polis cezadan nasıl indirim yapıyor anlamadım,800 tl karşılığı olarak hangi maddeden yazdılar ki..ceza tutanağının fotosunu buraya koysaydın keşke..
polis cezadan nasıl indirim yapıyor anlamadım,800 tl karşılığı olarak hangi maddeden yazdılar ki..ceza tutanağının fotosunu buraya koysaydın keşke..
06 EB 8036
09 R 5520
Ekim ayının ilk haftası direksiyon sınavına gireceğim, kış gelmeden hem alıştırma yapayım hemde motosiklet garajda yatarken içim içimi yemesin diye sürücü kursuna kadar tam ekipman kayıt yaptırmaya gittim. Dönüş yolunda polis amcanın biriyle göz göze geldik arkamdaki artçıyla birlikte, sağımızdan solumuzdan apaçi kardeşlerimiz kasksız, bayağı tişörtlerle falan uçup gittiler. Memur bey önce hoşgeldiniz dedi samimi bir dille, hoşbulduk deyip kaskı çıkarttım. Gayet kendinden emin ehliyeti görebilir miyim dedi. (schumacher__ arkadaşın bahsettiği üzere her şeyimiz tam sanıyor ) B sınıfı ehliyeti verdim, adımı mırıldandı ehliyete bakarken sonra oldukça tatlı bir dilde 1609 tl cezası var en azından ehliyeti alana kadar binme dedi. Arkamdaki arkadaşa sordu sende A2 var mı diye (neyse ki vardı) dur senin ehliyeti gösterelim diye benim plakayı onun ehliyeti sorgulattı. Sonra arkadaşın kullansın gideceğiniz yere kadar dedi ve ben ibret alma seviyemi % 100 e çıkararak polis amcaya dualar eşliğinde kendi motorumda artçı olarak ayrıldım olay yerinden
Burdan kendisine canı gönülden teşekkür ediyor ve benim gibi ehliyetsiz gezenlere aman diyorum, bu amca gibileri çıkmaz karşınıza her zaman
Ne gemiler yaptım, ne gemiler yaktım...
Arkadasim yaptigin sey dogruymus gibi hala baskalarini sorguluyorsun. Baskalari atlasa sende mi atlayacaksin? Dua et adam motoru baglayip tam ceza yazmamis. Adamin isi zaten bu degil mi? Al egliyetini yuzune bile bakmazlar. Sana sorarim bi kaza yapmis olsaydin o zaman da mi 2 gun sonra alacaktim diyecektin? Ilk once kendimizden sorumlu olalim.
ehliyet setifika halinde iken sistemde gözükmez bundan dolayı herhangi bir kazaya karışırsan sigorta kasko masraflarını karşılamaz polislerin stünde durduğu nokta bu aslında kimisi tatlı dille uyarıyor kimisi ceza yazıyor
bu arada sana ehliyetten değilde tescilsiz araçtan ceza yazmış olabilir 800 tl yoksa 1600 yazar geçerdi
ceza makbuzundan ceza maddesini bi kontrol et derim
Ben aklım başıma gelmedi demedim bazı arkadaşlar ceza tutanağını göster 800tl ne cezası diye bende onu gösterdim.MotoruBu garaja koydum cuma günü ehliyetimi alıp sürerim.Ve ayriyetten bir şey farkettim forumdan herkes birbirini iğneleyerek konuşmaya ne kadar hevesli.Her şeyin mükemmeli sizsiniz pardon arkadaşlar bir tek siz bilincli insanlarsınız çok pardon.
3 ay önce motor aldim alip garaja koydum plaka ruhsat ehliyet yok baska arkadasa getirttim bu arada. Herkes dedi bisey olmaz git gel ise kim bakcak ruhsata ehliyete kaski tak yeter dediler. Gerek yok maceralara 😉 bi haftaya herseyimi tamamladim sabah ise giderken hop marmara parkin orda durdurdu kaskim vs hersey var. Ehliyet ruhsati gösterdik dikkatli sur dedi yolladi 😉 fantazi yapmamak lazim eksiksiz kullanmak lazim die dusunuyorum.
Bide cok duydum ve gordum polis kaski olani motoru duzgun olani durduruyor kotasi dolsun dir rutin kontrol yapip saliyor ugrasmak istemiyor! Gozunu sevdigimin memleketinde 😁
Full ekipmanla gezdiğini söylüyorsun ama,makbuzda gözüken ve sana yazılan 2 tane ceza var.
1- Kask takmamak 78/16. Maddeden 88 TL
2- Sürücü sertifikasını sınıfına uygun sürücü belgesine değiştirmeden trafiğe çıkmak 42. Maddeden 800 TL
Toplam 2 ceza 888 TL.
Artcimin kaskı yoktu 3 dakikalık mesafede bindirdim bunu zaten belirttim.
Muayene, ehliyet, sigorta vs. eksik bir şeyiniz varsa durur durmaz direk söyleyin polise. O plaka sorgulandıktan sonra o işin dönüşü olmuyor. Ben bir kez muayeneyi geçirmiştim. Polis durdurdu eksik var mı dedi, yok tabi ki dedim. Kendinden emin bir şekilde. Bi baktı sistemden muayenen geçen hafta bitmiş Haydaa dedi, "O kadar da sordum söylesenize, şimdi ceza yazmak zorundayım, sorgulattın neden saldın adamı diye hesap sorarlar" dedi. Sağlık olsun dedik napalım. Bir iki kez daha denk geldi. Dediğiniz gibi kasksız, ruhsatsız apaçileri çevirip başına iş almak istemiyorlar. Sorgulama limitini bir an önce doldurmak için sıkıntısız motorları durdurup soruyorlar, "Her şey tam mı?"
O plaka sorgulanmadan eteğinizdeki tüm taşları dökün. Kaş yapayım derken göz çıkarmasınlar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)