Bugün eminönünde polisler çevirdi benimde ehliyetim daha çıkmadı bu cuma alacaktım sertifikam hazır çat 800 tl cezayı yazdılar ehliyetten.Aklım başıma geldi ehliyeti alana kadar sokakta bile gezmem bundan sonra :D
Bugün eminönünde polisler çevirdi benimde ehliyetim daha çıkmadı bu cuma alacaktım sertifikam hazır çat 800 tl cezayı yazdılar ehliyetten.Aklım başıma geldi ehliyeti alana kadar sokakta bile gezmem bundan sonra :D
ehliyetin olmamasını anlarımda sertifikan felan hazırken yazmaları abes olmuş. hoş olmamış. ne durumdaki insanlara müsamaa gösterirlerken yazık olmuş.
sertifikayı gösterme şansın olsa idi belkide biraz daha ucuz yırtabilirdin, geçmiş olsun olan 800e olmuş, motoru bağlayabirdide, insaflı değillermiş ben polis olsam bu gibi durumlarla daha tölaranslı olurum, bu adam ehliyete hak kazanmış yani çabalıyo ehliyet almaya, ehliyetsizler kasksızlar vızır vızır önünden geçer onlara bir şey demez, piyongo bakmışsın sana çıkmış
Geçenlerde açmış olduğum şu konuyu paylaşmak isterim.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...et-icerir.html
Polis inandığı için yarı fiyatı yazmış zaten yoksa ücreti 1609 TL
Aynen. Kaskı varsa nadir durduruyorlar. Yoksa keyiflerine kalmış. 2 gün öne ümraniye santralde paketçileri toplamışlardı hep. Bende ordan geçtim 200mt sonra arkamda 35-40 yaşlarında şortlu biri bana, kask yok, ehliyet yok, ruhsat yok durdurmadılar bile deyip sevinçten uçarak gitti..
1609 falan değil direk ehliyetsiz muamelesi yaptı bana 800 kitledi babam gazi dedim abi cuma çıkartıyorum dedim bir sürü şey dedim lakin kendi konustugumla kaldım ağızda sigara ''yaz oraya 800 akli başına gelsin arkadaşın babam olsa bir şey yapamam sorguya girdim bile'' diyip gönderdi al götür motoru elinle ben görmüyorum arka sokağa götür orda binersin dedi.Full ekipmanli ruhsatli sigortalı kaskolu geziyordum yanımdan kasksiz bissürü eleman geçti diyemedim abi bunlarabunlara niye bir şey yapmıyorsunuz diye motoru bağlar falan diye korktum.
evet belki ülkemizde plakasız, kasksız dünya kadar kuralı çiğneyen insan var ama bu kimseye onlar yapıyor ben de yaparım hakkını vermiyor. ben motorumu ehliyeti aldıktan sonra aldım. çünkü motoru önce alsam kapının önünde yatırmayacağımı biliyordum. başıma bela gelmesin diye ehliyeti alana kadar bekledim. siz de beklemeliymişsiniz. yazık olmuş, geçmiş olsun ama cezaların caydırıcılığı olduğunu görmek de güzel..
geçende motoru kaldırıma park etmiştim merkezi bir yerde aynı anda 2 ceza kesmiş 88+88 tl.park cezası. otomobile de aynı para motora da aynı para. ikisinin işgsl ettiği yer bir mi? millet plakasız geziyo gören yok
dün apaçileri ihbar eden birileri yüzünden kucağa geliyoduk çektiler bizi, ehliyet ruhsat, dedik abi bak kekomançiler orda pusu yaptılar gelemiyolar,
siz değilmiydiniz dedi, yok dedik öle bir halimiz mi var?
sonra haber aldım ki elemanların yanındaki kız evladı kurtarmış bunları, ben istedim polis abey bana hava attılar demiş, zopalık bunların hepsi adaletine tüküreyim.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Sertifika ehliyet yerine geçmez ki, neden 1609 TL yazmadı ? Bunun için bir şey söyledi mi, ceza tutanağında ne yazıyor ?
polisleri bazen anlayamıyorum. zira önümde artçı ile kasksız giden motoru değilde tam ekipmanlı ben, durdurup evrakları istiyorlar. bu ne yaman çelişki yav...
Anlaması çok basit, işleri gereği günlük belli sayıda sorgulama yapmaları gerekiyor. Kasksız apaçiyi durdurduğu zaman bisürü eksik çıkacak, ceza yazacak, motorunu bağlayacak.. Bunlarla uğraşmamak için kasklı, ekipmanlı doğru düzgün adamları durdurup sorguluyorlar. Eksik olmadığı için uğraşmadan gönderiyor, amirlerine de günlük şu kadar sorgulama yaptım görevimi tamamladım diyor. Hem uğraşmamış, hem de işini yapmış oluyor (kağıt üzerinde). Milletin eksiğiyle gediğiyle ben mi uğraşacam, keyfime bakarım diyor.
Bizim millet bu kafada olduğu sürece de bu ülkeden bi b.k olmuyor işte.
Way anasını aslında ceza yazmamaları lazım dı malum bu gün BÜTÇE açıklandı 5.4 milyon tl fazla varmış BÜTÇE de
Seni es geçse ne olur du?
Aklın başına gelmezdi
Ehliyet ekipman evrak eksik varsa bence ceza yazılmalı hemde öyle 88 188 değil en az ceza 588 Olmalı ki caydırıcı olsun
Plaka kapatmak 88 tl
3 tane radar dan kaçsa zaten 900 tl Kâr eder
İyi de bu cuma alacaktım ehliyetimi sertifikam var otoyol falan bile değil 3 dakikalik mesafe full ekipmanli ben, arkadaş rica etti götür diye kıramadım bi kask cezası yazıp bu seferlik affedebilirdi yani öğrenci adamım anlayış gösterebilirdi.Ama hayır polis ya ağırlığını koyacak ağızda sigara yaz 42.madde 800 tl ehliyet babam olsa bir şey yapamam hadi yoluna bak diyip gönderdi.Yanimdan bir sürü ekipmansiz plakasiz motor geçti birini durdurmadı be.
ceza yiyen herkes "AMA KASKSIZ APAÇİLER" savunmasını yapıyor. plakasız geçtim ceza yedim ama kasksız apaçiler var diyen mesajı okuduk geçenlerde. çok yemek yiyip tansiyonunuz yükselince ama obez insanlar var diye savunma yapıyor musunuz? hayır. %100 suçlu musunuz? evet. tartışılacak birşey yok sözüm sadece sana değil. Geçmiş olsun.
sokağımda 15-16 yaşında bir çocuk var 24 saat motor üstünde hiç yere basarken görmedim çocuğu sanırım paketçilik yapıyor haftada 10 farklı motorla görüyorum. Geçenlerde oğlum bak yakışıklı adamsın tüm gün motor üstündesin ben 15 dklık yola gitsem kask takıyorum sende ayarla bişeyler dedim abi kaskla zevki çıkmıyor dedi. Bu adama ceza yazsan ne fayda? Adam kendini düşünmüyor ben mi düşüneceğim.
Getti paracıklar getti
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)