işte bu sorulara samimi bir şekilde cevap veremediğin için ve gerçek cevapları zoruna gittiği için , herşey sana yalan gelecek genç.
işte bu sorulara samimi bir şekilde cevap veremediğin için ve gerçek cevapları zoruna gittiği için , herşey sana yalan gelecek genç.
Hocam eğer ışidin yaptığı gerçek Müsmümanlıkta olsaydı eminimki şimdiye kadar Türkiye deki Müslüman lar sizin kafanızı keserdi.
Hocam yanlış anlaşılmasın ama inanmayan bir adam hep ölüm korkusuyla yaşar, hiçkimseye güvenemez.
Ben uzun yola çıkarken tövbe haşa "ALLAH" a güvenmeden çıkamam.
Hocam bu ülkede taciz, tecavüz olayları eğer Müslümanlık olmasaydı kesinlikle ve kesinlikle çok fazla olurdu.
İsterseniz amerikada pasif olan yanardağın insanların taşlaştırdığı eyalete bir göz atın.
Birde siz 3 harflileri bana açıklarmısınız, malum ateistler inanmıyor 3 harflilerede sar diyorlardı galiba.
Bazı yanlış anlamalar var bence...
Batı kültürü denen şey Hristiyan kültürü değildir ve Hristiyanlik muslumanliktan o kadar farklı değildir.
Batıyi batı yapan şey kilisenin hayata olan mudahelesini engellemeleri olmuştur. Yoksa ortaçağ zamanında ki gibi kiliseye bağlı bir hayat surselerdi asla bu derece gelisemezlerdi. Sonrası için Rönesans reform sanayi devrimi, Avrupa da bireycilik gibi konuları araştırabilirsiniz.
Bir arkadaş işidin Müslümanlığıni yalanlarken "İsrail düşmanı olmamasi"ni kanıtlar arasında sunmuş. Yahudi düşmanlığı bildiğim kadarı ile imanın yahut İslamın şartlarından değildir. Ilginc bi şekilde kökleri de bir noktada kilisenin yönettiği avrupada dayanır.
Elbet bireyi önemseyen batı kültürü de mükemmel değildir. Ama eleştirilecek noktası bireylerin kendi hayatları üzerinde tasarruf sahibi olmaları değildir.
yeter ki sen iste kardeşim 125 cc de olur
http://www.motosiklet.net/forum/etki...ml#post3425350
Bos kisilerle bos muhabbetlere girdigim icin ozur diliyorum , cahile laf anlatmaktansa deveye hendek atlat. Ancak bazen dayanamiyorum iste. Neyse. İyi forumlar.
İlk olarak şuna karar verelim yol mu yapmak istiyorum yoksa gezmek mi?
Cevap gezmekse 50cc lede oluyor ve yapan var. Cevap yol yapmaksa olmaz çünkü yol yapmak isteyen adam sadece km düşünür ve ne kadar hızlı yol almayı ister yani yol almak için gidicekseniz 125cc olmaz. Şimdi 125 tavsiyesine gelelim. Bu o motorla olmaz çünkü sahipleri çok titrediğini söylüyorlar ve o fiyata çok daha iyi motorlar var. O fiyata derbi stx150 alınabilir 130 görebiliyor yani 100le rahat yol alınır. Sahipleri titrwşimin ol adiğını söylüyor ve sıfırı 4750 idi en son baktığımda ve o motorun kullanıcı başlığının 3. Sayfasında bir linkte motorun diğer m125cc viteslilerle (ybr125,cbf150,tvs apache150) uzun uzun anlatımı vardı ve orda bu motorlardan alta olmadığı söyleniyordu bence alınabilecek bir motor yada ybr cbf apachenin 2. Elini alabilirsiniz karar sizin. Şu kanıyada inanmayın çinli motor kalitesizdir. Size tavsiyem motorun kullanıcı başlığını okumanız. İyi günler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:14 ----------
Bahsettiğim bu motor Piaggio ve zongshen birlikte çalışarak yaptığı bir motordur. Tasarımla piaggio iç aksamıyla zhongshen yapmıştır. Bazıları ya bu motor çinli alınmaz diyebilir ama şunu unutmayalım bir İtalyan devi piaggionun adını lekeleyeceğini zannetmiyorum. Şuanlık cevaplarım bunlar başka sorularınıza yada aklınıza takılan sorulara seve seve cevap veririm. İyi günler . Umarım bu geziye çıkarsınızve tv vb. Hakkındaki fikirlerinize katılıyorum.
Tüm mesajları yeni gördüm ve şimdi yazdım kusura bakmayın,
Hepinize ayrı ayrı teşşekkür ederim Allah razı olsun
Ali cem yener beyefendi düşünceli tavrınız için teşşekkür ederim söylediğiniz modelleride araştıracağım fakat otomatik şanzıman ilk tercihimdir otomatik şanzıman motorsiklet öneriniz varmı acaba?
yeknet beyefendi,
Yazının altında 125 cc motor ile uzun yol hakkında verdiğiniz bilgiler için çok teşşekür ederim.
(Bizim hayatımızın nasıl geçtiği seni ne ilgilendirir belki biz böyle zevk alıyoruz hayttan) diye kırıcı bir cümle kullandınız .
Yazımda izleyenlere eleştiride bulunmadım bu söylemimi fiilen gerçekleştirmiş yani zorbacı bir tavırla örneğin siz o programı izlerken televizyonun fişini çekseydim kimsenin haddi değil tabiki seni ne ilgilendirir istediğimi izlerim söyleminiz yerinde olurdu.
Programı izleyenlere eleştiride bulunmuyorum yanlış anlamayın sadece kişisel düşünce ve siz sevgili arkadaşlar ve büyüklere öneri benimkisi.
Programlardan örnek veriyim
Çoğu komedi programlarındaında doğallıktan uzak müstehcen bel altı espiriler yapılmaktadır şahsen denk geldiğinde ailemle izlediğimde utanır ve sinirlenirim bel altı komedi yapılacaksa hiç yapılmasın.
Örneğin Ben bilmem eşim bilir adlı programda tepsinin üzerinde bardak taşıma oyunu ve bir çok saçma oyun
(MÜTHİŞ BİR OLAY YARIŞMACI TEPSİNİN ÜZERİNDEKİ BARDAKLARI TAŞIDI YADA TAŞIYAMADI) vakit kaybına bakınız.
Bir başka program işte benim stilim oradaki kızlar ne kadar çirkefleşiyor birbirlerine kötü üslup ile laflar söylüyorlar ve o programın yapımcıları düşünmüyormu her hafta kızların birbirlerine yapmadığı hakaret kalmıyor biz yapımcılar bizler münakaşadan zıtlaşmadan nasıl çıkar umarız demeliler.
Aynı şekilde ütopya adlı yarışmadaki durumda aynıdır.
Aynı şekilde Adnan Oktar ve kedicikleri güzel İslam dini böyle namertçe kötülenirmi be kardeşim alçak adam o bayanların karşına 100 yaşındaki dedeyi bile koysan hormonal bir patlama yaşar.
Ahlaksızca,karaktersizce program yapanlara para kazandırmamalı acun vb yapımcıların Ferrari koleksiyonuna bir Ferraride bizler eklememeliyiz.
aklıma şuan gelmeyen bir sürü program
Benimkisi sadece kişisel fikir ve öneri. Ekranlardan elimizden geldiğince kurtulup motorsikletin zevkini yaşayıp doğa ile buluşmak.
Herkeze sevgiler saygılar...
Haklısında en iyi yapılacak şey ibadet etmek oda ben dahil herkese zor geliyor tv olmasa ps4 falan oynarız yada arkamı parmaklıcam zaman geçmiyor hocam tv vesaire olmasa bende telefon manyaklarına deli oluyorum gelsinler benim telefonumla oynasınlar daha eğlenirler
yamaha delighti önerebilirim. Az öne sizin için biraz daha araştırdım ve denemeye giden arkadaş ( forumda başlık açmış aşağıya paylaşacağım linki) sesiz, selesi rahat . seri, hafif(98kg) ve titreşimsiz olduğunu söylemiş. Sym fiddle yerine alınabilecek bir motordur ve yamaha olmasından da insana daha fazla güven veren bir motor. Benim önerim bu fakat motor şuan 6100tl bu fiyata kadar çıkabiliyorsanız 125ccdeki bence en iyi ve en şık görünüşlü (vespa sayılmazsa ama onlar çok pahalı onu geçelim) scooterdır.
http://www.motosiklet.net/forum/scoo...-inceleme.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:00 ----------
Bazıları ozkartal beyin bazı yazdıklarına biraz ters cevap vermiş ama unutmayalım tv. insanların beynini uyuşturmak içindir. 5 yaşında günde 1 saatten az izleyen ile 3-4 saatten fazla tv. izleyen çocuğa resim yaptırılır ve birinin normal insanlara benzeyen resimler çizdiğinin diğerinin ise çok garip insanla alakası olmayan resimler çizdiği görülmüştür. Tv. vb. şeyler insanın hayal gücünü ve düşünme kabiliyetini zayıflatır. Biz sadece sizleri uyarıyoruz.Kusura bakmayın ama sizin alınmanız yada alınmamanız tv. insanları uyuşturup hayatını ve diğer şeyleri sorgulamasını engellemesini değiştirmez. Çok seviyorsanız tv. açın belgesel izleyin. Ben de belgeselleri severim çünkü insanın bilgi haznesine yeni bir şey daha katar. Mesela normalde biber acı değildir içindeki salgı beynimizi kandırarak bize onu acı gibi hissettirir. Yani tv. öküzün trene baktığı gibi bakmayı kesip insanı hayvanlardan ayıran o düşünmeyi kullanmaya başlamalıyız.( çok alındıysanız(tek kişiye itafen yazmadım bu yazıyı) kusura bakmayın ama gerçekler acıdır)
Resim budur.
https://semiryarimada.files.wordpres...grx.jpeg?w=479
Yamaha delıght inceliyorum tavsiyeniz üzerine
100 km litrede 2.5 litre yakıt tüketimi çok iyi bir değer
arka fren kampana olsun yinede işimizi görür heralde
En son hızı 100 km/h bu düşündürücü
Yamaha markası çok kaliteli bir marka gerçekten mantıklı 6.100 birde cam takılırsa 6.500 değermi yamahaya değer
Koyduğun linkteki çocukların yaptığı resme baktım şaşırdım gerçekten...
Güzel yorumların için teşekkürler çok sağol...
motosiklet için max verebileceğiniz para miktarını(koruma hariç) yazarsanız sevinirim çok daha fazla öneride bulunabilirim belki. Bu arada kask mont pantolon ayakkabı eldiven alacak kadar bir bütçe ayırın kendinize. Sağlam kaliteli olmasını istiyorsanız 2000-2500tlyi korumaya yatırmaya çalışın. Her ne kadar zevkli olsa da tehlikesini de unutmayalım.
Malesef otomatik istediğinizden sağlam güzel delightten iyisini bulamadım o fiyata şimdilik benden bu kadar. İyi akşamlar.
önceki mesajıma ek olarak; SYM Fiddle III 125 de alınabilir bir motormuş. buraya yazdıktan sonra pcx almasam ne alabilirdim diye baktım. Fiddle III 125 karşıma çıktı. kredi kartına taksit yapabilmeleri ve fiddle 2 ye göre enjeksiyonlu olması yakıt konusunda sizi üzmeyecektir. titreşim zaten hepsinde olan birşey. uzun yolda tepe gaz her motor titrer. delight daha az titriyor olabilir oda hacmi küçük diyedir.
SYM III 125 fıddle şimdi baktım artı bir yanıda arka lastik disk fren bu önemli bir artı yamaha delight arka fren kampana
SYM II 125 e göre enjeksiyonu olarak belirtmişsiniz delıght gibi 100 km/h 2.5 litre yakıyorsa çok iyi bir durum
Fiyatı 5.600 tl uygun
Delight ın yakıt tankı 4.4 litre iken SYM III 5.2 bu durumda iyi
Çok teşşekkürler bilgilendirdiğiniz için...
dostum gidilmeye gidilir uzun yola ancak senin için güzel bir anıdan çok eziyete dönüşür uzun yol.
yanlış yönlendirme olmasın ama bazı yerlerde enjeksiyonlu olanın sadece SYM III 200i olan olduğu söyleniyor. o fiyatlara çıktıktan sonra zaten pcx daha mantıklı bir alternatif zira SYM III 200i 169cc ve PCX 125 ile aynı beygir gücünde
yetkili servislerinden detaylı bilgi edinmek lazım. birde motorun tipinin içinize sinmesi önemli. ayrıca 2. el temiz pcx de bulunabilir. özellikle 2014 öncesi eski kasa olanları tercih edebilirsiniz. yedek parçası çok daha yaygın ve ucuz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)