arkadaşlar hayırlı günler sıfır motor aldım bugün plakayıda aldım ancak nasıl takıldığı hakkında bilgim yok cg tipi motorum var sizce nasıl takabilirim plakayı
arkadaşlar hayırlı günler sıfır motor aldım bugün plakayıda aldım ancak nasıl takıldığı hakkında bilgim yok cg tipi motorum var sizce nasıl takabilirim plakayı
Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz... Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar, ışıklı maviliklere süreceğiz... Açtık mıydı hele bir son vitesi, adedi devir. Motorun sesi.
Şu güvenli sürüş eğitimi filan veren yerlerde plaka takma eğitimi de verseler ne büyük bir hayır işlemiş olurlar... Veya ehliyet sınavının eğitiminde öğretilmeli ama pek güvenilmez.
motorum bu arkadaşlar yanlış bir harekette yapmak istemiyorum siz değerli dostlarıma danışayım dedim
Plakayı delerken yıldız uçlu tornavida kullanabilirsin.
Motorun üzerinde plaka için delik genellikle oluyor. Plakayı tutmak için satılan çerçeve vb. işine girme kullandığım arabanın ön plakalığı geçen yaz düşmüştü. Motosiklette vibrasyondan düşebilir.
hocam bende vidalamayı düşünüyorum plakanın kenarlarından gelip vida ve somunla sıkıştırmayı düsünüyorum bu şekilde yapsam sağlam olur mu
Ben arabaya takarken silikonu bastım arkasına, sonra değiştirme olayı çıktı bi ara ne hikmetse sökemedim.
Plaka ucundan, kenarından asılırken yırtıldı, koptu.
Tamponla beraber gelecek zannetim, neyse ki 3 parça halinde çıkarmayı başarabildim ve emniyete teslim ettim.
"Polis biz zaten kesecektik" zahmet etmişsin dedi.
Bende sökemedim, ancak böyle çıktı demiştim.
Konunun özeti silikon kullanma..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
plakayı cıvata ile delip takma ben somun pul kullanarak yaptıgım halde titreşimden plaka sabitlediğim noktadan kırılarak düştü. Paslanmaz krom plaka altlıgı al motora monte et plakayıda içine yerleştir hem şık durur hemde saglam
4 mm kompozit alüminyum levha bulabilirsen plaka ölçüsünde kestirip önce onu vidala
Daha sonrada plakayı birkaç yerine silikon ve çift taraflı bant koyup yapıştır
Deliksiz,civatasız karşıdan baktığında zarif duran bir plakalığın olmuş olur
Sökmesi kolay,ince bir testereyi araya sokup ileri geri yaptığında silikon ve bant kesilir ki sökülmeyede pek ihtiyaç duyulmaz
kasmayın bu kadar alt tarafı cg bas vidayı gitsin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)