http://honda.com.tr/app_assets/kilav...00rr07omtr.pdf
3. sayfada yazıyor.
http://honda.com.tr/app_assets/kilav...00rr07omtr.pdf
3. sayfada yazıyor.
Ben gösterge tablosunun temizliğinden dolayı inanırdım yani hiç olmadı oranın camı çizilirdi kullanılsa. Ama yine de hikayesinden kısaca bahsetmemesi ilginç. Alana hayırlı olsun, yağı, suları, balataları değiştikten sonra hiçbişey olmaz diye düşünüyorum. yinede anlamam bu işlerden.
Olabilir. On yargilarinizi bir kenara birakin bos muhabbet ve suclama yapmayin. Bende 2007 model cbr var 3000 km de. Demekki olunca oluyormus. Kimseyede inandirmak zorunda degilim
Sanırım firmaların 10 yıl ömür koyması daha çok yedek parça desteği ile ilgilidir. firmalar 10 yıldan sonra motosikletinizin arıza ve yedek parça konusunda sorumlu değiliz demek istiyor.
Bu durum olsa olsa üreticiyi korum yasasından ileri gelen resmi kanundur arkadaşlar. Yoksa 10 yıl durduğu yerde duran bir motor ömrünü tamamladı denilir ise, bu komik olur. Bazı aksamlar özelliğini yitirebilir, benzin hortumları, fren hidrolikleri yağı lastiği vb. Ama bunlar rutin bakımlarda zaten yenilenmesi gereken sarf diye tabir edebileceğimiz detaylar sizin de bildiğiniz üzere. O yüzden neden konuyu alakasız noktalara taşımaktasınız anlam veremedim şahsen.
Koleksiyonerlerin veya çok parası olupta bu modelin hastasının tercih edebileceği bir alet. Ne kadar kullanılmamış da olsa bakım ister, parça değişimi ister.
Üzerindeki lastikler zaten taş gibi olmuştur, onlar kesin değişecek.
Bütün sıvıları, kauçuk hortumları, bağlantı elemanları, sızdırmazlık elemanları vs. değiştirilirse sorunsuz kullanılır. Paslanma yoksa metal parçalar kullanmadan eskimezler. Bu model de tasarım olarak çok entresan, 2003 model ile 2015 arasında çok az fark. Ducati Monster gibi...
ver gazı... ver çoşkuyu
birazda şu gözle bakalım,km düşürülmüş olsa adam neden fantastik bir km ye çeksin?bu motora 1300 değil 13000km yazsa bile az sayılır,hatta 23000km bile yapsa gideri var...
Adamın diğer ilanlarına baktım 98 model starlet satıyor onada orjinal demiş belki bu tarz temiz makinaları kovalıyordur.
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
Garanti / kullanım klavuzlarında belirtilen 10 yıl Gümrük ve Ticaret bakanlığının çin malı motosiklete koyduğu ömürle aynıdır.
Yani Devlet Honda ile Zohngsen markasını birbirinden ayıramaz. Motorlu Bisikletin kullanım ömrü 10 yıl der geçer.. Bu ilkel ve mühendislik temeli olmayan bir bakış açısıdır.
Bu motor devletin öngördüğü saçma sapan süre dışında fiziksel açıdan bana göre 100.000 km civarında rahat kullanılır. Zaten fotoğraflardan da belli iyi saklanmış bu makina..
Asıl sorun özelikle performans makinelerinde aşırı km.ler yapıp metal yorgunluğunu ve şasi esnemelerini görmezden gelip motora segman atalım yeniden kullanırız cigeri sağlam diyen cahil ziyniyettedir. Bu tip makinelerde motor dan çok daha önemli metal yorulması ve şasi yapısının formunu hala koruyup korumadığıdır.
Bu nedenle bence bir ss makineye maksimum 100.000 km. binilmelidir.
Lastiklerin yapım tarihi 2003 ün 14. ayı.Yani büyük ihtimal fabrika çıkışı orjinal lastikler.Eğer sahibi bu lastikleri söküp kenarda 12 yıl saklayıp başka lastik kullanıp sonra tekrar bu lastikleri üstüne takmadıysa motosiklet büyük ihtimal orjinal km sinde.Genel görünüş itibariyle temiz az km yapmış ve kapalı alanda beklemiş bir motosiklet gibi duruyor.Ama en basitinden bir çift lastik gerekli bu motosiklete.Bir de uzun süre yatan motosikletlerin klasik sorunları zaten malum.Daha da fazla masraf çıkmarma olasılığı var.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Yaw arkadaş ne insanlarsınız. Kullanım ömrü 10 yıl diye on yılda dökülecek diye bir şey yok. O firmaların verdiği kullanım ömrüdür. Dolduktan sonra firma o ürüne teknik destek parça vs sağlamak zorunda değildir. Yanlış bilmiyorsam bir çok elektronikte 7 yıl olarak belirlenmiş. Evinde 20 senelik tv olan vardır hala.
Düzgün şekilde saklanmış ve kullanılmamış bir araç 10 sene sonra gerekli bakımlar yapıldıktan sonra(yağlar,lastikler vs) gayette kullanılır ve dökülmez de. Metal yorgunluğu falan 10 senede düzgün saklanan bir araçta öyle yüksek olmaz(bence kale bile alınacak kadar olmaz). Plastik aksama da bir şey olmaz(zaten çürümeye metalden daha dayanıklı)
He teknoloji olarak geri kalmış bir motora sıfır motor parası vermem ben ne kadar iyi durumda olursa olsun o ayrı.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)