merhaba arkadaşlar tuttuğum ev ile okulun arası motorla 5 dk.. Sadece bu mesafede kullanmak üzere ruhsatsız plakasız motor almayı düşünüyorum ehliyetim de yok sizce bi sıkıntı yaşar mıyım tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
merhaba arkadaşlar tuttuğum ev ile okulun arası motorla 5 dk.. Sadece bu mesafede kullanmak üzere ruhsatsız plakasız motor almayı düşünüyorum ehliyetim de yok sizce bi sıkıntı yaşar mıyım tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
200-300 tl ye alacagın bir motor icin 1500tl ceza yemek sence mantıklımı
Motosikleti polisler elinizden alır, 1600 TL civarı para cezası kesilir.En ufak kazadan tutun ölümlü kazalara kadar tamamen haklı olsanız dahi suçlu konumuna düşersiniz.
Örnek veriyorum yolda giderken bir araç size arkadan çarpsa kendi aracının parasını sizden talep edebilir çünkü ehliyetiniz yok.Parayı vermezseniz polise şikayet eder.Durduk yere size çarpan birisine 500-600 TL ödemek zorunda kalırsınız.
Elektrikli bisiklet tavsiye ederim.
5 dklık mesafeyse bisiklet al veya yürü? Ehliyetsiz binersen kaza durumunda sağlıktan çok fazla düşünecek şeyin olur. He ama sırf 5 dklık mesafe için ne motor alırdım ne ehliyet alırdım. Ehliyet 700 tl, motorun aylık gideri vs değmez. Alternatif yolları bilemem ama minibüse devam
yakalanmadığın sürece, kaza yapmadığın sürece hiç bir sıkıntı olmaz fakat yakalanır veya kaza yaparsan yüklü bir para cezasına hazır ol. aşağı yukarı 1800- 4000 tl arası ve motora kapatma. okulu üniversite olarak alırsak 1800 tl gibi ama lise ise 18 yaşından küçük isen motor sahibi noterde yazan kişi ailenden birisi olacağı için onlarada 1800 tl ceza gelir. 200-300 tl lik bir motor için neredeyse sıfır veya kaliteli bir ikinci el motor alma parası gider. risk senin bnde kaçak bindim ama yakalanmadım hiç şimdi tam teçhizatlı motor sürücüsüyüm. kaçmak yerine polislerin üstüne sürüyorum :D
5 dklık yok kask ve gereksiz koruyucu ıvır zıvıra da gerek yok
ahh be kardeşim 5 dakikalık yol işe gidersin yorulursun, anlarımda yürü be kim tutar seni. resmi olmayan hiçbir iş yapma başın ağrır sonra
Bence yürüyerek git. Giderken yoldaki dükkanlardan hoşuna giden şeyleri de araklayabilirsin. Düşük değerli şeyler araklarsan suç da sayılmaz.
Bu arada merak ettim, kaç dakikalık yoldan sonra ruhsatlı ve ehliyetli araç kullanmayı düşünürsün?
Bisiklete karar verdim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)