Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

motorsıklet zincir bakımı

REKLAM ALANI
    hector15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PULSAR 200NS
    Arkadaşlar hangi temizleme ve yaglama markalarını onerırsınız

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bende de Pulsar var. Motoru yıkarken zincire basınçlı su tutup temizliyorum. Yağlama için de kauçuklu gres ve 10W-40 yağ karışımı kullanıyorum. 3000km oldu zincirde bir sorun yok. Arka janta da hiç yağ bulaşmadı.
    İlker41 bunu beğendi.

metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Temizlik için gazyağı en iyi ve ucuz seçenektir bir çok kullanım kitabında (kerosen) yani gazyağı ile temizleyiniz diye belirtir. Mazot, benzin, wd40 kullanmayın. Yağlamak için de castrol veya motul zincir yağını kullanırsanız uzun süreli gider. 40 tl gibi fiyatları var, ancak bir yıl kullanıyorsunuz. Yani ilk başta pahalı gibi gelebilir ve uzun süre kullanıldığından aslında ekonomik oluyor.
    mozgur bunu beğendi.

Mehmet_SIRLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1290SDGT
    Würth katı zincir yağlayıcı..

okan kömür - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda grom
    Motulü öneririm cidden güzel ama ben 100-150 kmde bir temizliyorum disk ve balata spreyiyle temizliyorum cok güzel temizliyor
    UNdocab ve İlker41 bunu beğendiler.

vsvr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 650 MT
    http://ismarketim.com/wurth-yaglama-...hhs-2000-500ml yağlama icin tavsiye ederim. Fiyati da burda cok uygun.
    BLACKMAGİC bunu beğendi.

Motosikleti
    Nc750x
    zincir temizliği için mazot yada gazyağı olabilir eğer zincir oringli ise bunlar zarar verebileceğinden temizleme spreylerinden kullanabilirsin yağlama için sıvı gres tavsiye edebilirim spray olarak satılıyor ben kullanıyorum memnunum güvenli sürüşler

SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Temizleme için uygun fiyatlı olarak gazyağı idealdir. Para sorun değil dersen MOTUL C1 sprey öneririm.

Zincir yağı olarak da MOTUL C4 şiddetle öneririm. Sıçrama ve atma yapmıyor, zincire harika yapışıyor.

Motul bulamazsan zincir yağı IPHONE de kullanabilirsin.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Gazyağı, yoksa mazotla temizleyip temizlik ürünü uçtuktan sonra zincir yağıyla yağlamak en ekonomik düzgün çözümdür. O-ringlere zarar verecek benzin, tiner vs. kimyasalları kullanmayın.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Motoru yıkarken zincire basınçlı su tutun zincirin pisliği ile uğraşmayın Zincire bulaşan tozdur kumdur hepsini temizliyor daha ne olsun. gazyağı ile temizlemek ne fark ettirecek. Zincirin üzerinde yağ yanmıyor ki temizlenmesi gereken bir tabaka oluştursun.

hakikiteker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Corsa 1.3 CDTI :(
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motoru yıkarken zincire basınçlı su tutun zincirin pisliği ile uğraşmayın Zincire bulaşan tozdur kumdur hepsini temizliyor daha ne olsun. gazyağı ile temizlemek ne fark ettirecek. Zincirin üzerinde yağ yanmıyor ki temizlenmesi gereken bir tabaka oluştursun.
    Hocam basınçlı su o-ringlere zarar verir. Zincirdeki yağ ısındığında sıvılaşıp tozu pisliği topluyor, bu kirin içindeki parçalar yine o-ringlere zarar verdiği için önce temizlenmesi sonra da yağlanması makbuldür.

mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Alıntı Mehmet_SIRLI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Würth katı zincir yağlayıcı..
    Bende var elimde yatıyor 1 senedir. Hiç bir işe yaramıyor. Isınınca sıvılaşıyor diyor maşallah zincir durduğumda da kupkuru.

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Wurth en iyisidir. Sicratma asla yapmaz.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    oluroyle bunu beğendi.

berkcigdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ktm 1190
    motul c1 temizleme için
    motul c4 yağ. ( şaşırma ilk sıktıgında beyaz olur sıktıktan sonra 1-2 saat bekleki kurusun iyice yoksa yağı atar zincirden kurumazsa )
    tanesi 35 tl bunların.

bu arada yamahanın temizleme spreyide güzeldir hemde 10 tl falan daha ucuzdur. fakat ona suda gerekiyor sıktıktan sonra 5-10 dk bekle suyu dök zincire pisliği atar direk. basınçlı su olmasına gerek yok şişeden yavaş yavaş döksende oluyor

würth için herkes iyidir der. ben kullandım ama hiç memnun kalmadım yalan sölemiyim.

ayrıca zincir temizleme olayında ben baya cılkını çıkartıyorum. ringlerin aralarını dişlilerin aralarını falan önce diş fırçası ve bez ile tek tek silerek yapıyorum ön ve arka dişlileri söküyorum yağın sıçradığı bütün parçaları söküp öyle temizliyorum falan. ama bu kadar cılkını çıkartmasanda olur yoksa garajda 5 saat kalıyorsun :D
    t.madde bunu beğendi.

UNdocab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT650, RT125
    Alıntı okan kömür adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motulü öneririm cidden güzel ama ben 100-150 kmde bir temizliyorum disk ve balata spreyiyle temizliyorum cok güzel temizliyor
    Sırf mesajımı gör diye yazdığını beğendim :D
    Aman ha balata spreyi ile zincir temizlemeyi hemen bırak. O-ringleri eritir,bitirir. Zincir sağlamken o-ring kalmadığı için çöpe atmak zorunda kalırsın.

Ya zincir temizleme spreyi al(hiç kullanmadım) ya da gaz yağı(en iyisi) kullan.
    ver gazı... ver çoşkuyu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)