Selamlar arkadaşlar ve abiler, bugün mutlu olmamın umursamazlığı ile motoru isteyen bir dostuma 'al hade al yarın yola gidiyon son zaten' diyip anahtar vermem sonucu saniyler ve metreler içinde motorumu yatırmış bulundu sağolsun.
Olay şu, arkadaş motora oturur,nasıl becerdiyse hataağğ diye kontrolsüz biçimde kalkar, kaldırım görünce ön fren kitleyip motoru sağa yatırır.Neyse ki sporcuyuz da kütt diye tam devrilmeden yarıda tuttu motoru. Birkaç cm sürüklenmiş de olabilir 5 metre ve 5 saniye içinde olduğu için kafam tam basmadı ne yaşadığımı. Neyse ben yanına koşup kontağı kapadım o arada kaldırdı motoru. Önce arkadaşa baktım ayağında falan sıkıntı var mı diye.(Malum ayağı motorun altında kalanları okuyoruz) Sonra motora da baktım sadece alt grenajın köşesinde çizikler ve ön grenajın köşesinde mercimek kadar mi sürtünme izi var. İlk marşta çalışmadı ikinciyi biraz uzun basınca çalıştı ve görünürde sorun yok. Umarım sabah kalktığımda bir sürprizle karşılaşmam çünkü sabah ilk iş muayeneye götürmekti...
Şimdi asıl merak ettiğim konu şu, ben daha bu motorla düşmedim ama motor bensiz düştü. Son durak mantığıyla yatış sıram kaymış mıdır ? Kaydıysa caiz midir? Ya da motor düşmeyecek ama ben mi düşecem var mı bir kuralı