Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Forum'daşlar bi bakarmısınız

REKLAM ALANI

Selam'ın aleyküm Mt ailesi.

Ben özel sektörde güvenlik görevlisiyim. Şirket aracılığı ile bir fabrikada görev yapıyorum ve nisanda askere gideceğim. Askere gideceğim için zorunlu işten çıkıyorum ve belli bir miktarda tazminat almam gerekiyormuş. Bu konu hakkında bilgisi olan abilerim ve arkadaşlarım yardımcı olursa sevinirim. Ben tazminatımı şirketten mi yoksa görev yaptığım yerden mi alacağım? Ne kadar tazminat alacağım tahmini olarak? Şimdiden herkeze teşekkür ederim. Saygılarımla...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Bende askere giderken çalıştığım şirketin paravan şirketinde çalışıyordum. İki yıllık bir çalışandım ve 3600 lira askerlik ücreti almıştım. Sene 2010.

t.madde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 rs gitti tvs apache rtr 150 geldi =)
    a.s sülüsü aldığında güvenlik şirketine ya da fabrikaya verceksin yani maaşını ve sigortanı hangisi yatırıyorsa çıkışını da o vercek maaşını aldığın banka hesabına yatırmak zorundalar eğer tazminatını vermezlerse dava açıp alabilirsin....

Motosikleti
    Bajaj Pulsar 150 NS
    Merhaba,

Öncelikle şimdiden hayırlı tezkereler olsun diyelim.
    Işten ayrılacağın tarih belli olduğunda, en az 15 gün öncesinden dilekçe yazman gerekiyor. Dilekçede mutlaka askerlik sebebi ile ayrıldığını beyan etmelisin. İşten ayrılık tarihin askerliğinin baslamasindan 4-5 ay oncesine kadar olabilir. Yani isten 4 ay önce askerlik sebebiyle ayrilsan da tazminat alirsin ama riske degmez. Ben 2 ay önceden ayrilmistim.

Tazminat alabilmen icin en az 12 ay (1 yil) ayni yerde sigortali olarak çalışıyor olman gerekiyor.

Tazminat tutari icin internetten hesaplama bulabilirsin. Genel mantik;

1 yıl calisma icin 1 maaş(brüt) tazminat verilir. Yani 3 yıl çalışan birisi 3 brüt maas + yardim (varsa yol yemek vs.) toplami ücret alır.

Ayrica tazminatin en gec 15 gün içinde verilmesi gerekiyor diye biliyorum. Verilmediği takdirde dava acabilirsiniz.

oguzhan6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşım sakın tazminatını alma. DÖnüşte kapılar kapanır haberin olsun. Tazminatımı almak istemiyorum dersen döndüğünde tekrar devam edersin.

sezgingulmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni GT170 / Mondial RX3İ EVO
    Alıntı oguzhan6161 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım sakın tazminatını alma. DÖnüşte kapılar kapanır haberin olsun. Tazminatımı almak istemiyorum dersen döndüğünde tekrar devam edersin.
    güvenlik firması mı yok başka millet personel bulamıyor dostum alsın parasını

sen alo 170 i ara doğru ve kesin bilgiyi onlardan başkası veremez sana
    Yavaş gitmeyi hızlı hale getirmeyi deneyin

Herkeze çok teşekkür ederim değerli bilgilerinizi benimle paylaştığınız için. Ben gerekli cevabı yazdıklarınızdan aldım. Hepiniz sağlıcakla kalın. İyi günler...

hakanens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB125E
    Şirketten alacaksın başkan

A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    sonucu da yaz da sonrakilere bilgi olsun.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)