Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Saldıran köpeklerden korunmanın yolları nelerdir ?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    YZF r25
    çok yol yaptım ve köy yollarında özellikle sürünün başında bekleyen çoban köpeklerinden tut dağ köpeklerine hepsi kovaladı beni. Yağmurlu havalarda hızımız düşük ve emniyetli giderken bu köpekler bize saldırsa ne yapmamız lazım ? tecrübeli arkadaşlardan yanıt bekliyorum . Az sonra Eskişehir bursa arası yol yapacağım köylere gireceğim ve köpeklerden korkuyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    O zaman iki mesajımı okuyacaksın:

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/141147-kopekler-2-ve-4-tekerli-araclara-nicin-saldirir.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/141175-motosiklet-ile-veya-yaya-giderken-kopek-ile-karsilasinca-ne-yapmak-gerekir.html

Bu arada unutmadan tekrar söyleyim, dünyada hiçbir köpek ısırmasında köpek suçlu değildir, sadece işini yapıyordur. Suçlu, köpeğin bakış açısı ile bakmayan ve uyarılarını göz ardı eden insandır. Bu konuda daha da geniş bilgi almak istersen, mail adresime yaz, 100 Soruda Köpek Yetiştiriciliği kitabımı PDF olarak yollayım.
    Tekerin düz bassın.
    oluroyle, olcayakgn ve İlker41 bunu beğendiler.
    A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
    (Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)

TimFx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja300SE ABS
    Alıntı meystuna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok yol yaptım ve köy yollarında özellikle sürünün başında bekleyen çoban köpeklerinden tut dağ köpeklerine hepsi kovaladı beni. Yağmurlu havalarda hızımız düşük ve emniyetli giderken bu köpekler bize saldırsa ne yapmamız lazım ? tecrübeli arkadaşlardan yanıt bekliyorum . Az sonra Eskişehir bursa arası yol yapacağım köylere gireceğim ve köpeklerden korkuyorum.
    Çizme boyundaki motor botlarından giyersen ısırsada hiç bişey olmaz umursamaz devam edersin

Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Italjet
    bu forumdaki insanlar, mesajına resim eklemeyi, yağ değişimi falan ne varsa öğrendi ama bi araştırmayı öğrenemedi arkadaş. arama butonunu kullansan neler çıkar neler.
    imtarky bunu beğendi.

Hocam bir keresinde küçükken bir milyoncudan bir milyona alarm almistim bisiklete takmak için. Yolda giderken köpek sarınca refleks olarak onu açınca köpek sesten rahatsız olup kaçmıştı bilgilerine sunarım belki yardımcı olur.

burak1990 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Minsk 125 - Bajaj Boxer 150
    Suçlu köpeğin uyarılarını göz ardı eden insandır mantığını cidden anlamıyorum. Arkadaş ne yapabileceğini sormuş. Şehir içinde koşturan köpekler genelde oyun için ya da sadece kovalamak için ısırmadan koşturuyorlar. Ama kırsal bölgedekiler sakat. Özellikle çoban köpekleri sürüyü korumaya programlandıkları için direk ısırmak için kovalıyorlar. zileliorhan'ın dediğine bakılırsa sürünün olduğu bölgedeki yolu kullanmamamız lazım. Tavsiyem gece yolculuğu yapmamaya çalış kırsalda. Onun dışında forumda yeterli bir çok tavsiye var.
    meystuna bunu beğendi.

seta34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R - 2014
    Dik pozisyonda hizini dusurmeden/yukseltmeden devam et, farzetki geldi hangi kopek agzini ayak tabani kadar acabilir? Kopeklerin burnu en hassas yeridir bildigim kadariyla canini fazla yakmadan vurdugunuzda kopek kacar.

oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Köpeğe tekme atacak kadar cesaretiniz varsa kaçmanızada gerek yok
    Herzaman kaçan kovalanır
    İyi bayramlar

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Açıkçası köpeğin ne düşündüğü beni hiç ilgilendirmiyor. Ben yoluma giderken benim sürüşümü tehlikeye atacak hiçbir canlıya tahammül etmem. Orada köpek duruyor diye yolumuzu değiştirecek veya oturup köpekle anlaşmaya çalışacak halimiz yok. Genelde motorun sesi az çıkarsa yani rölantiye düşürüp geçince pek dikkatlerini çekmeyebiliyor. Bir de köpek kovalarken durursanız ve inerseniz vazgeçebiliyorlar. Tabi sürü bekleyen ayı gibi kangal bu yöntemle vazgeçer mi bilmem ? Gönlümden asıl geçen de, kendini kaybedip düşmanını görmüş gibi saldıran bazı aptal köpeklere tekmeyi basıp ciyak ciyak kaçırtmaktır ama daha hiç yapmadım. Bu hayvanların öyle salakça hareketleri olabiliyor ki... Bir keresinde kızımla köpek gezdiren insanların köpeklerini sevmek için çıkmıştık. Köpekleri bulduk, sevdik falan. Sonra da bir metre yanımızdaki motora kasklarımızı takıp bindik. Marşa basmamla beraber iki saniye önce üzerimize atlayıp bizimle oynayan köpek manyak gibi saldırganlaşıp havlamaya başladı. O yüzden bunların öyle çok derinliği, zekası olan hayvanlar olduğunu düşünmeyin.

shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    turuncu
    Köpek har har koşup gelecek, bacağımı ısırıp beni düşürmeye niyetlenecek, ola ki başardı ve ben onu taciz etmiş olacam, öyle mi? Valla üzerimde korumalar tamsa, Allah ne verdiyse dalarım, iyi bi tekmeyle uzatmadan da bırakmam.

Biber gazı acımısız mı olur arkadaşlar?

Motosikleti
    turuncu
    Alıntı dejavoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biber gazı acımısız mı olur arkadaşlar?
    acılı olsun derim. yemeklerde de kullanırsın.

onlar lastiklere havlıyo korkma başıma az gelmedi

samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 400
    pek çok konu yazılmış baya fikir var. vitesli motorlarda çözüm kolay oluyo. anında debriyajı sıkıyorsun ses kesilince köpek bi duraksıyor tehlike geçti sanıyor. eh birazda yavaşlıyorsun tabiki frenle. baktın köpek yaklaşıyo. açıyorsun gazı uzuyorsun en uygun yöntem bu oluyo

scooterda ise o ses pek azalmıyor viteslide köpekten kurtulmak daha kolay

Alıntı shruikan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    acılı olsun derim. yemeklerde de kullanırsın.
    Yahu ciddi soruyorum.3-5 köpek sarsa etrafını, böyle bir durumda kullanılabilir mi?

Motosikleti
    turuncu
    Alıntı dejavoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yahu ciddi soruyorum.3-5 köpek sarsa etrafını, böyle bir durumda kullanılabilir mi?
    sen gazı uzatıp da sıkana kadar biri kapar kolunu, hiç öyle bi atraksiyona girme derim. elektro-şok cihazı al daha iyi, magandalara karşı da kullanırsın: cızz cızz.

Motosikleti
    F850 Gs
    Alıntı zileliorhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O zaman iki mesajımı okuyacaksın:

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/141147-kopekler-2-ve-4-tekerli-araclara-nicin-saldirir.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/141175-motosiklet-ile-veya-yaya-giderken-kopek-ile-karsilasinca-ne-yapmak-gerekir.html

Bu arada unutmadan tekrar söyleyim, dünyada hiçbir köpek ısırmasında köpek suçlu değildir, sadece işini yapıyordur. Suçlu, köpeğin bakış açısı ile bakmayan ve uyarılarını göz ardı eden insandır. Bu konuda daha da geniş bilgi almak istersen, mail adresime yaz, 100 Soruda Köpek Yetiştiriciliği kitabımı PDF olarak yollayım.
    Tekerin düz bassın.
    Tam da sizin linki vermek için girmiştim ki, elinize sağlık bilgi birikimlerinizi bizlerle paylaştınız..

Geçen haftalarda arkadaşımla beraber sürerken , arkadaşıma saldırdı köpek, o sürmeye devam etti.Ben de bana saldırmasa da onun peşini bırakıp bana doğru koşacağından emindim,durdum ve kopekte durdu..baktı .. baktı ... ve yattı, yattmaya devam etti..Ben sürmeye devam edince, kılını kıpırdatmadı
    Kadim odur ki evvelini bilir kimse olmaya

Motosikleti
    Bajaj Discover 125ST
    Ben kırsal bir bölgede yaşıyorum ayrıca benimde köpeğim var. Evin önündeki bozuk yoldan scooterla 80 basan motorcuya benim köpeğim de havlıyor. İş ki yavaş geç. Eğer çok yaklaşırsa dur ve el hareketiyle korkutmaya çalış. Sakın onlara zarar verme.

Motosikleti
    YZF r25
    Herkesin yorumuna karşı saygım var. Vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim. Yarın gündüz saat 1-2 gibi bursaya gideceğim motosikletle köylerede uğramam lazım (mezarlıklar,büyüklerim vs...) Özellikle boynunda sivri uçlu tasması olan çoban/kangal karışımı köpeklerden korkuyorum. Bu köpekler pusuda bekliyorlar genellikle bizim gelişimizi gözlüyor hesaplıyor ve birden yola atlayıp hem beni korkutuyor hemde kaza yapmama sebep olacak.

BİBER GAZI , ŞOK CİHAZI , MOTOSİKLET BOTU FİKİRLERİNİZİ DİKKATE ALDIM VE UYGULAYACAĞIM TEŞEKKÜRLER .

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Sokak köpeklerinden zarar geleceğini pek sanmıyorum sadece havlarlar ve genelde insanlardan çekinirler ama kırsal bölgede ki çoban köpekleri için önce hızınızı düşürüp kafalarını karıştırdıktan sonra gazı açıp uzaklaşabilirsiniz. Biber gazı şok cihazını kullanacak vaktinizin olacağını pek sanmıyorum. En önemlisi sanırım serin kanlı kalabilmek.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)