Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

yeni plaka nasıl takılır

REKLAM ALANI

arkadaşlar hayırlı günler sıfır motor aldım bugün plakayıda aldım ancak nasıl takıldığı hakkında bilgim yok cg tipi motorum var sizce nasıl takabilirim plakayı

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Cavalry - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LandCruiser
    Alıntı okncnk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar hayırlı günler sıfır motor aldım bugün plakayıda aldım ancak nasıl takıldığı hakkında bilgim yok cg tipi motorum var sizce nasıl takabilirim plakayı
    Motorun marka ve modelini girerek internetten bi araştır.. Adamlar nereye koymuş plakayı.. Bir de motorun arkadan bi fotoğrafını çekip paylaşırsan daha hızlı sonuç alabilirsin.. Kullanan arkadaşlar vardır muhakkak..
    Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.

Motosikleti
    Henüz yok. Olunca, ucuz bir Çinli olacak...
    Şu güvenli sürüş eğitimi filan veren yerlerde plaka takma eğitimi de verseler ne büyük bir hayır işlemiş olurlar... Veya ehliyet sınavının eğitiminde öğretilmeli ama pek güvenilmez.

motorum bu arkadaşlar yanlış bir harekette yapmak istemiyorum siz değerli dostlarıma danışayım dedim

ssates - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V strom
    Plakayı delerken yıldız uçlu tornavida kullanabilirsin.
    Motorun üzerinde plaka için delik genellikle oluyor. Plakayı tutmak için satılan çerçeve vb. işine girme kullandığım arabanın ön plakalığı geçen yaz düşmüştü. Motosiklette vibrasyondan düşebilir.

hocam bende vidalamayı düşünüyorum plakanın kenarlarından gelip vida ve somunla sıkıştırmayı düsünüyorum bu şekilde yapsam sağlam olur mu

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Ben arabaya takarken silikonu bastım arkasına, sonra değiştirme olayı çıktı bi ara ne hikmetse sökemedim.
    Plaka ucundan, kenarından asılırken yırtıldı, koptu.
    Tamponla beraber gelecek zannetim, neyse ki 3 parça halinde çıkarmayı başarabildim ve emniyete teslim ettim.
    "Polis biz zaten kesecektik" zahmet etmişsin dedi.
    Bende sökemedim, ancak böyle çıktı demiştim.

Konunun özeti silikon kullanma..
    bpak bunu beğendi.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben arabaya takarken silikonu bastım arkasına, sonra değiştirme olayı çıktı bi ara ne hikmetse sökemedim.
    Plaka ucundan, kenarından asılırken yırtıldı, koptu.
    Tamponla beraber gelecek zannetim, neyse ki 3 parça halinde çıkarmayı başarabildim ve emniyete teslim ettim.
    "Polis biz zaten kesecektik" zahmet etmişsin dedi.
    Bende sökemedim, ancak böyle çıktı demiştim.

Konunun özeti silikon kullanma..
    anladım hocam o zaman en mantıklısı vidalama işlemi hem sağlamlık açısındanda iyi

burak5353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    falcon deserd 277
    plakayı cıvata ile delip takma ben somun pul kullanarak yaptıgım halde titreşimden plaka sabitlediğim noktadan kırılarak düştü. Paslanmaz krom plaka altlıgı al motora monte et plakayıda içine yerleştir hem şık durur hemde saglam

oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    4 mm kompozit alüminyum levha bulabilirsen plaka ölçüsünde kestirip önce onu vidala
    Daha sonrada plakayı birkaç yerine silikon ve çift taraflı bant koyup yapıştır
    Deliksiz,civatasız karşıdan baktığında zarif duran bir plakalığın olmuş olur
    Sökmesi kolay,ince bir testereyi araya sokup ileri geri yaptığında silikon ve bant kesilir ki sökülmeyede pek ihtiyaç duyulmaz

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    kasmayın bu kadar alt tarafı cg bas vidayı gitsin

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)