Arkadaşlar hangi firmanın benzinini daha verimli buluyorsunuz? Çoğunluğa göre tercihimi yapıcam, diğer arkadaşlarda fikir edinecektir. Teşekkürler.
Arkadaşlar hangi firmanın benzinini daha verimli buluyorsunuz? Çoğunluğa göre tercihimi yapıcam, diğer arkadaşlarda fikir edinecektir. Teşekkürler.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/152003-yakitinizi-hangi-istasyondan-aliyorsunuz-2.html
burdan devam et istersen..
aytemiz, shell, opet ve yine aytemiz 10-15 güne belli olur hangisinde karar vereceğim, aytemiz bitsin diye bekliyorum.
Hangi rakam küçükse oradan alıyorum..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
petrol ofisinden bir daha zorda kalmadıkça almayacağım 3-4 ay önce aldığımda motor tekleme yapmıştı benzinden dolayı. 2 gün öncede petrol ofisinden aldım. yine aynı yine tekleme. bir daha opetten ve shellden şaşmam.
Arabamla da uzun yol tecrübem fazla olduğu için en iyi yakıt shell ve opet diyorum. Uzun yollarda bizzat tarafımca denenmiş ve tecrübe edilmiştir. Diğer yakıtları motor şurup gibi içmektedir
Shell v-nitro+
shell den başka hiç bir yerden almam.
OPET in yakıtlarından, dizel otomobiller için biçilmiş kaftan. Benzin konusunda aynı düşünceye sahip değilim. Shell benzin konusunda gerçekten önde ama onlarda BP gibi çevre düşmanı bir firmadır. Eğer sosyal bir sorumluluk hissetmiyorsanız yada daha iyi bir alternatifiniz yoksa motorlara SHELL iyi gelebilir.
Şahsi görüşüm mümkün olduğunca aynı yerden almanız. Herhangi bir sorun yaşanırsa tespiti daha kolay olacaktır. Su ve solvent katılmış yakıtlar bizim gibi ülkelerde çok revaçta. "Maslak" istasyonu le "Sarıgazi" istasyonu aynı olmaya bilir.
TOTAL'i de deneyebilirsiniz. Yüksek oktanlı benzin alacak olan arkadaşlara benim şahsi önerim maalesef SHELL (daha iyisi yok) olacaktır. Ama diğer alternatiflerde benim tercihim OPET tir.
Bu konuyu görünce bi süre önce kamerama kaydettiğim bir video aklıma geldi. Ona da bakarak Total'e uğramıyorum artık.
link : http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3734680
Opet dışında almıyorum.
Her zaman bostancı da minibüs caddesindeki shell den alırım şaşmaz :D
Markadan cok istasyon secerim. Her defasında 100km de ne kadar harcadığıma bakarım. Uygun bulduğuma devam ederim. Sürekli aldığım benzin istasyonunda 20tl ile en az 165km giderdim. Aynı yerden aldığımda bir keresinde 135km gitti. Hemen değiştirdim.Yeri belirlediğimde hep aynı yerden almaya calışırım.
Kötü komşu adamı mal sahibi yapar
Kötü servis adamı motor ustası yapar
Bende de çocukluğumdan beri Shell'e karşı bi sempati var nedendir bilmiyorum ama motoruma Anadolu Hisarı Shell 9 nolu pompadan başka biyerden benzin almam
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------
Benzinin fiyatı hergün inip çıkmakta senin yapmış olduğun hesap ile aldığın benzin miktarı devamlı değişeceği için km de farklılıklar olması çok normal. Yani senin gittiğin km nin değişmesi benzinlikle alakalı değil sende ilgili.
Bana en iyi davranan pompacı hangisi ise oradan alırım
opeti tercih ediyorum tuvaletleri temiz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)