Pirelli MT 75 yanağın da "2 nylon" yazısı lastiğin naylon olduğuna mı yoksa iki hamurlu olduğu anlamına mı gelir? Lastik naylon ise büyük yazılar ile belirtiliyor, bunda ufak yazılar ile yazıyor.
Teşekkürler.
Pirelli MT 75 yanağın da "2 nylon" yazısı lastiğin naylon olduğuna mı yoksa iki hamurlu olduğu anlamına mı gelir? Lastik naylon ise büyük yazılar ile belirtiliyor, bunda ufak yazılar ile yazıyor.
Teşekkürler.
https://in.answers.yahoo.com/questio...1055602AA40cO4
Nylon konusunda bildiğim temel konu bütün nylon lastikler kötü değil , chengshin lastikte de nylon yazıyor Billas bl080'de ama Billas kat kat iyi yol tutuşuna sahip.rakam sonda olsa nylon türü diyeceğim ama malum Yaygın kullanımda olan nylon nylon6 Çin'de lastik için nylon 2 kordon üreten fabrika ilanları gördüm ama 2 nylon terimi sanki iki tür nylon var demek gibi.peki yol tutuşu nasıl ?
Lastik konusunda uzman değilim. Dolayısıyla aşağıda söyleyeceklerim konuyu bilen birisi düzeltinceye kadar geçerlidir, doğruluğunu iddia etmiyorum.
İnternette epeyce araştırdım. 2 nylon terimi için direkt bir açıklamayı Pirelli'nin web sitesinde dahi bulamadım. Ancak, çeşitli kaynaklardan okuduğum materyale bakılırsa lastiğinizin içinde 2 kat nylon kuşak var. Pirelli'den anladığım kadarıyla bu kuşaklar da birbirine çapraz (yani ipleri üst üste gelince bir "X" oluşturacak) şekilde yerleştirilmiş.
Çevrenizdeki otomobil lastiklerinin yanaklarını okuyunuz. Onlarda 8 ply nylon, 3 ply steel filan gibi birtakım yazılar vardır. O yazılar da aynı şeyi anlatır, ama taşıdıkları yük nedeniyle hem onlarda kat (ply) sayısı farklıdır, hem de nylon, polyester, çelik gibi katmanlar üst üste yerleştirilmiştir.
Umarım bu açıklama işinize yarar.
Yol tutuşu gayet iyi, frenaj sürem ciddi oran da düştü. Lastiklerden şikayetim şu an yok.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)