Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

bu motorla başım belada yardım lütfen

REKLAM ALANI

merhaba 125 nostaji var2 gündür havalar kötü yagmur nedeni ile sanırım motor yolda giderken aniden gaz kesip istop ediyor bujiyi kontrol ettim su almamış bir süre sonra çalışıyor 2 3 saat sonra kuruyor ıslanan yer sanırım. yardımcı olurmusunz

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Bujiler meme yapmış.

(Hep kullanmak istemiştim bu tabiri, bugüne kısmetmiş. Hoş anlamı ne onuda bilmiyorum, ama olsun)

Iron&Road - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arora Avantgarde 150 - Honey Badger
    Rolanti ne durumda?

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    Motorunun yan sehpasında stop müşürü var mı?

Ersin. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Retro-R25-600rr
    Endüksiyon bobininize 70 lira sıkışmış. ilerleyen zamanlarda orta ayaktayken çalıştırabiliceksiniz ayaktan indirince stop edicek tecrübeyle sabittir çok çektim znu'dan.

Alıntı avici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bujiler meme yapmış.

(Hep kullanmak istemiştim bu tabiri, bugüne kısmetmiş. Hoş anlamı ne onuda bilmiyorum, ama olsun)
    anlamadım ama neyse buji temiz yeni değiştirdim
    Alıntı Iron&Road adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rolanti ne durumda?
    rolenti rutin problem yok

Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorunun yan sehpasında stop müşürü var mı?
    yan ve alt sehpada müşür yok her türlü çalışıyor ayağa alınca stop gibi birşey söz konusu deilr

Alıntı Ersin. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Endüksiyon bobininize 70 lira sıkışmış. ilerleyen zamanlarda orta ayaktayken çalıştırabiliceksiniz ayaktan indirince stop edicek tecrübeyle sabittir çok çektim znu'dan.
    sadece yağmurlu havalarda oluyor tahminimce biyer su alıyor tespit dogruysa alırım o parçayı değiştiririm

Motosikleti
    Vitello VT 100 Sport
    motorsiklet yağmurda stop ediyorsa en fazla 2 problem vardır 1 ateşleme bobinine giden kablolar şase yapabilir 2 bobinden bujiye giden kablo ve buji kafası su geçiriyordur(buji tarafına giren sudan bahsetmiyorum çunku su yok dedin) buda ateşlemeyi keser sen bir ustaya baktır tekerin düz bassın

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Alıntı avici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bujiler meme yapmış.

Abi o karbüratör müydü sanki ? şimdi hevesini de kursağında bırakmak istemezdim ama

Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı rsinan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi o karbüratör müydü sanki ? şimdi hevesini de kursağında bırakmak istemezdim ama
    Platin.
    EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.

kerem999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ne istersen var
    1.buji kablosunun yaşlanması yanması çatlaması gibi olasılıklar yüzünden buji elektiriğinin motora şasi ye bir yere topraklaması ile buji işlevsizligi kablonu kontrol et senide çarparsa (güzel çarpar diyim dikkat) kabloyu değiştir

2. hava filtresi bazı motorlarda nedense bir yerlerden su çekebilmekte buda motoru yüksek devirdeyken doyurmaz (ıslak filtre)

3. yan ayak açılınca motor stop eden cinsten ise bu sensor bozulmuş olabilir yüksek devirde titresimden temassızlık ile motoru stop ettirir

bunlar senin kontrolun altında kontrol edilebilecek şeyler sıralamayı kontrol et olmaz ise karbüratör ayarı kontrol et jikle denilen aletin teli sıkışıp motoru havasız bırakabilir veya bunun gibi problemler yapar buda olmadımı doğru usta sökmek lazım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)