Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yol Kenarı Bariyerler Acilen Motosiklet Sürücüleri İçin Yenilenmelidir (Videolu)

Motovento
    REKLAM ALANI
    zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yol Kenarı Bariyerler Acilen Motosiklet Sürücüleri İçin Yenilenmelidir. Yorumsuz olarak video linkini sunuyorum.

https://www.youtube.com/watch?t=7&v=IN8o7fheEXU
    atillatopal9, abeciMotoru ve oguzhan6161 bunu beğendiler.
    A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
    (Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    metecel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS
    Paylaşım için teşekkürler. Ama niye videoyu direkt mesaja eklemediniz?

realbyshadow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200Ns - Suzuki Inazuma

omeraydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 690smc-R
    Türkiyede bu sistemi getirmezler belki 10 yıl sonra ?
    oguzhan6161 bunu beğendi.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Olur abi hemen talimat veriyoruz hangi ülkede yaşıyoruz burası Türkiye burda öyle şeyler olmaz ,,
    oguzhan6161 bunu beğendi.

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    ALINTIDIR:

BARİYER KAZALARI VE MOKAP (MOTOSİKLET KAZALARINI AZALTMA PROJESİ)
    Bu böyle olmayacak. Yerde yatan bir motorcu görmek beni kahrediyor. Bu gidişle Bariyer Kazası sonucu yakında bir ordu sayısı motorcu kaybedeceğiz. Bu konu bizim konumuz arkadaşlar. Virajda kayan bir motorcuyu böyle ölüme götüren bir sonuç içler acısı. Acil hareket gerekiyor.

AMAÇ : Bariyerlerin alt tatafını da kapattırmak.

YAPILACAKLAR :

Benim aklıma gelenler şöyle :

1. SESİMİZİ DUYURMAK : Tanıdık bütün TV’lere bu konuda haber yapmalarını sağlatmak. Etkili ve düşündürücü olması için ARAÇLARI YOLDA TUTMAK İÇİN YAPILAN BARİYERLER ÖLÜM SAÇIYOR başlıklı haberler yayınlatmak.

2. DAVALAR AÇMAK : Derhal Karayollarına dava açmak. Gerekirse bu davalara diğer motosiklet gruplarına da duyurarak ellerimizde bariyer kazası sonucu ölen motorcuların resimleri ile yüzlerce motorcu ile mahkemelere katılım sağlamak.

3. MOTOSİKLETÇİYİ EĞİTMEK : Motosiklet Kullanıcılarına Motosikletlerin özellikle şehir içi ve otoban sürüşlerinde en önemli düşmanlarının Bariyerler olduğunun uyarısını yapmak.Bariyerli virajlarda ve emniyet şeritlerinde azami dikkati göstererek kullanmalarını sağlamak.

4. MOKAP ( Motosiklet Kazalarını Azaltma Projesi) içerisinde herkesin bireysel olarak kendi olanaklarını ve yapabileceklerini ortaya koymasını sağlamak.

Yukarıda yazdıklarım benim aklıma gelenler. Eminim aynı yönde düşünce birliği oluşturabilirsek sizlerin yardımı ile çok önemli sonuçlar elde edebiliriz.

ALINTI 2

Konu başlığı aklınızda merak uyandırmış olabilir ama gerçek şu ki yolda motosikletçileri bekleyen gerçekten büyük bir tehlike var. Öyle bir tehlike ki bunu devletin bir kurumu yapıyor. Hemde Avrupa devletlerinin çoğunda da durum böyle.

Birçok kullanıcının aklına bile gelmiyor ve ancak kaza meydana geldikten sonra ciddiye alınan ve görünen bir tehlike oluyor. Merakınızın daha da arttığını hissediyorum. Bu tehlike Yol Bariyerlerinden başka bir şey değil. Şaşırmış olabilirsiniz ancak bu bariyerlerin sebep olduğu ölümler ve ağır yaralanmalı kazalar hiç de az değil. Nasıl tehlikeli oluyor ki? Diye soran arkadaşlarımıza kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Motosiklet kazalarında genelde ağır yaralanmalar düşmeden değil sürücünün bir yere hızla çarpmasıyla meydana geliyor. Bizzat kendi yaptığım kaza da da yere düşüp sürüklenmeme rağmen ciddi bir yaralanma geçirmemiştim. Birkaç ezik ve sıyrık ile kurtarmıştım. Ama yerde sürünürken gibip bir yol bariyerine çarpsaydım inanıyorum ki çok daha ciddi bir yaralanma (kol bacak kopması ve benzeri organ kayıpları) ile karşı karşıya kalabilirdim. Ha¢la da bu tehlike beni yolda beklemekte.

Ne güzel bir yol ve viraj. Ancak yol boyu bizi takip eden bir tehlike var: Yol Bariyeri.

Peki bariyerlerin neresi nasıl tehlike yaratıyor?

Daha çok büyük kara taşıtları ve otomobillerin savrulma anında yol üzerinde kalıp çevre şartlarından meydana gelebilecek (örneğin uçurum, viyadük vb. den aşağı uçma durumu) daha büyük hasarları engelleme amacıyla dizayn edilmiş ve yollara konulmuştur. Genelde çelikten veya sertleştirilmiş kalın sactan üretilir. Ancak bu bariyerlerin alt kısmı açıktadır yani bariyer ayakları açıkta kalmaktadır. İşte açıkta kalan bariyer ayakları motosiklet kazası geçirmekte olan bir sürücünün çarpması ile giyotin vazifesi görmeye başlar. Biçilen sürücü şanslı ise sakat kalmadan hayatına devam eder. Ama genelde sonuç çok daha ağır olmaktadır.

Yurt dışında bile motosiklet kulüplerinin, derneklerinin hassasiyet ile üzerinde durduğu bu konuda maalesef ne ülkemizde ne de çoğu yurtdışı ülkesinde ciddi bir çalışma yapılmamaktadır. Yerli motosiklet kulüplerimiz olayın farkında ve üzerinde hassasiyetle durmalarına rağmen ha¢la bir ilerleme kaydedilebilmiş değil. Hatta geçtiğimiz aylarda motorcu bir kardeşimiz otobanda geçirdiği kazada bu sebeple kaybettik. Daha bilmediğimiz kaç tane böyle kazalar var. Yetkililerin yeni yol inşaatlarında dahi eski tip giyotin bariyerleri kullanmaya devam etmesini anlamak mümkün değil. Yetkililerin bir an önce bu duruma dur demesini diliyorum.

Bu önemli konuda yazı yazarak bir nebze olsun birşeyler duyurmaya, tehlikeye dikkat çekmeye çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim. İnşallah bu önemli sorun çözülür ve çok daha rahat ve güvenli motosiklet keyfimizi yaşarız.

Yolunuz açık olsun.
    Hasan Alp İNAN
    abeciMotoru bunu beğendi.

Fyz.01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    14 CBR 250R

ben 10 yıl sonra bile bu sistemin olacagını sanmıyorum. o derece umutsuz bakıyorum yani olaya

zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı metecel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Paylaşım için teşekkürler. Ama niye videoyu direkt mesaja eklemediniz?
    Yaşlılık. Biz yaşlılar teknolojiye siz gençler kadar aşina değiliz
    A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
    (Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)

atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    Kesinlikle bu büyük sorun. bariyerlerden çok korkuyorum. o sebeple hep yavaş gitmişimdir. kol bacak kopması zaten bundan kaynaklanıyor. imza toplayıp sesimizi duyurmalıyız. elalemin arabası uçmasın diye kolumuzun bacağımızın kopmasna göz yumamazlar

demirkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM JOYMAX 250i
    özel günlerde çoğu şehirde tüm motorsikletli arkadaşlar toplanıyor değil mi? sesimizi duyurmak için de yapılabilir pekala...

oguzhan6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstediğimiz kadar dava açalım, yolları kapatalım, eylemler yapalım, köprüde kontak kapatalım vs vs... "Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok" demezler mi
    Maslak bunu beğendi.

western - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda 125 Ace
    Özellikle bariyerin çakılı olduğu arkadaki diklemesine olan bariyerlerin üst uçları jilet gibi oluyor. Kazazede bariyere carpma anında,bariyerin diger tarafına savrulmamak için bariyere temas etmek zorunda kaliyor ve bu jilet gibi yerler el,kol,yuz,kafa artik ne varsa kesiyor atiyor. Kaskta taksaniz,eldiven de giyseniz, kiyafetinz tam da olsa jilet gibi kesiyor... Nereden mi biliyorum? Benim avuc icim bu sekilde kesildi...
    Gectigimiz sene bir kisi, 4 sene once de baska bir kisi istanbul avrupa yakasi e-5te kafasini kaskin icinde birakarak can verdi...
    Bariyerler kaza aninda insanlarin olumune sebep olacak sekilde maalesef. Ustelik bariyerler,kaldirimlar,tretuarlar vb...yapilar maalesef renklendirilmis,aydinlatilmis ve goze carpici bir sekilde dizayn edilmis olmadigi icin kucuk yaralanmalarla atlatilabilecek kazalar olumlere ve sakat kalmalara sebep olabiliyor...

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)