Merhabalar,
İstanbul'da yaşayanlar için trafikte bir alternatif ne olabilir diye düşünürken yanımdan geçen motosikletleri gördüm ve tamam buldum dedim kendi kendime
.
Zira ben arabayla hergün Avrupa-Asya yapıyorum. Eskiden ters trafik avantajı diye birşey vardı, şimdi o da kalmadı. Artık akşamları Asya'dan Avrupa'ya da sağlam trafik oluyor....
İşte böyle düşünerek 2 ay kadar önce A2 ehliyet kursuna yazıldım (daha önce sadece bisiklet kullanmıştım). Ancak 2 teker işinin ciddi olduğunu ve bu iş için eğitimin şart olduğunu idrak ederek daha ehliyet kursunda eğitimler başlamadan Gis Akademi Temel Eğitimi'ni aldım. Bu arada ekipman olayını (Kask, Mont, Bot, Eldiven) hallettim. Ardından da 5 saatlik Beceri Geliştirme Eğitimi'ne katıldım. Sınavı çok rahat geçtim ve nasip olursa ehliyetimi bu Cuma alacağım. Ancak henüz bir motorum yok.
İlk aşamada hemen TEM Avrupa-Asya trafiğine çıkmak istemiyorum. Çünkü yeterince yol tecrübem yok ve motor ile biraz haşır neşir olduktan sonra eğer çok gerekli olursa trafiğe çıkmayı düşünüyorum. Bahçeşehir'de oturduğum için ilk başlarda hafta sonları Çatalca-Silivri tarafına doğru ufak ufak gezintiler yaparak kendimi geliştirmek istiyorum. Yani şimdilik trafiği çekmeye devam
Kimileri iyi eğitim alarak 650cc ile başlayabilirsin falan diyor ama ben 250cc civarı bir motorla başlamayı düşünüyorum ve aklımdaki motor Suzuki İnazumaF (siyah). Sanırım yarın bir Suzuki bayisini ziyaret edeceğim. Ancak birkaç çekincem var ;
1-) Acaba Suzuki İnazumaF 'in ağır olması (187 kg) yoğun trafikte ani manevra durumunda (gerekirse araç aralarından geçiş vs.) diğer hafif motorlara göre bir dezavantaj mıdır ? Aktif olarak yoğun İstanbul trafiğinde İnazuma kullanan ya da daha önce kullanmış olan arkadaşlar bu konuda aydınlatırlarsa sevinirim.
2-) Diğer 250 cc.lik motorlar ile kıyaslandığında diğer dezavantajları nelerdir ? Yani sizce sıkıntı olarak gördüğünüz yanları var mıdır ?
Naçizane yorum ve 44 yaşında (çiçeği burnunda)
bir motorcuya tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.