Yurtdışı Alışverişleri- Taze Taze Ekipman Tercihleri
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Hayirli olsun. 75 euro gecince mi vergi oluyor acaba?
-
Mexico adlı üyeden alıntı
Hayirli olsun. 75 euro gecince mi vergi oluyor acaba?
Başta verdiğim linki okuyacak olursan orada yazıyor bunlar, evet 100Dolar-75Euro gümrük sınırı var. Ben bu ürünlerin hiçbirine vergi ödemiyorum. Bunun yolu yöntemi de bahsettiğim linkte yazıyor.
Teşekkürler
[I] Hayat Verilmemiş Bir Sözü Tutmaktır, Kimi Yazar Kimi Yaşar.. [I]
-
Kamera orijinal mi acaba? Birde video kalitesinden memnun musunuz?
-
Kameranın markası sjcam ise fake olabilir dikkat edin.Ben orjinalini 80 dolara aldım çok geniş acıyla çok kaliteli video çekiyor meret harbiden.İsteyene video ekler link atarım
-
Kamera yorumlara bakılırsa orjinal değil sanırım.
Elcik korumalar güzelmiş aldım listeme.
-
Bayram sonrası komine yağmurluk, çeket ve pantolondan sipariş edeceğim sanırım. Daha önce yazdığın bir konuda okumuştum yine yabancı forumlarda falanda okudum olumsuz bir yorum göremedim. tek sorun beden elbette ben zayıf ama uzun olduğum için emin olamıyorum sitede yer alan beden rahberlerine. rica etsem boy, gögüs ve bel ölçülerini tercih ettiğin bedenle paylaşabilir misin ? Teşekkürler. İyi bayramlar keyifli sürüşler.
-
Yurt dışından aldığı fiyata satan varsa bizde ordan alalım hem 3 hafta kargo bekliyecek hemde ucuza verecek
-
vsvr adlı üyeden alıntı
Kamera orijinal mi acaba? Birde video kalitesinden memnun musunuz?
Ben yurtdışında olduğum için ürünler benim elime geçmiyor. Türkiyeden bir arkadaşın adına gönderiyorum ürünleri. Kendisi ürünleri alıp bana anladığı kadarı ile tanıtımını yapıyor. Ürün sj4000 değil çakması ki özellikle orjinal almadım. Tutup da video klip düzenlemeye kalkacak bi model değilim. Olası kaza anlarını olayları kayıt altına alabilmek benim için yeterli ki bu işi fazlasıyla yapabilecek bir görüntü kalitesine sahip. Ürünün belirli bir marka olmaması onun kalitesiz olması anlamı taşımıyor
-
yunusus adlı üyeden alıntı
evet 100Dolar-75Euro gümrük sınırı var.
Gümrük limiti, 75 Euro veya Dolar cinsinden karşılığı olarak belirleniyor.
Bugünkü kur itibariyle örnek verirsek;
75 Euro, karşılığı yaklaşık 84 Dolar ediyor.
100 dolar değil yani, sipariş verirken buna dikkat edin.
Gönderi başına 75 €’yu geçmeyen eşyaya muafiyet uygulanıyor. Yani Kargo bedeli hariç ürün fiyatı 75€’dan az ise Gümrük Vergisi ödemiyorsunuz.
75 – 1.500€ arası gönderiler için gönderi başına;
AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18, diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20 oranında vergi ödüyorsunuz.
-
sonalp adlı üyeden alıntı
Bayram sonrası komine yağmurluk, çeket ve pantolondan sipariş edeceğim sanırım. Daha önce yazdığın bir konuda okumuştum yine yabancı forumlarda falanda okudum olumsuz bir yorum göremedim. tek sorun beden elbette
ben zayıf ama uzun olduğum için emin olamıyorum sitede yer alan beden rahberlerine. rica etsem boy, gögüs ve bel ölçülerini tercih ettiğin bedenle paylaşabilir misin ? Teşekkürler. İyi bayramlar keyifli sürüşler.
Komineyi daha öncede kullanmış biri olarak kesinlikle tavsiye ederim. Mesela şöyle güzel bir yanı da var önceki kullandığım yazlık ceketi, motoru sattıktan sonra başka birisi satın almak istedi. 110 dolara satın aldığım ürünü adam benden ikinci el olarak 500 liraya aldı (motosiklet ekipmanlarını bilen ederini kendisi belirleyen bir arkadaş) ve haala iyiki almışım der.
Evet beden konusunda sıkıntı yaşayabiliyorsunuz en kolay yolu ölçüleriniz tutmuyorsa satın alacağınız mağazaya ölçülerinizi vermek. ben 182 boyunda 75-80 kilo aralığındayım XXL ceket XL pantolon sipariş geçtim satıcıların yönlendirmesi ile. termal kıyafet takımını XL yağmurluk takımınıda XXL sipariş ettim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:36 ----------
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Yurt dışından aldığı fiyata satan varsa bizde ordan alalım hem 3 hafta kargo bekliyecek hemde ucuza verecek
Ya tamam yurtdışından aldığı fiyata satmasın eywallah öyle bir talepte bulunamaz zaten kimse ama atıyorum 150 liraya aldığı ürünü de en düşük 350 liraya satarak 150 liralık üründen 200 lira kar etmeye kalkmasın en azından esnafımız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:38 ----------
chetaq adlı üyeden alıntı
Gümrük limiti, 75 Euro veya Dolar cinsinden karşılığı olarak belirleniyor.
Bugünkü kur itibariyle örnek verirsek;
75 Euro, karşılığı yaklaşık 84 Dolar ediyor.
100 dolar değil yani, sipariş verirken buna dikkat edin.
Gönderi başına 75 €’yu geçmeyen eşyaya muafiyet uygulanıyor. Yani Kargo bedeli hariç ürün fiyatı 75€’dan az ise Gümrük Vergisi ödemiyorsunuz.
75 – 1.500€ arası gönderiler için gönderi başına;
AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18, diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20 oranında vergi ödüyorsunuz.
Demekki gümrük memurları bu ayrıntının farkında değil. ben 90-95 dolar fatura ettirerek çok ürün aldım yakın tarihte hiçbirine de bir vergi ödemedim.
-
Neymiş o 200 lira kar yapan ya talep vardır ya sark kurnazıdır yada acelem yok varsın 1 ay sonra satılsın ama 200 lira karla satıyım.diyenler var bende bu işlerle uğraşıyorum neymiş 200 lira kar yapılan hemen bende getirtmeye başlıyacam dolar oldu 3 lira 50 dolarcık 150 lira yapıyor sj 4000 lerdemi oluyor bu olay ?
-
Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı
Neymiş o 200 lira kar yapan ya talep vardır ya sark kurnazıdır yada acelem yok varsın 1 ay sonra satılsın ama 200 lira karla satıyım.diyenler var bende bu işlerle uğraşıyorum neymiş 200 lira kar yapılan hemen bende getirtmeye başlıyacam dolar oldu 3 lira 50 dolarcık 150 lira yapıyor sj 4000 lerdemi oluyor bu olay ?
Sitedeki bir çok ürünü trollediğim için kaldırıp geri yüklüyorlar bazen yüklemiyorlar yada fiyatı aşağı çekiyorlar. Olmadı üyeliğimi siliyorlar ama buyrun örnek bi link
http://urun.n11.com/outdoor-kamerala...rkce-P63483399
Yanlış olmasın bakın adam %45 indirim yapmış 650 liradan 360 a düşmüş. lütfen ama..
-
yunusus adlı üyeden alıntı
Sitedeki bir çok ürünü trollediğim için kaldırıp geri yüklüyorlar bazen yüklemiyorlar yada fiyatı aşağı çekiyorlar. Olmadı üyeliğimi siliyorlar ama buyrun örnek bi link
http://urun.n11.com/outdoor-kamerala...rkce-P63483399
Yanlış olmasın bakın adam %45 indirim yapmış 650 liradan 360 a düşmüş. lütfen ama..
Bunu aliexpressdede yapıyorlar normal fiyatı şisirip indirimli diye normal fiyattan satıyorlar ücretsiz kargoya 7-8 dolar ne denk getirirse isteyenler var 7 dolarlık eldivene kampanya yapmış normal fiyatı 100 dolar diyor ama indirimle 7 dolar oluvermiş
-
E tamamda ortadaki sorun şişirilmiş fiyat üzerinden yapılan indirim değil. Indirilmiş haliyle verdikleri fiyat.
Herkesin kendi tercihidir ama ülkem esnafı böyle düdüklemeye çalıştıkça bende hep yaptığım gibi insanları bilinçlendirme çabalarında olacağım.
Kazanmasinlar demiyorum en çok bizim esnafımız kazansın ama insanlari düdükleyerek değil. Atıyorum bir koruma demirini ne bileyim çanta demirini vs gidip yurtdisindan sipariş etmem çünkü emek verip yapan üreten ve değerinde satan motorcu esnaf arkadaşlarımız var. Onlar kazansın der alişverişimi gözü kapalı kendi esnafımdan yaparım bu gibi durumlarda. Ama düdüklemeye çalışıyorsan yok arkadaş ben oynamam sizle
-
Arama motoru var ürünleri en düşük fiyattan başlayıp sıralamak gibi ordada köfteyi çakmıyorsa yapacak bir şey yok aynısını aliexpressdede çok defa gördüm bizimkiler daha insafsızmış .)
-
eldiven yağmurluk mont güzelmiş özellikle eldiven çok iyi duruyor. yakındanda öle kaliteli ise çok iyi
güle güle kullan... güzel ürünler almışsın.
-
Teşekkürler. Daha iyileri sizin olur umarım.
-
Bilgilendirmeler için teşekkürler Yunus.
(Ne zaman dönüyorsun ?)
-
guven61 adlı üyeden alıntı
Bilgilendirmeler için teşekkürler Yunus.
(Ne zaman dönüyorsun ?)
Başkanım Ekim sonu Kasım başı gibi bi Türkiyeye gelmeye çalışacağım fakat pek zaman geçiremeyeceğim. Hatta motoru bile alamayabilirim. Kasım ayı içerisinde kuzey kutupları keşfetmeye gideceğim kısmet olursa
Kuzey ışıklarınıda mı görmiyah :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)