Bu sabah ekşisözlükte olağan turlamamı yaparken bu başlık gözüme çarptı.
> motosiklet sürücülerine duyulan antipatinin sebebi
Bi gireyim dedim neymiş bize duyulan antipatinin sebebi.Birazdan göreceğiniz entryler çoğunluğu araba sürücüsü insanların acımasız eleştirileridir. Bu bir yandan iyi bir durum . Sertte olsa belki bir hatamızı görürüz. İçlerindeki bazı hayvanlara takmaya gerek yok zaten.
Dip1: Şimdilik 3 tane dikkatimi çeken mesajı koydum. En alta konu linkini koyacağım. Sizde dikkatinizi çekenleri koyarsanız sevinirim.
Dip2: Küfürleri elimden geldiğince editlemeye çalıştım.
İlk entry'nin sahibi kiracı genç adlı sözlük üyesi
neyse/nelerse açıklıyorum.
karayolları trafik yönetmeliği, altıncı kısım trafik kuralları, birinci bölüm genel kurallar, madde 94'e göre;
-araçlarını durumun elverdiği oranda gidiş yönüne göre yolun en sağından, yol çok şeritli ise trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmemeleri (94/a'ya muhalefeti),
-şerit değiştirmeden önce, gireceği şeritte sürülen araçların güvenle geçişlerini beklememek (94/b'ye muhalefeti),
-trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmeleri (94/c'ye muhalefeti),
-araçlarının cinsine ve hızına uygun olmayan şeritten gitmemeleri (94/ı'ya muhalefeti),
bende bir takım antipati yaratmıştır. bu maddelerde belirtilen hareketleri yapan motosiklet sürücüleri, maddelerde geçen tehlikeli durumları bizzat oluşturabildikleri gibi en çok zararı da kendileri yaşayabilmektedirler.
şimdi sapla samanı ayırmak gerekirse; trafikte arabaların içindeki magandalardan sitem ederken, aynı zamanda motosiklet kullanmayı özgürlük olarak görüp trafiğe açık karayollarını babasının yoluymuş gibi kullanan motosiklet sürücülerini -diğer insanların durumunu tehlikeye sokan sürücülerden bahsediyorum- bu magandalardan ayırırsak, bu doğru ve adil bir bakışı açısı olmaz. bu magandaları kullandıkları araçlara göre oranlarsak, motosiklet kullananlar veya trafikteki motosikletler arabalara göre daha az olduğu için doğal olarak araba kullananlara göre daha yüksek bir oranda maganda/motosiklet sürücüsü oranı elde ediyoruz.
sonuç ve tanım olarak: aslında trafik magandalarının altındaki araçlara bakmaksızın büyük bir antipati besliyoruz.
not olarak: bir de bu motosiklet sürücülerinde yeni akım teşhircilik zannedersem. arkadaşım trafikte kendi haklılığını ispatlamak veya olayın tarafsız gözle görülmesini sağlamak için kaskında bulunan kameranın kayıtları kullanabilirsin, anlarım da youtube'a koymak nedir arkadaşım?
İkinci entry :detone olan denizli horozu
ikiyüzlülük
trafik kuralları gayet açıkça motorların da diğer araçlar gibi şerit de hareket etmesini belirtirken bunlar istedikleri her yerde istedikleri her şeyi yapabilecekleri inancına sahiplerdir. ama olur da biri kendilerini sıkıştırıp araç muamelesi göstermezse ortalığı ayağa kaldırırlar.
motorlu kuryeler
kaldırım, bisiklet yolu, emniyet şeridi, ters şerit hepsi çok normaldir bunlar için.
mağdur edebiyatı
her zaman mağdurdurlar. haksız oldukları açıkça trafik kurallarını ihlal ettikleri belliyse bile.
3. entry neasilimneadil adlı kullanıcıdan
1. araba zarar verme ihtimalleri
2. çıkardıkları sesten dolayi boş bulunup bazen korkmam.
3. dar sokaklarda hızlı giderek tehlike yaratmalari.
4. genelde apacilerin motorsiklet kullanmaları.
5. trafikte saginizdan solundan hızla geçtikleri icin kazaya sebep olmalari
6. rahat rahat kolunuzu camdan dışarı uzatamamaya sebep olmaları.
motorculardan gıcık kapmama ilk anda aklıma gelenleri yukarıda belirttim.
ama motorculardan gıcık kaptigimdan fazla açık kasa hyundai kamyonet sahiplerinden gıcık kaparim. her gördüğümde de küfru basarim.
Konu Linki :
https://eksisozluk.com/motosiklet-su...i--4851952?p=2
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------
Bir başka dikkat çeken;
şerit kullanmamalarıdır.
dikiz aynasına bakarsın arkandadır, sol şerite geçersin bi bakmışsın arabanın altına girmiş.
iki şeritin arası motorsiklet yolu değildir.
sollama yapmak için aynı araba gibi, önce sola sinyal verip, sonra sol şerite geçip, tekrar sağa sinyal vererek önündekinin önüne geçersin.
bütün bu işlemleri şerit çizgisinin üzerinde yapmamalısın, yaparsan ben seni göremem.