Oncelikle;
Çocuktur yapar tamamıyla doğru bir tabirdir. Çocuklar empati kuramazlar. "Biz de çocuk olduk zarar vermedik" gibi söylemler son derece gereksiz. Çocukluğunuzda o kadar zararsız olsaydınız şimdi "yakalamak bir tarafından tavana asardim" demezdiniz.
Çocukların empati dener yoksun oluşu aile faktörünü işin içine sokar. Başkalarına ait şeylere zarar vermemesi gerektiğini ancak ve ancak aile ogretebilir. Ailelerin kötü etkileri öğretmenler tarafından dahi duzeltilemeyebilir. Aramızda öğretmen varsa anlatır.
Sticker meselesi için geçmiş olsun. Mümkün olursa zararınızi çocuğun ailesinden tazmin etmelisiniz.
İşte burda. Tel. Giriyorsanız normaldir.
http://i.hizliresim.com/Yl1lkz.jpg
ben katılmıyorum cocuktur yapar ınsan kolay kazanmıyor gozun bak sonra cocuktur yapar
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------
bende KIRKLARELI ılcesındenım sen onemsemıyor olabılırsın senın motoruna yapılanı kolay kazanılmıyor yazık 200tl ısteyın bakalım gerı vermeden kım kıme verır
bugün sticker söker motora zarar verir,yarın bir gün daha büyük bela açar insanın başına.bu işler böyledir,terbiye almamış bir çocuk,büyüdüğü zaman daha fena olur.
Bizim millet hakikaten Aziz Nesin'in dediği gibi: MAL!
Çocuğu dövmeyin, çocuğu azarlamayın, onla yetişkin bir bireymiş gibi konuşun... ıvır-zıvırları burda işe yaramıyor. En azından bu bilinci kazanmış komple 1-2 kuşağın gelip geçmesi lazım.
"Hadi oğlum amcaya pezevenk de." diyen, erkek çocuğun çükünün resmini çeken, kızına ev hapsi verirken oğlu çapkınlık yaptığında "aferim benim aslan oğlum" diyen memleketim insanı, bi şeyi öğrenemeden "batılılaşma" derdine düştü.
Üniversitede hoca anlatır dururdu, biz de mal gibi dinlerdik. Halbuki Türkiye, o anlatılanların uygulanabileceği bir yer değil.
Elin Amerikanı, Almanı çocuğu 18 yaşına geldi mi s.ktiri çekiyo afedersin. Kuşaklardır öyle yetişen memlekette, çocuk da hareketlerinin sonuçlarını tahmin edebiliyo. 25 yaşında; ama hala "aman yavrum" diye evlat sevilen bi memlekette kafa 30'a gelmeden olgunlaşmıyo. Boşuna dememiş bizim atalarımız "dayak cennetten çıkmadır" diye.
Neyse...
Çocuktur yapar diyenler siz malmısınız !
verin o zaman o stickerin parasını.
bizde çocuk olduk kimsenin malına zarar vermedik siz nasıl çocukluk geçirdiniz.
adamın motoru af edersiniz poh gibi olmuş siz burda hala çocuktur yapar diyosunuz o çocuğada ailesininde ta...
bi susun.
Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar
Yapan çocuk ister 5 yaşında olsun ister 15 yaşında tabii ki haksız ama dövmek sövmek de buna çözüm değil..
Mahalleden 1-2 çocuğu kafalayacaksın arada sırada ufak tefek hediyeler alacaksın çikolata vs.. o çocuklar motora gözü gibi bakar ayrıca sorumluluk taşımayı da öğrenirler, ailesi öğretmediyse sen bu şekilde öğretmeye çalış derim.. Önceden benim eski motorumun üzerinde her yere bulaşmış dondurmalar sigaralar neler neler bulurdum ne dövdüm ne sövdüm dediğim gibi yaptım ve olay çözüldü.. Bunu abileri olarak bizim öğretmemiz doğru olur diye düşünüyorum.. Yapan çocuğun kim olduğunu öğrensen bile onu suçlama dediğim gibi görevlendir.. Diyelim ki dövdün (umarım öyle birşey yapmazsın) çocuk başka zaman hıncını o motordan fazlasıyla alır o zaman ne yapacaksın ? öldürecek misin çocuğu ? Şimdide benim mama süt ve su verdiğim kediler koltuğu kirletiyo egzoza işiyo hayvanlara ne kızabiliyorum ne laf anlatabiliyorum..
En azından bu çocuklarla uzlaşabilme ihtimalimiz var
Kazasız ve keyifli sürüşler dilerim...
cbr 125 kullanıyorsan 5500 devirde vites değiştirmek motora yarar değil zatar verir. Hem o kadar çok bekleme ısınmasını kitapçıkta katalizöre zarar verir diyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:40 ----------
Ceymier bugün 4 sularında beyazıtta mıydın artçıyla?
müdür oraya bir Atatürk imzası yapıştır güzel durur bence tabi sen bilirsin
tavsiye: çocuğu bul ve derisini yüz. annesine babasına da gidip "çocuğunuzu sokağa bırakmasaydınız" de
şaka bir yana üzücü bir durum. geçmiş olsun. yerinde olsam kimin yaptığını biliyor isem anasının babasının yakasına yapışır grenajın parasını isterdim. yenisini taktırdıktan sonra eski sticker'sız grenajı internetten satabilirsin. sadece sticker aldığında kim uygulayacak? yamuk yumuk takılma ihtimali de yok mu?
Mala mülke çok kıymet vermemek lazım.
Yine de şükretmek lazım. Ya sticker dursaydı da motoru sökselerdi?
O çocuğu yakaladığımda onun amk'dum. Ben kimseye zarar vermedim. Anası babası gelsin gene dalarım acımam.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)