İş Kazası Geçirdim Yardım
Reklamlar
-
Merhaba Hayırlı Bayramlar, kaza geçirdim malesef suç bende (demekten utanıyorum). Kuryelik yapıyorum kazayıda iş esnasında geçirdim, motosiklet ile kamyona girdim Şimdi sorum şu ki; rapor parası almak için, kazadan önce ki 1 yıl içerisinde 90 gün prim yatması gerekiyormuş. Öğrenci olduğum için sadece yazları çalışıyorum, demem o ki bende o kadar gün yok 3 4 yılı toplasam ancak o sayıya yetişebiliyorum akabinde iş kazalarında bu şart aranmıyormuş diye duydum. Bayramdan önce SGK'ı aradım hak talep edemiyorsunuz dedi tabi iş kazası olduğunu söylememiştim, bayramdan sonra tekrar arıcam sabredemedim sizlere sorim dedim extra birşeyler öğrenebilirim ümidi ile. Velhasıl kelam benim 90 gün primim yok normal şartlartda rapor parasını alamıyorum, iş kazası olduğu için rapor parasını alabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Reklamlar
-
Çok geçmiş olsun kardeşim
-
-
geçmiş olsun da umarım önemli bişeyin yoktur.... gerisi dert olmamalı sonuçta rapor parası alıcam diye kamyona girmedin
Yeni başlamıştım dersin bence 90 gün olayı saçma yeni başlayan biriside iş kazası geçirebilir.
tekrardan geçmiş olsun..
-
"Sigortalının rapor başlangıç tarihinden önceki son bir yıl içinde toplam 90 gün prim ödeme gün sayısının bulunması temel koşuldur. Bu koşulun gerçekleşmiş olmasına rağmen son 3 ayda sigortalı adına prim ödeme gün sayısı olmasa dahi, sistem tarafından bir önceki 3 aya ait kazanç kontrolü yapılıp günlük kazanç hesaplanmaktadır. İşe girdiği gün iş kazası geçiren ve adına kazanç bildirilmeyen sigortalının istirahat raporuna ait ödemesi aynı iş kolundaki emsal kazanç dikkate alınarak yapılmaktadır."
Alırsın gibi duruyor. Daha ciddi bir yardım gerekirse irtibatta olduğum bir kaç sendika avukatı var. Özelden ulaşırsın öyle bir durumda, yol göstermeye çalışır arkadaşlar.
-
İyi dilekleriniz için herkese teşekkürler allah razı olsun. Benim kanaatimce önemli birşey yok çünkü ucuz atlattım, sadece sağ humerus kemiğim kırıldı platin takıldı. Kaza anı bayıldığımdan dolayı tam hatırlamıyorum ama bilinçaltı ile direksiyonu fren halinde sola kırmışım yanlamasına girdiğim için bütün darba omuza bindi yastık görevi gördü yani
burak1990 adlı üyeden alıntı
"Sigortalının rapor başlangıç tarihinden önceki son bir yıl içinde toplam 90 gün prim ödeme gün sayısının bulunması temel koşuldur...
İlgin için ayrıyetten teşekkürler, bayramdan sonra ilgilenicem olayla. Çıkmaza girersem ulaşırım.
-
alo 170 çalışma bakanlığının hattıdır durumun hakkında kesin ve net bilgi alabilirsin
-
sezgingulmez adlı üyeden alıntı
alo 170 çalışma bakanlığının hattıdır durumun hakkında kesin ve net bilgi alabilirsin
önceki mesajlardada belirtmiştim görmemişsin aradım alamıcağımı söylediler ama iş kazası olduğunu söylememiştim tatilin bitmesini bekliyorum tekrar arayacağım.
-
Bir arayayım dedim dedim alo 170 çalışıyormuş şaşırdım. İş kazası olunca oluna şart aramıyorlarmış. işin komik yanı doktor sisteme iş kazası değilde hastalık olarak geçmiş. tekrardan rapor yazdıracağım veya düzelttireceğim vs vs bi ton iş off off
-
burak1990 adlı üyeden alıntı
Kuralları sen mi koyuyorsun? Sana mı soraca(ğız) demişsin de. Kraldan çok kralcılık başlamış yine. Evet 90 gün kuralı çok saçma.......
Dostum iş ile ilgili bir durumda yani meslek hastalığı veya iş kazasında şart aranmıyormuş. rapor işten bağımsız ise hak talep edilmiyormuş.
-
umutk adlı üyeden alıntı
Bir arayayım dedim dedim alo 170 çalışıyormuş şaşırdım. İş kazası olunca oluna şart aramıyorlarmış. işin komik yanı doktor sisteme iş kazası değilde hastalık olarak geçmiş. tekrardan rapor yazdıracağım veya düzelttireceğim vs vs bi ton iş off off
senin raporun kaç günlük dostum ?
Yavaş gitmeyi hızlı hale getirmeyi deneyin
-
İş kazası durumunda sigorta süresi, işe giriş tarihi vb.kriterlere bakılmadan her türlü kanuni yardımı alırsın. Büyük geçmiş olsun.
-
motokurye olduğunu söyle, iş kazası sayılır her türlü ödeme yaparlar. Sgk neden var?
-
sezgingulmez adlı üyeden alıntı
senin raporun kaç günlük dostum ?
45 gün ve uzayabileceğini söyledi doktor.
Çok teşekkürler arkadaşlar tekeriniz düz bassın.
-
etarhan adlı üyeden alıntı
Yani yalan beyanda mı bulunsun? Kuralları koyarken sana mı soracağız saçma olup olmadığını? Bu nasıl bir akıldır, anlamak mümkün değil! Sen SGK'yı salak mı zannediyorsun?
Konudaki ilk abuk ve saldirgan mesaj senden gelmiş. Ilgi cekmeye çalışıyorsun saniyorum?
-
yanımda çalıştığım firmanın İ.K. sı var diyor ki eğer kazayı iş kazası yazdırmışsa gün sayısına bakılmaksızın rapor parası kesintisiz olarak verilir. ama iş kazası değilse 3 ün birini seçmelidir
-
Kazanın olduğu gün iş kazası işlemleri yapılmadıysa geriye dönük olarak işlem yapılamaz.
Yani rapor hastalık olarak girildiyse üzerinden zaman geçtikten sonra iş kazasına çevirlemez.
İş kazası durumunda prosedürler farklıdır.
Kaza trafikte gerçekleşmişse ayrıca Polis raporu tutulur.
İş kazası durumunda gün şartı vs aranmaz.
-
yasdal adlı üyeden alıntı
Konudaki ilk abuk ve saldirgan mesaj senden gelmiş. Ilgi cekmeye çalışıyorsun saniyorum?
O adamın işi saldırgan mesaj atmak zaten.
-
yasdal adlı üyeden alıntı
Bayram değil seyran değil sana niye battı diye soracağım, ama bugün bayram, soramıyorum. Ahlaksızlıkları desteklemek sana normal geliyorsa karşı çıkmak da bana normal geliyor. Benim davranışım sana saldırganlık geliyorsa yürrüü anca gidersin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:56 ----------
Mengu16 adlı üyeden alıntı
O adamın işi saldırgan mesaj atmak zaten.
Senin için maalesef aynı şeyi söylemek mümkün değil. Adam kelimesi yerine doğru sıfatını yazarsam beni banlarlar.
-
etarhan adlı üyeden alıntı
Bayram değil seyran değil sana niye battı diye soracağım, ama bugün bayram, soramıyorum. Ahlaksızlıkları desteklemek sana normal geliyorsa karşı çıkmak da bana normal geliyor. Benim davranışım sana saldırganlık geliyorsa yürrüü anca gidersin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:56 ----------
Senin için maalesef aynı şeyi söylemek mümkün değil. Adam kelimesi yerine doğru sıfatını yazarsam beni banlarlar.
" yürrrüü anca gidersin? " seviye şahaneymiş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)