senin yine iyiymiş benim 50 günü geçti gelmedi daha, ürün türkiyede görünüyor fakat hala elime geçmedi 6 dolar lık bişey ama önemli işte
Aliexpress ile iletişime geçtim. Paranı yolladık banka ile iletişime geç dediler. Bankaya gittim. Banka görevlisi para kesinlikle iade edilmemiş dedi. Yatırıldığına dair dekont iste dediler referans numarası iste dediler.
Aliexpress ile tekrar iletişime geçtim. Aliexpresste ordan oraya aktarıyorlar ordan oraya çözemediler resmen bizim para yalan oldu. Size tavsiyem ürün almadan önce satıcıyla konuşun yada pahalı ürün almayın...
Yeni bir ceket siparişi geçtim.
Bakalım bu nasıl birşey çıkacak
http://www.aliexpress.com/item/KOMINE-JK-069-jackets-motorcycle-jacket-motocross-clothing-with-advanced-protection-Free-shipping/32444481889.html?spm=2114.01010208.3.20.2pYQQr&ws_ ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_2_10037_ 10017_507_10032_401,searchweb201603_6&btsid=4a4bc1 34-7d64-4a15-9212-0d8e2f4329a1
50 günü geçti 2 üründe gelmedi benim şansım mı bu nedir 1 ay sonra seyahate çıkacağım, lazım olacak
Bir kez buradan sipariş geçtim, 17 günde Türkiye ye girdi, fakat 8 günde 1 km ilerimde ki ptt dağıtım merkezinden bana gelmedi, kendim gittim almaya 2 buçuk saat bekledim, kargonun kimde nerede olduğu belli değil. en son yolda yakaladım kuryeyi öyle aldım.
70864330810
70889887569 şu iki kargo takip numarasından kargolarımın nerede olduğunu söyleyebilecek birileri varmı arkadaşlar. 60 gün oldu, satıcı kaybolmuş olabilir paypal ile iade edelim diyor bendede paypal yok türkiyede de paypal kullanılmıyor bildiğim kadarıyla kullanan arkadaşımda yok. İyice canımı sıktılar, bi daha yurtdışından bişey almam
Sanırım alışverişi AliExpress'ten değil başka bir siteden yaptınız yoksa satıcı PayPal yolu ile iade edelim demezdi. Çünkü Aliexpress'te PayPal ile ödeme seçeneği yok.
Zaten sizde de PayPal yokmuş, o halde alışverişi nasıl yaptınız?
Ve evet, 6 Haziran'dan itibaren Türkiye'de artık PayPal kullanılmıyor.
Ayrıca verdiğiniz numaralar kayıtlı (takip edilebilir) numaralar değil, fakat yine de bazı durumlarda durum bilgisi sorgulanabiliyor. Ürünlerin hangi posta yolu ile gönderildiğini de belirtmeniz lazım sorgulama için.
Seller's Shipping Method 70889887569
Seller's Shipping Method 70864330810
aramızda geçen konuşma bu
2016-06-22 20:42:48
Dear friend,
Thanks for your mail.
Sorry for the trouble. Maybe your parcel was lost on the way. Due to this order is completed, the Aliexpress can not arrange the refund to you. Could you kindly tell us your paypal account? We will refund you via paypal.
Regards
2016-06-23 02:37:26
dear seller ı dont use paypal and nobody doesn't use my environment. so you should pay to my credit card. I know can pay credit card on aliexpress
burda göndericinin kendi gönderim methodu diye birşeyden bahsediyor, sanırım ali expressin kullandığı kargo şirketlerinden değil bu, bir ara bir şekilde bulmuştum kargo takip no dan en son türkiyedeydi fakat gümrükte sıkıntı yaşandı sanırım. 2 ürün istiyorsun ikiside gelmiyor, olacak iş değil. Hani işi garantiye alayım deyip 2.5 ay önceden sipariş ediyorsun yine gelmiyor, 15 gün daha gelmezse zaten gelecek olan şeylerde bi işime yaramıyor
Debit karta yapılan iadeler, kredi kartına yapılan iade gibi 3-4 gün içinde yansımaz. Türkiye de bile iade olması 1 ayı buluyor.
önemli değil iade etsinde 1 ay sonra gelsede olur
korumalı turunculu HD montu arıyorum
"olacak iş değil" demişsiniz fakat "olabiliyor", bazen böyle durumlar yaşanabiliyor.
Geçenlerde DX.com sitesinden iki ürün sipariş verdim, yaklaşık 50 gün sonra siteden mesaj geldi "ürünleriniz gümrükten geri döndü, ister başka bir ürün sipariş verin, isterseniz de paranızı hesabınıza iade edelim" diye.
"İade edin" dedim.
"İade edilmiştir." mesajı geldikten iki gün sonra da para hesabımdaydı.
Dolayısıyla sizin de para iadesi yönünden bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum. Kaldı ki, satıcı da iyiniyetli bir şekilde ürünün parasını iade etmek istediğini belirtmiş size.
Bundan sonra böyle durumları engelleyebilmek adına "mutlaka ulaşsın" dediğiniz ürünler için siparişi verirken, gönderim metodunu "kayıtlı" yani "Registered Shipping" olarak seçebilirsiniz.
Böylece toplam tutara birkaç dolar daha ilave eder fakat içiniz rahat olur. Gönderinin bütün aşamalarını oturduğunuz yerden takip edersiniz.
http://m.aliexpress.com/item/32491394913.html
http://m.aliexpress.com/item/1486326690.html
http://m.aliexpress.com/item/32279824227.html
Eldiven onerisi.
B3nde eldiven ariyorum.
Bu 3 u arasinda birini sececegim.
Yazlik mont ve bot almayida dusunuyorum. Yunusun montu gelsin bakalim nasil bisey ona gore bir montta ben patlatirim
Yunusun onerisiyle komine jk 562 aldim. Mont gercekten kaliteli ve tam kislik. Turkiyede satilan montlarda oyle koruma gormedim. Gogus korumasi ve boyun korumasi bile var. Gogus koruma ve boyun korumasini unutmus satici lakin dispute actim hemen gonderiyoruz dedi suan kargoda gorunuyor. Montun resimlerini atmistim onceki sayfalarda ama net degildi galiba. Bi ara montun ve beraberindeko korumlarinin daha guzel cekilmis fotolarni atarim.
Siparişi takip etmemişsiniz ki. 60 gün sonra otomatik onay almış ürünler. Onaylandığı içinde satıcı aliexpress üzerinden göndermem mümkün değil demiş. Paypal hesabınız varsa size göndereyim demiş ki iyi niyetli bir yaklaşımda bulunmuş. Şu an ürün size gelmediği için haklı ve mağdur sizsiniz. Fakat sistem üzerinde onay verilmiş gözüktüğü için satıcı para iadesi yapmayacağım dese bile yapılacak bir şey yok.
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)