Ailevi sorun ve motosiklet
Reklamlar
-
Merhaba herkese
Ben bi işte çalışıyorum askeri ücretle aynı zamanda üversiteye başlayacağım. Asgari ücretle çalışıyorum. Annem ve babam boşandılar. Biz annem ve dedemler birlikte yaşıyoruz. Motosiklet almak için çalışıyorum sırf. Tek bunun için birikim yapacağım. Bugün sofrada yemek sjrasında motosiklrt muhabbrti açıldı. Rks cruiser 250 almak istiyorum 7.000 tlye daha önce annem ile konulmamızda kredi çekebileceğini söylemişti. Sofrada söyleyince hayır olmaz onun yerine araba filan alırım dedi. Bende sert çıkarak sen almıuorsun hiçbirşey ben kendim alıyorum dedim. Dedem filan da araya girdi tutturdu araba diye. Bende ben motosiklet alacağım. Aldıktan sonra da kimse karışamaz dedim. Anneme de çekmiyormusun kredi dedim hayır dedi bende ozaman bende biriktireceğim dşye sinirle kalktım sofradan. Şimdi bütün masraflardan kaçınacağım. Sadece motosiklete odaklanıp 7 ayda almayı düşünüyorum. Birikim için aşırı inat ettim şu an. Başaracağım. Fakat size sorum bu birikimi ne aracılığı ile yapmalıyım.? Banka? Döviz? Önerilerinize açığım
Reklamlar
-
Naçizane tavsiyelerimdir.
Anneni kırmadan gönlünü alarak motosikletini al.
Acele etme 7 ay olmazda 14 ay olur alırsın sonunda.
Motosikletini almadan önce koruma ekipmanlarını al.
Motosiklet olarak çinliden uzak dur. Bende herkes gibi ybr, cbf tavisye edeceğim.
Seni üzmeyecek makinalardır.(10 km ybr kullandım hala tadı damağımda)
-
adm 12 arkadaşın tavsiyelerine aynen katılmakla birlikte, haddim olmayarak bir şeyler söylemek istiyorum, ayrılan ailelerde bayanlar daha kırılgan olur ablamdan biliyorum bence babanın manevi eksikliğini senin tamamlaman gerekli, böyle dünya malı için annenin kalbini kırma ben 41 yaşında babasını kaybetmiş, abisini kaybetmiş, ablasına mahkemede istemeyerekte olsa şahitlik yapıp boşatmış biri olarak söylüyorum
-
az miktar parayla döviz, borsa vs arttırım yapamazsın. Paranı biriktir, birikirken ehliyet al, ekipman al sonunda motoru alırsın. Zaten anneninde siniri geçer ana yüreği fazla dayanamaz böyle dünya malları için birbirnizi üzmeyin.
-
Kararım kesindir hiç kimse hiçbirşey beni bu yoldan döndüremez. Ayrıca kendim biriktirerek almama birşey diyen yok ayrıca evde 6 kişilik evde 5 kişi çalışıyor parama ihtihaçları da yok. Aynı evde yaşadığım dayım kendine 3500 tl verip telefon alır iken benim isteğime bu kadar karşı olmaları beni daha da çok sinirlendiyor.ek olarak aylardır söylüyorum motor konusunu yeni birşey değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:39 ----------
Arttırım değil 1000 tlyi direkt yatıracağım. Sadece harmadan tutmam gerek
-
peki vadeli hesap aç tl şu aralar ne döviz ne altın alınacak gibi
HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......
-
Selamlar
Aileni, özellikle anneni üzmeden bu işi çözmeni temenni ederim. Umarım orta yolu bulursunuz.
Saygılar
-
oakley adlı üyeden alıntı
Selamlar
Aileni, özellikle anneni üzmeden bu işi çözmeni temenni ederim. Umarım orta yolu bulursunuz.
Saygılar
Hocam zaten annem çok sıkıntı değil ben onu ikna ettim gibi. Sıkıtı ananem dedem ama onları hiç sallayamayacağım
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:49 ----------
cbf 150 adlı üyeden alıntı
peki vadeli hesap aç tl şu aralar ne döviz ne altın alınacak gibi
En mantıksılı öyle duruyor aslında ing bank turuncu hesabım var fakat bayağıdır kullanmıyorum. Yatırınca borç kesmesinden korkuyorum
-
vadeli hesapta hesap işletim ücreti ödemeyeceğin bir hesap seç konuş yardımcı olurlar
HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......
-
Hey gidi hey PCX'i almadan onceki zamanlar geldi aklima. Hikayemiz yuzde 95 ayni. Ayni bende boyle hirslandim. Alin terimle, sabrimla aldim motorumu. Annem, "ben olmeden motora binemezsin" diyordu. Bakti motorumu aldim, yavastam alisti. Onceden lafini duymaya tahammul etmezken, simdi jant sertilerin guzel olmus diyor. Ha bu arada motorumu yukseltirken parayi ondan aldim. O geri istemeden verdi ama ben ne olursa olsun geri odeyecegim. Motor konusunda prensiplerim var. Kimseden bir sey almam, aldirmam, motorumuda emanet vermem
Parayi biriktirmeye gelince. Hemen bi enpara hesabi ac. Ben boyle yaptim ve birikim hesabi actim. Param gece 11 de kitleniyor, sabah 5 de aciliyordu. Baya bi biriktirdim gunde 2 tl aldigim oluyordu faizden. Az parada degil hani. 3-4 ayda bi eldiven parasi cikar. Eger kafanda soru isareti olursa mesaj at dijital bankaciliktan bahsederim
-
Oh süper bahseder misin nasıl bişey bu
-
faiz demeyin şu forumda, ellerinden gelse recm edecekler.
-
Vadesiz bir hesap aç ya da kendine bir poşet ayarlayıp biriktirdikçe içine at aynı hesap. 7 ay süre içerisinde döviz, altın boş yere strestir ve boştur.
-
Motosiklet lükstür. Madem aile ayrı, evde araba yoksa motordan önce araba al ki annenin dedenin de işi gücü görülsün, ailecek bir yerlere gidebilin. Motor kolay iş, ilerde daha iyi bir işe girersen bir yıl sürmez motor alman. Ha evde araba var ise annenin gönlünü al yine motor al.
-
Araba asla almam ant içtim. Motoeiklet alacağım ayrıca araba sürmekten nefret ederim. Dedem sürsün diye de araba alamam kimseye
-
merhaba,
kaybi durumunda yerine gelmeyecek, hayatta ikincisi olmayan seylerin kiymetini bilelim... anne, dede gibi bazi yerine konamayacak, gidince telafi olmayacak insanlari sag iken uzmeyelim... zaten alacagini alacak, onlara finalde fikir sormayacaksan kalp kirmak, uzmek dogru degildir. eminim ki ikna edebilecek kadar da zekisindir...
onumuzdeki 3 ayda dolar yaklasik %8 ila 10, artacak ama bu toplu paran varsa ise yarar, vadesiz hesapta, likit fonda v.b. biriktirmek daha kolay...
tekeriniz duz bassin
saygilarimla
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)