, yaptırmayı niye düşünmedin? Empati yapıyorum, ben şahsen 500 cc ve üstü bir motora sahip olsam, hele de İstanbul gibi büyük şehirde otursam, kaskosuz motora sahip olmam. Bu benim fikrim. Sizin farklı bir fikriniz varsa, saygı duyayım.
    Malesef kaskosu yoktu. 20K liralık motor için en düşük 4.150 lira kasko primi çıkardılar. Bu nedenle yaptırmamıştım. Özetle insanlar kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşarlar. Her gün motoru bağlarım, disk kilidini takarım. O gün yağmur nedeniyle takmadım. Kilit çamur içindeydi, disk kilidi ise sudan dolayı sürekli ötüyordu. Belki daha öncede yokladılar ama kilit nedeniyle bıraktılar. Özetle olanla ölenin önüne geçilmiyor. Ders oldu mu evet oldu. Kasko konusunda da, kilit konusunda da.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Geçmiş olsun kardeşim..
    Bu motorların Arasında en mantıklı vfr. Gibi duruyor sonuçta kendini kanıtlamış blok yapısıyla 1 adım önde

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Tracer ve VFR

BAIIHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB1000R
    Nispeten nadir olan motosikletler (triumph, hd, ducati gibi), çalınma konusunda avantajlı olabilir mi acaba. Sonuçta parçalanmak için çalınıyorlar ve kaç tane triumph var ki?

Motosikleti
    yamaha tracer
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tracer ve VFR
    Sanırım tracer ın sıfırı yok, VFR sıfır 39000 lira istediler, plaka tescil ile 39650, üçlü çanta 4000 hepco becker koruma için 750. çantalar tuzlu oldu, ama demirli 40500 e bağlarım gibi geliyor. Ama tracer ın ters çatal amortisorleri ve soba borusunu andırmayan egzosu bir artı lakin honda nında servis yedek parça olayı güzel, motor için de kötü birşey yazmamışlar. tracer daha sportif sürüşe uygun duruyor ama 5 ve altıncı viteste elektronik limitatör varmış şimdi öğrendim. 222 km/sa den fazla gitmiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:37 ----------

Alıntı BAIIHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nispeten nadir olan motosikletler (triumph, hd, ducati gibi), çalınma konusunda avantajlı olabilir mi acaba. Sonuçta parçalanmak için çalınıyorlar ve kaç tane triumph var ki?
    CBR500R çok nadir bir motorsiklet olduğunu düşünmüyorum. Zaten neden çaldılar onu da anlamış değilim parça için mi ? satmak için mi ? çalmış olmak için mi ? çalındığına değil ama şu ülkede mazlumun hakkını savunacak bir mekanizma olmaması insanın güçüne gidiyor. Yoksa veren Allah alan Allah.
    sarikemal bunu beğendi.

Motosikleti
    HONDA 2018 CRF 1000 Africa twin
    Genelde şehir içi kullanıcı isen kesinlikle Tracer, yok uzun yol ağırlıklıysa VFR. Her ikisini de sırayla satın aldım kullandım yine her ikisinide sattım yine Fazer 8 e dönüş yaptım. Aslen her ikiside güzel motor ama o paranın hakkını veremezler. Her ikisininde artı ve eksileri var. Para fayda oranında kendimce Fazer 8 i daha uygun görüyorum. Tiger kullanmadığım için hiç bir fikrim yok.

Bthndmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX150
    Crossrunner

Motosikleti
    yamaha tracer
    Alıntı Kayasus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Genelde şehir içi kullanıcı isen kesinlikle Tracer, yok uzun yol ağırlıklıysa VFR. Her ikisini de sırayla satın aldım kullandım yine her ikisinide sattım yine Fazer 8 e dönüş yaptım. Aslen her ikiside güzel motor ama o paranın hakkını veremezler. Her ikisininde artı ve eksileri var. Para fayda oranında kendimce Fazer 8 i daha uygun görüyorum. Tiger kullanmadığım için hiç bir fikrim yok.
    Şehir içi ve uzun yol, şehir içi işe gel git için kullanıcam ortalama günde 50 km, ağırlık olarak anadolu ve avrupa yakası e5, köprü, hafta sonları artçılı uzun yol... belki izinlerde tur. CBR500R ile bunların hepsini yapabiliyordum özellikle trafikte torku nedeniyle çok konforlu bir motordu. uzun yol artçılı 130 - 140 km/sa rahat gidiyordu tek dip gaz orta mesafeli sürüşlerde (400 - 500 km) yorgunluk hissi vermiyordu.

Tracer ve crossrunner videolarını izlediğimde tracer ağır basıyor ama şu an sıfırı yok. Dahası malum ülke şartlarında işletme giderleri daha önem arz ediyor. Yamaha servis ve yedek parça konusunda problemli midir emin değilim. Yarın servisi arayıp bakım maliyetlerini ve yedek parça fiyatlarını öğreneceğim. Bu konu üzerinden sizlerle de paylaşırım.

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    F800 u de listeye alabilirsiniz, hafif, atletik,cok amacli, ekonomik..

Motosikleti
    yamaha tracer
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    F800 u de listeye alabilirsiniz, hafif, atletik,cok amacli, ekonomik..
    Sanırım 800GS i kast ediyorsunuz ama bütçeme uygun değil malesef, maksimum 40000 - 45000 bin lira verebilirim.

toujours09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150-İNAZUMA-MT9 SP
    Tracer in sıfırı niye yok ki?

Motosikleti
    yamaha tracer
    Alıntı toujours09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tracer in sıfırı niye yok ki?
    malum siteden anladığım kadarıyla yok, ön sipariş alıyorlarmış, yarın arayacağım birkaç bayi.

vsvr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 650 MT
    Kıyaslama yapamam ancak kullandığım vfr800x ten çok memnunum. Tavsiye ederim.

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    crossrunner, tracer, tiger çok hojdur fakat benena .Şu anki düşüncelerim tam olarak bunlar

şaka bir yana geçmiş olsun, insanın motoruna en ufak birşey olduğunda nasıl canı sıkılıyor, Allah korusun böyle çalınma durumunu düşünemiyorum bile. Hele Allah o polislerin eline hiç düşürmesin, aynı durumu evime hırsız girdiğinde yaşamıştım, çok iyi anlayabiliyorum. Gönlünüzce bir motora tekrar sahip olursunuz inş.

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Bahsettiğiniz motosikletleri kullanmadım fakat ilk görüşte aşk mıdır bilmem ama tracere bayılıyorum.

Motosikleti
    yamaha tracer
    Nihayet bugün Honda ve Triumph i bayide inceleme şansım oldu, Tracer başka bahara kaldı sanırım zira yeni sezon öncesi gelmeyeceğini söyledi satış görevlisi. Haliyle ikinci el dışında bir alternatif yok bu modelde. Yerli yabancı nerdeyse tüm ciddi forumları elimden geldiğince okumaya, inceleme videolarını seyretmeye çalıştım. İtalyan Motobox dergisinin üçü bir arada incelemesini de izledim lakin ingilizce alt yazı olmayınca ve kıt kanaat italyancamla çok birşey anlamadım... Lakin izlediğim videolardan Yamaha nın parça kalitesinin diğerlerinden bir iki tık altında olduğu algısına vardım ne kadar doğru motoru inceleyemediğimden emin değilim.

Öncelikle Honda ya bayıldım. Şöyle ki motor çok heybetli ama üzerine oturup motoru düzelttiğinizde altınızda 242 kg lık bir makine değilde 150 kg lık bir ybr varmış gibi geliyor. (Yamaha bayi de alçaltılmış süspansiyon Tenere 600xt denedim aynı güveni vermedi örneğin rahatsız etti beni) İşçilik ve malzeme kalitesini beğendim. Büyük bir motor olduğu için trafikte nasıl olur zapt edebilir miyim endişesi yaşamıştım ama ayaklarım yere tam basınca ve 15 - 20 derecelik yatırmalarımda çalınan motorum CBR500R dan daha az yığılma görünce dedim bu motor tam bana göre. sigorta dahil anahtar teslim kırk bine bırakıyorlar.

Gelelim ingiliz malına, güzel makine, bolca elektronik var yok yok. Honda kadar iyi bir oturuş pozisyonu var, kalite algısı daha yüksek, 19 inch ön 17 arka tekerlekler enduro havası katmış lakin XCX modelinde ki gibi gaga yok, var gibi de yok. Öredek gagası gibi birşey olmuş. Güzel makine ama fiyat bütçeye fazla :( Bir de bakım maliyetleri honda nın iki misli, parça sıkıntısı yok ama stokda yok vs. olunca Honda alternatifsiz gibi duruyor.

Şimdi ben bunları neden paylaşıyorum derseniz, 4 -5 ay Tracer beklemeye değecek motor mudur ? Bu hondayı alırsam ki bütçeye uçu uçuna geliyor, tek motorsiklet olucak şehir içinde çok sorun olur mu ?

Motorsuzluktan kudurmak üzereyim stop.

Cümleten kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim stop...

vsvr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 650 MT
    Crossrunnerin, 2012 modelini sehir içi kullanıyorum, benim gibi bu hacimde çok tecrübeli olmayanlar için bile zorlayıcı değil. Uzun yolda ise zaten anlatılmaz yaşanır. Bence ikisinide kullanmadan karar vermeyin.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)