birşey yazacam adama belki faydası olur konunun bilmem neresine birşeyler yaptın. bakıyom her konuda aynısını yapmışsın. bir faydan yoksa konu ile ilgili kirlilik yapmada biz bari bilgimizi aktaralım. iki gram forum zevkimiz var mundar ediyorsun rica ediyorum arkadaşım insanları eleştiren tenkit eden yeren yorumlar yapma bilgini paylaş beğenini al bak yoluna
Yavaş gitmeyi hızlı hale getirmeyi deneyin
Firmanız sizi iş akdi başladığı anda sigortalı yapmakla yükümlüdür,
Eğer iş kazası ise muhakkak sgk dan tedavi giderlerinizi almanız gerekir,
Ama doktor raporu hastalık olarak yazdığı için sizden 90 gün şartı aranmış.
Siz raporu polis tutanağındaki ile düzelttirip iş kazası diye nitelendireceksiniz.Ancak o şekilde tedavi masraflarınızı ve çalışmadığınız süre boyunca da sgk dan aylığınızı alabilirsiniz.
Ama bi de şu var,siz kazayı resmi tatil günü olan Bayram'da mı yaptınız iş yeri size mesai yazdı mı bunları da öğrenmenizde büyük fayda var iş yerleri resmi tatillerde çalıştırıp sizin yaptığınız gibi kazaya karıştığınızda bizim işyerimiz o gün çalışmıyordu diyebilir bu detaya da dikkat etmemiz gerekir
Arkadaşlar, merak edeniniz varsa ve ben gibi aynı duruma düşecekler için ki inş. böyle bir duruma kimse düşmez.
- Kaza trafik kazası olarak gözüküyordu, sonraya dönük olsada iş kazası olarak düzelttirdim.
- Kaza arife günü yani mesai saatleri içerisinde oldu, ilaç firması olduğu için herhangi bir sorun çıkarmadı. Dediklerine göre motor parasını benden alabilirlermiş ama almadılar doğruysa tabi.
- İş kazası olduğu için hiçbir şart aranmadı 1 günlük çalışan dahi olsam sgk rapor parasını ödüyor.
- Kazada suç tamamen sizde olsa bile sgk paranızı veriyor ama 3/1'ni kesiyor yani 1 ayda 900 yatacaksa 600 yatıyor.
O günleri atlattım Allaha şükür sağlığım yerinde platin takılı olan kolumda baya düzeldi %90 olarak kullanabiliyorum, Allah kimseye yaşatmasın kimseye kaza yaptırmasın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)