Bu motoru alabiliyor muyum?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar.
Eğer 24 yaşından küçükseniz ve A2 ehliyetiniz 2 yıldan yeni ise sınıfınız A2 olacak, ehliyetiniz 2 yıldan eski ise sınıfınız A olacak. 24 yaşından büyükseniz ehliyetin tarihine bakılmaksızın sınıfınız A olacak.
A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen motosikletleri kullanacak.
Benim bu durumda ocak ayında ehliyetim A2 sınıfı olacak. Bajaj Pulsar 200NS motorunu 1-2 aya almayı düşünüyordum bu motoru süremeyecek miyim? Yardımcı olabilirseniz mutlu olurum. Kendi hesaplarıma göre alabiliyorum ama emin olmak istedim.
Reklamlar
-
ana şimdikte bu hikayemi çıktı
-
Heeeeeeeee bu hikaye çıktı ne kadar komik ğığağağa -_-
-
Bu yasadan önce ehliyeti almış olanlar bu yasa kurallarına uymak zorunda değildir. Verilmiş haklar geri alınamaz, kısıtlanamaz. Diye biliyorum
-
Ali1903 adlı üyeden alıntı
Bu yasadan önce ehliyeti almış olanlar bu yasa kurallarına uymak zorunda değildir. Verilmiş haklar geri alınamaz, kısıtlanamaz. Diye biliyorum
Eğer 24 yaşından küçükseniz ve A2 ehliyetiniz 2 yıldan yeni ise sınıfınız A2 olacak.
Yazıyor
-
-
Nanina Dildo adlı üyeden alıntı
Yaşını büyüt.
Ben bu motoru alabiliyor muyum demiştim sadece. Küfür yemeye çok fazla meraklı insan var bu forumda da.........
LÜTFEN KENDİNİ BİLMEZ KÜFÜR YEMEYE MERAKLI TROLLER BU KONUYA YAZMASIN SADECE SORUMA CEVAP İSTİYORUM.
-
yasa hakkında bilgiyi nereden aldınız bildiğim kadarıyla var olan ehliyetlere birşey uygulanmıyo. internette çok fazla yalan bilgi dolaşıyor hepsine inanmamak lazım
-
mertky adlı üyeden alıntı
yasa hakkında bilgiyi nereden aldınız bildiğim kadarıyla var olan ehliyetlere birşey uygulanmıyo. internette çok fazla yalan bilgi dolaşıyor hepsine inanmamak lazım
Buradan aldım.
-
heralde ben anlamadım?
Yeni sisteme göre A2 olacak ehliyetin, senin demene göre. Pulsar 200 NS'in nesi uymuyor bu kıstasa? Senin kafana takılan nokta ne?
-
shruikan adlı üyeden alıntı
heralde ben anlamadım?
Yeni sisteme göre A2 olacak ehliyetin, senin demene göre. Pulsar 200 NS'in nesi uymuyor bu kıstasa? Senin kafana takılan nokta ne?
"A2 sınıfı sürücü belgesi gücü 35 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen motosikletleri kullanacak." Bu motor bunlara uyuyor mu diye sordum. Aslında ben hesapladım alabiliyorum galiba ama emin olmak istedim.
-
Onur234 adlı üyeden alıntı
Ben bu motoru alabiliyor muyum demiştim sadece. Küfür yemeye çok fazla meraklı insan var bu forumda da.........
LÜTFEN KENDİNİ BİLMEZ KÜFÜR YEMEYE MERAKLI TROLLER BU KONUYA YAZMASIN SADECE SORUMA CEVAP İSTİYORUM.
hiç gerek yok böle kötü kelimelere benim haberim yoktu yasadan yeni ehliyet alacaklara Allah sabır versin an itibari ile aldığm bilgiyi paylaşayım 250cc ye kadar 1 kademe dendi kurstan bir tanıdık biraz yarım konuştuk şimdilik bu cevap sizi sevindirir sanırsam trolden saygılarla
HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......
-
Evet diyimde kurtul arkadaşım Motor güç ağırlık oranını düşünmeden cevap verdim fakat söyleyim.
-
cbf 150 adlı üyeden alıntı
hiç gerek yok böle kötü kelimelere benim haberim yoktu yasadan yeni ehliyet alacaklara Allah sabır versin an itibari ile aldığm bilgiyi paylaşayım 250cc ye kadar 1 kademe dendi kurstan bir tanıdık biraz yarım konuştuk şimdilik bu cevap sizi sevindirir sanırsam trolden saygılarla
Sende kusura bakma teşekkür ederim trol
-
yeni yasanın maddelerini inceledim eski sürücü belgeleriyle alakalı bir tek aşağıdakileri buldum. ayrıca 24 yaşüstünde olmak gerek olsa bile ehliyeti değiştirmek için 5 yıl süre tanınmış kısaca şuanda ehliyetin varsa istediğin motoru rahatlıkla alabilirsin
“Geçici Madde 10 ‒ Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren;
a) A1 sınıfı sürücü belgeleri M ve A1 sınıfı sürücü belgesi,
b) A2 sınıfı sürücü belgeleri M, A1, A2, A ve B1 sınıfı sürücü belgesi,
c) B sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, D1 ve F sınıfı sürücü belgesi,
ç) C sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, D1, C1, C ve F sınıfı sürücü belgesi,
d) D sınıfı sürücü belgeleri M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E ve F sınıfı sürücü belgesi,
e) E sınıfı sürücü belgeleri (28/4/1997 tarihinden önce alınanlar) M, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve F sınıfı sürücü belgesi,
f) E sınıfı sürücü belgeleri (28/4/1997 tarihinden sonra alınanlar) M, B1, B, C1, C, D1, D ve F sınıfı sürücü belgesi,
g) F sınıfı sürücü belgeleri M ve F sınıfı sürücü belgesi,
ğ) G sınıfı sürücü belgeleri M ve G sınıfı sürücü belgesi
olarak değiştirilirler.
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücü belgeleri veya sürücü sertifikaları yeni sınıf sürücü belgeleri ile değiştirilirken yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresi eklenir. Sürücü kursuna kayıt yaptırmış olanlar için de bu fıkra hükmü uygulanır.
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce motorlu taşıt sürücü sertifikası sahibi olanlar ile sürücü kurslarına kayıt yaptırmış olanlar için de yukarıdaki fıkra hükümleri uygulanır.
Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce sürücü belgesi sahibi olanlar, sürücü belgelerini belirlenen süre içerisinde değiştirinceye kadar, sahip oldukları sürücü belgesi sınıfının birinci fıkrada belirtilen karşılığı olan sınıf ile kullanılan araçları sürmeye yetkilidir.
-
Yorumlar için sağolun
-
Motoru almisin ya sen zaten profilde duruyo niye dert ediyosun
-
Ben ehliyeti alali 1 ay oluyor motor cbr250r hicte umrumda degilmis yok beygir yok tork ehliyetimi almisim istedigim motoru binerim. O 2 yillik ehliyet sarti motor kiralamalarda gecerli
-
Sj's adlı üyeden alıntı
Motoru almisin ya sen zaten profilde duruyo niye dert ediyosun
Yok hocam çok yakında İnşallah
-
bajaj çok kalitelibir marka değil pulsarında rakibi olmadığı için ünlendi boxer motorumu 200cclikle değiştiriyim diye çok gittim geldim ama bir türlü içime sinmedi bende parayı biriktirip japon almaya karar verdim inşallah sizde umduğunuzu bulursunuz
HAYATI TESPİH YAPTIM KAH ÇEKİYORUUUM KAH SALLIYORUUUM......
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)