rsinan adlı üyeden alıntı
Bu yorumlara katılıyorum 2012de distribütörlük kontratını imzalamadan marka adına fuara katıldık ve adamlar da dallama çıktı bile bile emeğimizi çalıp havadan 130.000 euro ciro yaptılar bizim sırtımızdan.
İlave olarak eğer bilmiyorsan, askerde mutlaka ingilizce öğren ve endonezya ile irtibata geç derim sadece endonezya değil o coğrafyada ciddi tuning ve yedek parça potansiyeli var. İthalat prosedürlerini öğren hayta ben de yardımcı olurum.
Esnaf olmanın bence ilk kuralı dürüst olmak, dürüst olmak ucuz değildir hatta çoğu zaman kısa vadede bedeli çok ağırdır ama emin ol ki dürüst esnaf olman senin evlatlarına bile aynı işi yaptırır.
İlk gün sana çok uzak gibi görünse de çok ciddi hedefler koy kendine, hedef olmazsa gidecek bir noktan olmaz klişedir ama doğrudur. Vizyon grliştirirken benim (belki de literatürde vardır) metodumu kullan: 1+1 bu , şu demek her reel fikre karşılık mutlaka bir fantazik ya da uçuk fikir olsun, ve bunları yaz. Yaptığın işin metodiğini ve teorisini sen kur.
Günde 14 saatin altında çalışma, her şey bitti bugün dediğin anda bile geri dön eski defterlerini aç , planlarını geri dönük kontrol et, iş bitmez...
Rekabetten korkma Allah çalışana rızık verir, kimse kimsenin rızkını yiyemez.
Daha çok gençsin ama ilk fırsatta, yani yaptığın işi analamaya başladığın anda çırak yetiştir.
Akıllı adamı tanımayı öğren ve öyle seç , 10 sene sonra sana bakacak olan O'dur. Püf noktaları yarat işinde, özgün ol, esinlen ama kopyalama kimseyi, en fazla kötü bir taklit olursun. Unutma taklitler asıllarını güçlendirir.
Reklam ve pazarlama her zaman 2. Bütçe kalemin olsun, sonlara atma ve bedava reklam fırsatını asla kaçırma, temel ticaret konun olan mal ya da hizmeti asla promosyon konusu yapıp bedelsiz verme bu ciddi bir hatadır.
Kadro kurarken önce sahip olduğun her kaynağın özelliklerini bir kağıda yaz ve sonra onların isimlerini kapatarak seçimlerini yap.
Para kaybettiğinde sakın üzülüp hayıflanma , tecrübenin en ucuz hali "Para" ile satın alınabilenidir. Bu bedeli canıyla bile ödeyen olduğunu düşünürsen...
Sahip olduğunun 3 katı kadar borçlanmaktan korkma ama borcunu her zaman vaktinde öde , öde ki kredina artsın. Sermayenin 10 katı kadar ciro yapmadan ev, arsa gibi işinle alakası olmayan yatırıma girme.
İş için mülk edinme gerekirse kira bedelinin beş katını avukata verip çok iyi bir kontrat yap ve kiranı yıllık öde, aylık cirondan ödememiş gibi düşüp kenara atarak gelecek yılın kirasını biriktir.
Fuar , lansman vb organizasyonlara katıl , bilfiil orada yer al , işini sen anlat insanalara.
Kartvizitsiz tuvalete bile gitme, hizmet sektöründe çalışan insanlara dikkat et , bahşişini esirgeme ve her fırsatta ne iş yaptığını anlat, göreceksin sana çok müşteri gönderirler.
Telefondan bu kadar yazabildim, iyi bayramlar dilerim.
Yazdıklarımdan işine yarayacak şeyler olur diye ümit ederim.
Bu arada ailenin ellerinden öperim, benimkilerin bu kadar memur ol baskısına rağmen , girişimci oldum. Sen bu destekle inşallah çok iyi işler yaparsın.