motorlarin ortalama ekonomik omru nedir?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaslar. Otomobillerde duzenli bakim yapildigi taktirde 100 bin den 200 bine kadar agir masraf acmadan (toyota kullandigim icin biliyorum) kullanilabiliyor. Bu agir masraf acmadan ekonomik omru goz onune aldigimiz zaman ( motor inmesi sanziman inmesi beyin gitmesi vs vs) kaliteli motorlarda kac bin km ye kadar kullanilabilir. Ona gore elimdeki duke yi (2014 model 8500 km de) degerlendireyim.tecrubeli ustadlarin goruslerini beklerim.
Reklamlar
-
İnsan gibi kullanıp ani gaz açmalardan kaçınırsan. Yağ değişim zamanını asla geçirmez,ve iyi yağ kullanırsan motorla da aynı km leri görürsün
-
Forumda 56 bin km yapan var duke ile sorunsuz. Alman, japon ve Ktm gibi markalarla 100 binleri gorursunuz diye dusunuyorum.
-
Neyin korkusu bu? Daha 8500 müş iste. Normal kullanan bi adamin 6 aylik km si.
-
Ben olsam o motoru hemen satarım baksana km onun işi bitmiş....
-
benim çinli 47 bin km de daha bişeyi yok merak etmeyin
-
Mondial al yolda kal = (mondi(k)al
-
ortalama 70 bin. japonlar için tabiki. oda hor kullanıldığı için. örneğin 125-250lik motorlar ilk sahibinden devirli düzgün kullanırsa +100bin de yapabilir.
-
Duruma göre değişir. 1.000km'de de patlar 500.000km'de sağlıklı da kullanırsın.
-
barodi adlı üyeden alıntı
Mondial al yolda kal = (mondi(k)al
mondial aldım yolda kalmadım o nası olcak
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
-
Korkudan falan değil kardeş bizde öğreniyoruz iş bilmediğimiz bir sektör. Demekki otomobilden bir farkı yokmuş. Cevap veren herkese teşekkürker.
-
-
Mehmet_SIRLI adlı üyeden alıntı
Merhaba arkadaslar. Otomobillerde duzenli bakim yapildigi taktirde 100 bin den 200 bine kadar agir masraf acmadan ...
Ben broadway i 317.000 km de sattım. Bırak ağır bakımı yağ bile yakmıyordu araba. Gördüğün üzere alt üst sınırı yok bunun. Kullanıma bağlı. Motosiklet içinde aynısı geçerlidir muhtemelen...
-
Kesinlikle kullanıma göre değişir.İnternette 400.000 km fiat albea görmüştüm 2004 model.Motosikletlerde km olayı neden bu kadar kafaya takılıyor anlamadım.
-
1 milyon km motor açılmamış araçlar var. Neyin 100.000'i?
Ne demiş atalarımız, Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ.
-
Ninja da kaza bela olmazsa 100bin gordukten sonra burada paylasacagim
-
motorun ömrünün bittiğini piston sekman atılması gerektiği nereden anlaşılıyor bende onu merak ediyorum çekiş çok mu düşüyor ne oluyor
-
samet10 adlı üyeden alıntı
motorun ömrünün bittiğini piston sekman atılması gerektiği nereden anlaşılıyor bende onu merak ediyorum
çekiş çok mu düşüyor ne oluyor
Çekiş düşer, yağ yakmaya eksiltmeye başlar. Artık son demlerinde deli gibi mavi duman atar, benzinden çok yağ doldurursun Bir de ben gidiyorum deyip pat diye gidenler olur malzeme yorulmasından dolayı.
-
Onurhan D adlı üyeden alıntı
Kesinlikle kullanıma göre değişir.İnternette 400.000 km fiat albea görmüştüm 2004 model.Motosikletlerde km olayı neden bu kadar kafaya takılıyor anlamadım.
400 bin de Albea 2013 bile olabilir bi taksicide. Ben her taksiye bindiğimde sorarım. Anket yapmış sayılırım bu konuda. 1-2 yıllık gıcır gıcır arabalar 300-500 bin arası maşallah. En çok albea yı seviyorlar. En masrafsızı oymuş. Bi de adamlar yenisini alacaklarında piyasanın 5 lira altına direk galericiye bırakıyorlar arabayı. Tahmin edin o galerici de tekrar piyasaya nasıl sürüyor Üstündeki folyoyu çıkardığınızda kaportanın da cincik gibi çıkması da cabası. Ama kiminle konuştuysam 3-5 ay arası rot - salıncak vs. değiştirip, 100-150 bin de debriyaj belki değiştirip devam ediyorlar. Öyle motor yaptıran falan yok. genelde 500 e yaklaşınca iteliyolarmış.
-
zaten kanuni olarak 5 yıldan daha büyük araç taksi olmuyor o yüzden değiştirmeleri geekiyor. accenti 600.000de değiştirdiler 5 yıl dolduğu için
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)