Yol Kenarı Bariyerler Acilen Motosiklet Sürücüleri İçin Yenilenmelidir. Yorumsuz olarak video linkini sunuyorum.
https://www.youtube.com/watch?t=7&v=IN8o7fheEXU
Yol Kenarı Bariyerler Acilen Motosiklet Sürücüleri İçin Yenilenmelidir. Yorumsuz olarak video linkini sunuyorum.
https://www.youtube.com/watch?t=7&v=IN8o7fheEXU
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
(Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)
Paylaşım için teşekkürler. Ama niye videoyu direkt mesaja eklemediniz?
Türkiyede bu sistemi getirmezler belki 10 yıl sonra ?
Olur abi hemen talimat veriyoruz hangi ülkede yaşıyoruz burası Türkiye burda öyle şeyler olmaz ,,
ALINTIDIR:
BARİYER KAZALARI VE MOKAP (MOTOSİKLET KAZALARINI AZALTMA PROJESİ)
Bu böyle olmayacak. Yerde yatan bir motorcu görmek beni kahrediyor. Bu gidişle Bariyer Kazası sonucu yakında bir ordu sayısı motorcu kaybedeceğiz. Bu konu bizim konumuz arkadaşlar. Virajda kayan bir motorcuyu böyle ölüme götüren bir sonuç içler acısı. Acil hareket gerekiyor.
AMAÇ : Bariyerlerin alt tatafını da kapattırmak.
YAPILACAKLAR :
Benim aklıma gelenler şöyle :
1. SESİMİZİ DUYURMAK : Tanıdık bütün TV’lere bu konuda haber yapmalarını sağlatmak. Etkili ve düşündürücü olması için ARAÇLARI YOLDA TUTMAK İÇİN YAPILAN BARİYERLER ÖLÜM SAÇIYOR başlıklı haberler yayınlatmak.
2. DAVALAR AÇMAK : Derhal Karayollarına dava açmak. Gerekirse bu davalara diğer motosiklet gruplarına da duyurarak ellerimizde bariyer kazası sonucu ölen motorcuların resimleri ile yüzlerce motorcu ile mahkemelere katılım sağlamak.
3. MOTOSİKLETÇİYİ EĞİTMEK : Motosiklet Kullanıcılarına Motosikletlerin özellikle şehir içi ve otoban sürüşlerinde en önemli düşmanlarının Bariyerler olduğunun uyarısını yapmak.Bariyerli virajlarda ve emniyet şeritlerinde azami dikkati göstererek kullanmalarını sağlamak.
4. MOKAP ( Motosiklet Kazalarını Azaltma Projesi) içerisinde herkesin bireysel olarak kendi olanaklarını ve yapabileceklerini ortaya koymasını sağlamak.
Yukarıda yazdıklarım benim aklıma gelenler. Eminim aynı yönde düşünce birliği oluşturabilirsek sizlerin yardımı ile çok önemli sonuçlar elde edebiliriz.
ALINTI 2
Konu başlığı aklınızda merak uyandırmış olabilir ama gerçek şu ki yolda motosikletçileri bekleyen gerçekten büyük bir tehlike var. Öyle bir tehlike ki bunu devletin bir kurumu yapıyor. Hemde Avrupa devletlerinin çoğunda da durum böyle.
Birçok kullanıcının aklına bile gelmiyor ve ancak kaza meydana geldikten sonra ciddiye alınan ve görünen bir tehlike oluyor. Merakınızın daha da arttığını hissediyorum. Bu tehlike Yol Bariyerlerinden başka bir şey değil. Şaşırmış olabilirsiniz ancak bu bariyerlerin sebep olduğu ölümler ve ağır yaralanmalı kazalar hiç de az değil. Nasıl tehlikeli oluyor ki? Diye soran arkadaşlarımıza kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Motosiklet kazalarında genelde ağır yaralanmalar düşmeden değil sürücünün bir yere hızla çarpmasıyla meydana geliyor. Bizzat kendi yaptığım kaza da da yere düşüp sürüklenmeme rağmen ciddi bir yaralanma geçirmemiştim. Birkaç ezik ve sıyrık ile kurtarmıştım. Ama yerde sürünürken gibip bir yol bariyerine çarpsaydım inanıyorum ki çok daha ciddi bir yaralanma (kol bacak kopması ve benzeri organ kayıpları) ile karşı karşıya kalabilirdim. Ha¢la da bu tehlike beni yolda beklemekte.
Ne güzel bir yol ve viraj. Ancak yol boyu bizi takip eden bir tehlike var: Yol Bariyeri.
Peki bariyerlerin neresi nasıl tehlike yaratıyor?
Daha çok büyük kara taşıtları ve otomobillerin savrulma anında yol üzerinde kalıp çevre şartlarından meydana gelebilecek (örneğin uçurum, viyadük vb. den aşağı uçma durumu) daha büyük hasarları engelleme amacıyla dizayn edilmiş ve yollara konulmuştur. Genelde çelikten veya sertleştirilmiş kalın sactan üretilir. Ancak bu bariyerlerin alt kısmı açıktadır yani bariyer ayakları açıkta kalmaktadır. İşte açıkta kalan bariyer ayakları motosiklet kazası geçirmekte olan bir sürücünün çarpması ile giyotin vazifesi görmeye başlar. Biçilen sürücü şanslı ise sakat kalmadan hayatına devam eder. Ama genelde sonuç çok daha ağır olmaktadır.
Yurt dışında bile motosiklet kulüplerinin, derneklerinin hassasiyet ile üzerinde durduğu bu konuda maalesef ne ülkemizde ne de çoğu yurtdışı ülkesinde ciddi bir çalışma yapılmamaktadır. Yerli motosiklet kulüplerimiz olayın farkında ve üzerinde hassasiyetle durmalarına rağmen ha¢la bir ilerleme kaydedilebilmiş değil. Hatta geçtiğimiz aylarda motorcu bir kardeşimiz otobanda geçirdiği kazada bu sebeple kaybettik. Daha bilmediğimiz kaç tane böyle kazalar var. Yetkililerin yeni yol inşaatlarında dahi eski tip giyotin bariyerleri kullanmaya devam etmesini anlamak mümkün değil. Yetkililerin bir an önce bu duruma dur demesini diliyorum.
Bu önemli konuda yazı yazarak bir nebze olsun birşeyler duyurmaya, tehlikeye dikkat çekmeye çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim. İnşallah bu önemli sorun çözülür ve çok daha rahat ve güvenli motosiklet keyfimizi yaşarız.
Yolunuz açık olsun.
Hasan Alp İNAN
ben 10 yıl sonra bile bu sistemin olacagını sanmıyorum. o derece umutsuz bakıyorum yani olaya
Kesinlikle bu büyük sorun. bariyerlerden çok korkuyorum. o sebeple hep yavaş gitmişimdir. kol bacak kopması zaten bundan kaynaklanıyor. imza toplayıp sesimizi duyurmalıyız. elalemin arabası uçmasın diye kolumuzun bacağımızın kopmasna göz yumamazlar
özel günlerde çoğu şehirde tüm motorsikletli arkadaşlar toplanıyor değil mi? sesimizi duyurmak için de yapılabilir pekala...
İstediğimiz kadar dava açalım, yolları kapatalım, eylemler yapalım, köprüde kontak kapatalım vs vs... "Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok" demezler mi
Özellikle bariyerin çakılı olduğu arkadaki diklemesine olan bariyerlerin üst uçları jilet gibi oluyor. Kazazede bariyere carpma anında,bariyerin diger tarafına savrulmamak için bariyere temas etmek zorunda kaliyor ve bu jilet gibi yerler el,kol,yuz,kafa artik ne varsa kesiyor atiyor. Kaskta taksaniz,eldiven de giyseniz, kiyafetinz tam da olsa jilet gibi kesiyor... Nereden mi biliyorum? Benim avuc icim bu sekilde kesildi...
Gectigimiz sene bir kisi, 4 sene once de baska bir kisi istanbul avrupa yakasi e-5te kafasini kaskin icinde birakarak can verdi...
Bariyerler kaza aninda insanlarin olumune sebep olacak sekilde maalesef. Ustelik bariyerler,kaldirimlar,tretuarlar vb...yapilar maalesef renklendirilmis,aydinlatilmis ve goze carpici bir sekilde dizayn edilmis olmadigi icin kucuk yaralanmalarla atlatilabilecek kazalar olumlere ve sakat kalmalara sebep olabiliyor...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)