Deneyim sahibi olanların görüşlerini almak istiyorum. İnşallah Çin malı düşmanları konuya maydanoz olmaz. Sakinleştirici alıyorum ama her an saldırganlaşabilirim!
Deneyim sahibi olanların görüşlerini almak istiyorum. İnşallah Çin malı düşmanları konuya maydanoz olmaz. Sakinleştirici alıyorum ama her an saldırganlaşabilirim!
Az daha koy ybr al
Kardeş ben kullanıyorum sorucakların varsa sor bekliyorum.
"az daha" = ne kadar daha?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:10 ----------
Çok şükür, Çin malı motosiklet kullandığını itiraf eden biriyle karşılaştım.
Başlangıç sorularım:
Sıfır mı aldın, ikinci el mi?
*Kaç senedir kullanıyorsun?
*Kaç kilometredesin? (yani motosikletin demek istiyorum)
*Daha önce başka motor kullandın mı, kullandıysan ne tip?
*Şehirde mi, yazlıkta mı kullanıyorsun?
*Kullanma alışkanlıkların nedir? Zalim, efendi, çekingen, hızlı, yavaş (?km/h), her gün, arada üç beş,...?
*Bakımlarını sen mi yaparsın, ustaya mı emanet edersin?
*Kitaba mı uyarsın, eş dost tavsiyesine mi?
*En sevdiğin özelliği/niteliği nedir?
*Nesi (veya nasıl) olsa daha çok severdin?
*En sevmediğin özelliği/niteliği nedir?
*Hiç ayara/kirlenmeye bağlı arıza yaptı mı, kaç kere, arızayı sen mi giderdin, usta mı? Birkaç örnek verebilir misin?
*Hiç parçaya bağlı arıza yaptı mı, kaç kere, onarımı sen mi yaptın, usta mı? Birkaç örnek verebilir misin?
*Eğer parça (lastik dahil) gerektiyse, kolay ve makul fiyatlarla bulunabiliyor mu?
Biraz fazla oldum galiba, ama en azından aklımdaki motosikleti kullanan birini bulduğum için sevindirik oldum, kusura bakma.
Vereceğin cevaplara göre yeni sorular üretebilirim, demedi deme!
Çok teşekkürler,
Not: Bu sorular külliyen yukarıda belirtilen marka/modele ilişkindir.
1-Sıfır aldım.
2-Sene değilde 9 ay olmuştur.
3-2500 kilometredeyim.
4-Daha önce yine Mondial'in 50cc'lik skuterini kullanmıştım.
5-Şehirde kullanıyorum kulllanma amacım işime gidip geliyorum ve çarşıya skuterle gidip geliyorum şehiriçi kullanım çok ideal. Ayrıca tatillerde karacabey-susurluk arasında yolculuk yapıyorum.(40 kilometre)
6-Hızlı ile yavaş arasında kullanıyorum. Her gün mutlaka üstüne biner gezerim çok keyiflidir.
7-Ustaya emanet ederim açıkçası elim pek yatkın değildir tornavidaya felan.
8-Kitabına uyarım kulaktan dolma bilgilere inanırsak işin içinden çıkamayız her kafadan farklı bir ses çıkıyor.
9-En sevdiğim özelliği ayak koyma yeri ve sele altı bagajı geniş. Sele altı bagajına bir kask ve mont sığdırıyorum ayak koyma yerinede her türlü şeyi taşıyabilirsin. Gerçekten geniş bu yönüyle çok güzel.
10-En sevmediğim özelliği boyum uzun olduğu için uzun süre kullanımlarda bel ağrısı yapıyor. Gidon biraz aşağıda kalmış bana göre.(boy 1.85cm) aydınlatma farları bir skutere göre yetersiz bende led bir lambayla değiştirdim güzel oldu baya aydınlık.
11-Kirlenmeye bağlı arızalanmayla karşılaşmadım.
12-Parçaya bağlı arızalanma yapmadı. Skuter bana geldiğinde benzin göstergesi sürekli full olarak gösteriyordu. Forumlarda okuduğuma göre bir kaç arkadaşta daha varmış. Motosikleti hiç kurcalamadım zaten usta halletti. Yağ değişiminide 2000 bin kilometrede yaptırdım.
13-Lastiğini değiştirmediğim için bu sorunun cevabını bilmiyorum...
Bir kaç bilgi kendim vereyim;
artı yönleri;
-ayaklarınızı koyduğunuz yer gerçekten çok geniş istediğiniz eşyaları rahatça taşıyabiliyorsunuz.
-sele altı bagajına 1 kask ve yazlık bir mont sığdırabiliyorsunuz. genişliğini siz tahmin edin.
-motosiklet hafif yolda güven veriyor.
-sesi tok etrafta gezinirken diğer insanları rahatsız etmiyor.
-şehiriçi kullanım için ideal. düz yolda gazlayıp en fazla 80 yapabildim. artçıyla birlikte olursa 60 km/h.
eksi yönleri;
-uzun boylu arkadaşlar için(ben 1.85) uzun mesafe yapmanızı çok zorunda kalmadıkça tavsiye etmem. kollarınız ve omuzlarınız aşağıda iki büklüm sürmek zorunda kalırsınız.
-bir seferde 50km'den fazla yol yapacaksanız üstte yazdığım sorunları her arkadaş yaşayabilir.
-farları gece yolculuklarında yetersiz geldi, led bir lambayla değiştirebilirsiniz.
-sıfır aldığım scooter'ın benzin gösterge paneli bozuk çıktı sürekli benzini tam dolu olarak gösteriyor.(sanırım fabrika çıkışlı hata, okuduğum forumlarda bu sorunu herkes yaşamış.)
kısaca özet geçersek şehiriçi kullanım için ideal, uzun yollarda yolculuklarınız rahatsız hale gelebilir. ayrıca çinli deyip geçmeyin gerçekten sağlam. verdiğiniz parayı hak eder mi? evet eder.
Mükemmel açıklamalarınız için çok teşekkür ederim.
Loyal 100 veya Mondial scooter kullanıcılarının çokça bulunduğu başka forumların olduğu sonucu çıkartıyorum yazdıklarınızdan. Bana internet adresi verebilir misiniz?
Tekrar teşekkürler, görüşmek üzere.
yakıt konusunada değinirmisiniz? 100 km de ortalama ne yakıyo loyal
100 kilometrede ortalama 10 tl civarlarında değişiyor. İnternette pek yaygın motosiklet değil o yüzden forumuda mevcut değil. Bir kaç yerde almadan önce yorumları okumuştum ordada yaşadığım sorunu yaşayan bir arkadaş vardı. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Skuter her zaman debriyajlı motosikletten daha fazla yakarmış bunuda öğrenmiş oldum. Bu arada başlığı buldum fakat eski model loyal bir bak istersen.
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/103108-yakit-sarfiyati-garip-bir-benzin-gostergesi-d.html
bende 2 yıldır loyal kullanıyorum çekişi yeteri kadar iyi ralli yapmıycaksanız evden işe çarşıya bankaya tam şehir ve balık tutmayı sevenler için ideal. masrafı siz ona bakarsanız oda size bakar. öküz gibi badala çukura düşerseniz heryeri yamulur ses gelir tabiki. yakıtı 10 km de 4 ltre yalanı yok 50-60km hızla giderseniz. 2-3 litre görmedim. ben 75km yol yaptım 10 dk ihtiyaç molası vererek 250 lik motorlada aynı zamanda gittim 97 cc motorlada. yokuşlarda sorunsuz çekiş iyi. kibar parçası kolay bulunuyor sevimli seleside rahat arkaya bide çanta taktımmı tadından yenmez senelik vergisi yok. elektrikli almaktansa bunu almak elbette akıllıca. şuan yeni sıfırını aldım yine loyal aldım diğerine iyi müşteri çıkınca kmde yapınca sattım tabiki.
Aldığıma Alacağıma bin pişmanım COK YAKAR 150-200 LUK GİBİ YAKİYOR basarsin bağırır gitmez yedek parça bulmak imkansıza yakın O paraya keşke HERO GLAMOUR ALSAİDİM
Mondial diye bir şey yok. Anadolu kurnazı bir bisikletçi servis işini hallediyor, yani ustası, bir adet uyanık yatırımcı ile sektörde adını sürdüren bir marka bu. Sattığı motorlar da kesinlikle yerli değil, Tamamı Çin imalatı. Bunların ve bunun gibi markaların amacı sadece kar etmektir. Tüketici mağduriyetine ayırdıkları bir bütçe falan yok. Bu nedenle garanti olayını unutun.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)