Arkadaşlar merhaba,
Motosiklet hepimizin ortak tutkusu fakat önemli çook ama çook eksiklerimiz bulunmakta! Bazılarımızın hiç yok bazılarmızın da Sürücü Belgesi yeterli değil ve Temel Trafik kuralları, Teknik bilgi ve beceri, Hata üstüne hata getiren unsurlar böylece uzayarak gitmekte.
Bu hataların bir çoğu Motosikletin arkasında 2'inci bir şahısın bulunması ile artmakta! Özellikle de muhabbet edereken! O Motor ve Rüzgar gürültüsünün arasında sürücü söylenenleri anlayabilmek için kafasını Sağa, Sola çevirerek yanıt vermeye çalışmakta!
Avrupa da bu konuya basit bir çözüm var '' Intercom '' ama Türkiye de vu ürünün İthalatçı ya da üreticisi varmı bilmiyorum?
Ürün çok basit: Mono olan türleri; Tek kulaklıklı ve esnek mikrofonlu sürücü ve misafiri biribiri ile iletişim sağlamasına yarıyor. Kulaklıklı mikrofon Kask içine sabitleniyor ve küçük bir kutu içinde bulunan 2 ad. Pille çalışmakta.
Üst modeller: Stereo ( Çift kulaklıklı- Mikrofonlu ) ayrıca bu ürüne hariçten CD çalar, Cep Telefonu, MP3 çalar bağlanabilmekte!
Bazı Motosiklet üreticileri örnek, BMW,Honda,Yamaha vs bu sistemi yüksek modellerde standart olarak sunmakta! 12W ile çalışmakta.
Bu ürünler sürüş esnasında Motosiklet üstündeki kişilerin rahatça haberleşmesi ve aynı zamanda müzik dinlemesine yaramakta.
e bay'ı bilenleriniz varsa bu ürünü Morad und Zubehör link'i altında ''Intecom'' olarak bulabilirsiniz. Ben Almanya dan bir takım getirtmeye karar verdim ama belkide bir ithalatçısı vardır ve Türkiye de tedarik edilebilir.
Saygılar,
Özer