Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

3ünden birini alıcaz hadi hayırlısı

REKLAM ALANI
    f terapist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pioneer xf200-2a
    selam arkadaşlar, bir buçuk aydır forumda dolanıyorum. daha önce bu bölüme de yazdım öğrenciyim ve okul bitene kadar kullanmalık(maksimum 2 yıl) ucuz yollu çinli bi chopper arıyorum.

yazı fındık bahçemizde çalışarak geçirdim ve bu süreçte topladıklarımı satıp kazanacağım parayı baz alarak güzel motorlara gözümü diktim. ammavelakin hayatın gerçekleri yüzüme ard arda sert tokatlar arzetti ve bu toklatların içinde fındığı üreticiden yok fiyatına almaya çalışan tüccarların o veya bu şekilde dünyaya gelmiş olma durumu da var.

bu da demek oluyor ki elimde yaz başındaki tahminimden çok çok daha az para var ve bu parayla alınabilecek motorlar da amman ybr125 önerecek arkadaşlar gelmeden şu yorumu da düşeyim: ben aslında motorsiklet sevmiyorum sadece cruiser tarzı olanlara bi ilgim var yani chopper olsun çamurdan olsun minvalinde şuursuzca bi düşünceye sahibim bundan mütevellit çıtayı teee 2006 model çin chopperlara kadar düşürmüş durumdayım o yüzden bu başlık altına bu motorların kullanıcılarının yardımına ihtiyacım var

baylar birincisi: izmir ilinde ikamet ediyorum ve henüz a-2 ehliyetim yok fakat sorun değil şimdilik motoru üzerime bi alayım ehliyeti 15 gün içinde alıyorum(kask mont eldiven vs için bütçe mevcut ve kenara ayırılmış durumda). motor için ise 2000 civarı bi miktar öngörerek çevredeki ilanları didikledim ve o da ne

tam 3 adet ilan arasından seçmek zorundayım

skygo 250 http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...2732195/detay/

pioner xf200-2a http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9129746/detay/

ramzey qm250 http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1179182/detay/

üçünün de kilometreleri birbirine yakın (tabi sahipleri km sayacını geri saran haysiyet yoksunlarından değil ise)
    tüh keşke bu kadar ağır konuşmasa mıydım

neyse, fiyatlar zaten hemen hemen aynı, motorların zaten dış görünüşler de birebir aynı yani jant şekilleri ve renkleri dışında dışardan bakınca hepsi aynı motor gibi. bu da yedek parçalarının birbirine bile uyumlu olduğu ve bulmasının çok zor olmadığı yönde düşündürdü beni. lütfen yanılmadığımı söyleyin

başka işte ufak tefek aksesuar farkları var skygo mesela artçı için ayak koyma yerisi falan var ıvır zıvır işte fakat acaba benim dışardan göremediğim ne gibi farklılıkları var bu 3 motorun. iç aksamları ne kadar farklı hangisi diğerlerine göre üstündür/hangisini alırsam elimde patlamaz bu soruların cevabını da siz değerli forum arkadaşlarımdan rica ediyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    3ün 1inden pek hayır gelmez ama hayırlısı olsun artık

şaka bir yana, inşallah üzmez makinalar, sıkıntı çıkarırsa motordan zevk almak bir yana eziyetten başka birşey çekmezsin..

hakanens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125E
    Sana söyleyim Üçüde tırtt..

Cavalry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LandCruiser
    Aradığınız sayfaya ulaşılamadı şeklinde bir hata alıyorum o yüzden motorları göremedim..
    Ama 3ü arasından seçmek zorundaysan önem sıran 3-1-2 olsun derim..
    Umarım istediğin gibi bir motor bulursun..

Motosikleti
    Pioneer xf200-2a
    linkler burda çalışmadı nedense bi yenileyeyim

skygo http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...2732195/detay/

Pioneer http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9129746/detay/

ramzey http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1179182/detay/

3ünün de tırt olduğunu biliyorum ki zaten başlıkla uygun büyük ihtimal tercihim ne olursa 3ün birini mecazi anlamda almış olacağım

motorlardan çok bişey beklemiyorum işte en uç isteğim dik bi rampada boğulup ölmesin ve bi kalkışta en azından 90-100 km civarı gidebilsin, titreşim illaki olacak ama makinayı genelde 60-70 km civarında kullanma niyetindeyim adı üstünde gezinti motoru

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:18 ----------

Alıntı Cavalry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aradığınız sayfaya ulaşılamadı şeklinde bir hata alıyorum o yüzden motorları göremedim..
    Ama 3ü arasından seçmek zorundaysan önem sıran 3-1-2 olsun derim..
    Umarım istediğin gibi bir motor bulursun..
    düzgün linkleri bu mesaja ekledim. bu önem sırasını neyi baz alarak uygun gördünüz biraz anlatabilir misiniz?

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Keeway SL 150 lerede bir bak istersen linkteki motor eğer resimler güncelse diri bir motor. Nikelajlar falan çok iyi.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...26386610/detay

Motosikleti
    LandCruiser
    [/COLOR]

düzgün linkleri bu mesaja ekledim. bu önem sırasını neyi baz alarak uygun gördünüz biraz anlatabilir misiniz?[/QUOTE]

Öncelikle pioneer herşeyden önce 200lük diğerleri 250lik.. Skygo kullananlar da çok sık sorun yaşıyor.. Ramzey (3ü arasında baktığımızda) diğerlerinden daha sorunsuz diyebiliriz..
    Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.

Motosikleti
    Pioneer xf200-2a
    Alıntı Ercument adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Keeway SL 150 lerede bir bak istersen linkteki motor eğer resimler güncelse diri bir motor. Nikelajlar falan çok iyi.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...26386610/detay
    insan gibi fiyat çekmiyorlar ki dostum ya superlight da 2005 model, kmsi de diğerleriyle aynı(en azından ilanda yazan) peki arada neden 850 lira fark var, benim için fazladan vereceğim 1 lira bile önemli, masraflarım var çünkü daha ehliyet çıkacak/kask mont eldiveni botu var bu işin o fazladan parayla sağlam bi kask daha alırım artçı binerse diye

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:50 ----------

Alıntı Cavalry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [/COLOR]

düzgün linkleri bu mesaja ekledim. bu önem sırasını neyi baz alarak uygun gördünüz biraz anlatabilir misiniz?
    Öncelikle pioneer herşeyden önce 200lük diğerleri 250lik.. Skygo kullananlar da çok sık sorun yaşıyor.. Ramzey (3ü arasında baktığımızda) diğerlerinden daha sorunsuz diyebiliriz..[/QUOTE]

ben de pioneer ile ramzey arasında kaldım aslında, motorların 3ü de uzaktan baktığında tıpatıp aynı, motorun gücü çok mu önemli sürat yapma derdinde değilim tek silindir olması belki avantaj bile sağlar benim için yakıt tüketimi konusunda diye düşünüyorum. fakat tabi sadece ccsine bakarak bunları söylemediyseniz yani motor hakkında farklı bilgileriniz varsa seve seve dinlerim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üçünü toplasan bir motor etmez.
    something123 bunu beğendi.

Motosikleti
    LandCruiser
    ben de pioneer ile ramzey arasında kaldım aslında, motorların 3ü de uzaktan baktığında tıpatıp aynı, motorun gücü çok mu önemli sürat yapma derdinde değilim tek silindir olması belki avantaj bile sağlar benim için yakıt tüketimi konusunda diye düşünüyorum. fakat tabi sadece ccsine bakarak bunları söylemediyseniz yani motor hakkında farklı bilgileriniz varsa seve seve dinlerim[/QUOTE]

Tek silindirin iyi yanları da var kötü yanları da.. Az yakar sesi güzeldir tane tane sayar ama yokuşlarda yığılır zar zor çıkar.. Çift silindir tek silindire göre tabii ki biraz daha fazla yakar ama yokuşlara tırmanırken o kadar yakmasına hak verirsin..

Yazdığın motorlardan kullanan arkadaşlarım oldu çevremde.. Şimdi skygo kullanan var sadece o da memnun değil.. Tabii ki sadece cc ye bakarak yorum yapmıyorum.. Kullanan arkadaşlarımın yorumlarından yola çıkarak bu yorumları yapıyorum..
    İstersen 3üne de bir bak forumdan kim neler yazmış.. Bu da karar vermen için sana yardımcı olacaktır..
    Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.

Motosikleti
    Pioneer xf200-2a
    Tek silindirin iyi yanları da var kötü yanları da.. Az yakar sesi güzeldir tane tane sayar ama yokuşlarda yığılır zar zor çıkar.. Çift silindir tek silindire göre tabii ki biraz daha fazla yakar ama yokuşlara tırmanırken o kadar yakmasına hak verirsin..

Yazdığın motorlardan kullanan arkadaşlarım oldu çevremde.. Şimdi skygo kullanan var sadece o da memnun değil.. Tabii ki sadece cc ye bakarak yorum yapmıyorum.. Kullanan arkadaşlarımın yorumlarından yola çıkarak bu yorumları yapıyorum..
    İstersen 3üne de bir bak forumdan kim neler yazmış.. Bu da karar vermen için sana yardımcı olacaktır..[/QUOTE]

çok teşekkür ederim, zaten motorlar hakkında forumda çok dolaştım ramzey en akla yatanı şu durumda, skygo için çok kısıtlı pioneer için neredeyse hiçbir bilgi yok forumda o yüzden biraz da pioneer hakkında bilgi almak istedim

Boşver alma bunları

Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    mondial kt150 derim.. model yeni, km az, parça ucuz ve bol, cruiser isteğini bir nebze olsa da bastırır. Yakıtı ekonomik. Benim tercihim bu model olurdu. Bi araştır derim..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...80708905/detay
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

Motosikleti
    Pioneer xf200-2a
    Alıntı Salih_T adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mondial kt150 derim.. model yeni, km az, parça ucuz ve bol, cruiser isteğini bir nebze olsa da bastırır. Yakıtı ekonomik. Benim tercihim bu model olurdu. Bi araştır derim..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...80708905/detay
    abi tipten kurtarmıyor ya motor hakkaten iyi sanırsam çünkü çok görüyorum sokakta sürekli aynı model, sen tut doğru düzgün motor yap sonra bu kadar çirkin olsun kabul edilebilir gibi değil

Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Alıntı f terapist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi tipten kurtarmıyor ya motor hakkaten iyi sanırsam çünkü çok görüyorum sokakta sürekli aynı model, sen tut doğru düzgün motor yap sonra bu kadar çirkin olsun kabul edilebilir gibi değil
    Eskiden kt 125 di. biraz titreşimliydi. yeni modelleri kt 150 biraz güçlü ve balansörlü, titreşimi azmış.. hafif olduğu için 150 cc yeter. tip harika değil ama tam öğrenci işi..
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

isuzuki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki DR-Z400S
    cruiser motorlar hiç hoşuma gitmesede şöyle bir motor getirmişler, motoran crazy125 çok şirin duruyor 1000km de 3200e ilan var..

Motosikleti
    MT07
    3 üde birbirinin muadili motorlar git üçünüde sür sahipleriyle tanış muhabbet et pazarlık et.Kullanırken kendini en mutlu hissettiğini,sahibinden aldığın bilgilere göre motora nasıl baktığını ve son fiyatlarını bir üçgen yap sonra içine bilardo toplarını diz ve vur falan şaka şaka Anladın sen benim demek istediğimi.En temizi diye birini alırsın gider gidonu 4 e bölünür falan.O yüzden üstünde kendini en mutlu hissettiğini al.Zaten üç aşağı beş yukarı aynı motor hepsi.Zaten motosiklet olayına kaptırırsan kendini 1-2 sene biner satarsın.
    Ufak bir tavsiye olarakta mondial vulture a bi göz at derim.

Motosikleti
    YAMAHA MT07 RACE BLUE
    Abi konuyu takip ediyorum ama az once yorgunluktan 3ün birini alicaz okudum konu basligini ) dedim iptal oldu heralde.

idmanyurdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache(2007),ybr 125 (2014),(cbr 250 2013)
    üçünede bak .motorunu iyice incele hangisi arızalı değilse veya az arızalıysa onu al. sana illaki masraf çıkaracak bunuda yaz bi kenara

Motosikleti
    Pioneer xf200-2a
    Alıntı Salih_T adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eskiden kt 125 di. biraz titreşimliydi. yeni modelleri kt 150 biraz güçlü ve balansörlü, titreşimi azmış.. hafif olduğu için 150 cc yeter. tip harika değil ama tam öğrenci işi..
    abi çok çirkinler çok valla kurtarmıyo

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:30 ----------

Alıntı StiF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    3 üde birbirinin muadili motorlar git üçünüde sür sahipleriyle tanış muhabbet et pazarlık et.Kullanırken kendini en mutlu hissettiğini,sahibinden aldığın bilgilere göre motora nasıl baktığını ve son fiyatlarını bir üçgen yap sonra içine bilardo toplarını diz ve vur falan şaka şaka Anladın sen benim demek istediğimi.En temizi diye birini alırsın gider gidonu 4 e bölünür falan.O yüzden üstünde kendini en mutlu hissettiğini al.Zaten üç aşağı beş yukarı aynı motor hepsi.Zaten motosiklet olayına kaptırırsan kendini 1-2 sene biner satarsın.
    Ufak bir tavsiye olarakta mondial vulture a bi göz at derim.
    aynen dediğini yapıcam, tanıdık bi usta ayarladım ayaküstü gondiklemesinler bizi diye. motorların 3ünü de önce kendim sürüp sonra daha iyi incelemesi için ustaya göstericem içime hangisi en çok sinerse onu alıyorum zaten okul bitince bu motor da benim için bitecek. düzenli maaş almaya başladığım anda bi dragstar çekesim var altıma, bu motoru da elden cıkarmak icin uğraşmıcam bile dursun bi köşede babam kullanır küçük kardeşim biner dolaşır falan okul bittiği an maddi sıkıntım da kalmayacak zaten kafam rahat o yüzden

ha bu arada pioneer xf200-2a kimse çok bişe bilmiyo motor hakkında ama sahibiyle görüşüp motoru biraz kullandım ve çok keyif aldım, sahibi biraz yağ kaçırdığından ve elektrik aksamında sıkıntı olduğundan bahsetti onun dışında motor canavar gibi içim baya ısındı motora inşallah nasip olur da onu alırsam elimde patlamaz

Alıntı zamer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi konuyu takip ediyorum ama az once yorgunluktan 3ün birini alicaz okudum konu basligini ) dedim iptal oldu heralde.
    aslında çok yanlış anlamış sayılmazsın motorların 3ü de tırt ve kuvvetle muhtemel zaten 3ün birini alıcam bi anlamda

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:38 ----------

Alıntı isuzuki adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cruiser motorlar hiç hoşuma gitmesede şöyle bir motor getirmişler, motoran crazy125 çok şirin duruyor 1000km de 3200e ilan var..

http://www.motoran.com.tr/wp-content...Product-02.png
    evet gördüm bunları çok sevimliler ama boyuma göre biraz küçük kalacak bunlar o yüzden eledim

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)