Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Şimdi bide bu çıktı, araba alalım

REKLAM ALANI

Öncelikle herkese Selamun Aleyküm;
    Ailemi tamda ikna etmişken akrabalar sağolsun şimdi bide bu çıktı, motosikleti boşver araba al,
    Honda cbr125 in 3800 euro olduğunu öğrendim sigorta falan 4000 euro olur tahminen. Akrabalar tutturdu neymiş motosiklet tehlikeliymiş o fiyata araba almalıymışım. Birde ailemin aklını çok felaket çelmişler, aldırmıyo adamlar ne yapsamda güvenli değil çok tehlikeli diyo. Amcamın oğluda biraz apaçi tarzı motosiklet sürer çok feci bir şekilde duvara çarpmıştı zor kurtuldu. Tamam araba alalımda Lancer Evo vs almadıktan sonra araba almanın ne anlamı var. 90 hp arabayıda kullanmanın bi anlamı pek yok maalesef. Tabi bu arabalarıda ne biz alabiliriz nede sigortasını karşılayabiliriz. Ailemi nasıl ikna edebilirim acaba???
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mirable - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X DCT
    İkna edemezsin. Sen senin çocuğun binsin ister misin? Kendi paranla yapacaksın ne yapacaksan.

Alıntı Mirable adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İkna edemezsin. Sen senin çocuğun binsin ister misin? Kendi paranla yapacaksın ne yapacaksan.
    Hocam güvenlik açısından kendi çocuğum binsin istemem ama bu zevktende mahrum bırakmak istemem. Hemde bulunduğum yerde trafik yok denecek kadar az ve trafik kuralları çok sert olduğundan hiçkimse kolay kolay hata yapmıyo.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Mirable adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben motorcuysam binmesine müsade ederim hatta en doğru şekilde öğretirim.Ben biniyorsam çocuğumda binebilmeli öğrenmeli.

pompei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    APRILLA ATR-7011
    13 hp lik motor beğeniyonda 90 hp arabayı niye beğenmiyon anlamış değilim görende 600 cc lük motordan sonra tat vermiyor sanacak.Sende hiç akıl yok paşam arabayı kendi üzerine aldır bu kış bin yaza doğru sat al motorunu.
    cbf 150 bunu beğendi.

Alıntı pompei adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    13 hp lik motor beğeniyonda 90 hp arabayı niye beğenmiyon anlamış değilim görende 600 cc lük motordan sonra tat vermiyor sanacak.Sende hiç akıl yok paşam arabayı kendi üzerine aldır bu kış bin yaza doğru sat al motorunu.
    Hocam hp/kg oranların hemen hemen birbirine yakın.
    Hocam arabayı alınca aile arabası olacağı için en az 5 yıl sattırmaz babam, yoksa dediğiniz çok mantıklı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Aile faktörü motosiklete karar vermede çok önemli babanın arabası yoksa hele ailenin her türlü işinde kullanılacak bir araç gerekir

Aileni iknaya calışmadan önce gecenin bir yarısı hastalanan bir yakınını motorla hastaneye nasıl bırakabileceğini hesap et

Ailede başka araba yoksa arabayı öncelikli tut sadece kendimizi düşünmeyelim :cat

Ailede başka araba varsa motor al ama bunu sözle ricayla yapma kendi paranla al kapının önüne çek "motor aldım" de iki gün konuşulur sonra unutulur konuşarak çok yol kat edemezsin sen tehlikeli değil dersin onlar tehlikeli bak millet nasıl kazalar yapıyor der dururlar

"Lancer evo almadıktan sonra araba almanın ne mantığı var"

Ben 150cc kullanıyorum(dum) senin hesaba göre r6 aşağısı motor sayılmıyor

Bu sözlerimi motordan vazgeç araba al olarak anlama şartlar uygun olunca al doya doya bin
    Yoksa geleceğin sürekli mangal yapan fiat doblosu olan eniştesi olman işten bile değil ailede araba varsa motor seçeneğini zorla
    Sinan58 ve bbatuhann bunu beğendiler.

Alıntı Usercom adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aile faktörü motosiklete karar vermede çok önemli babanın arabası yoksa hele ailenin her türlü işinde kullanılacak bir araç gerekir

Aileni iknaya calışmadan önce gecenin bir yarısı hastalanan bir yakınını motorla hastaneye nasıl bırakabileceğini hesap et

Ailede başka araba yoksa arabayı öncelikli tut sadece kendimizi düşünmeyelim :cat

Ailede başka araba varsa motor al ama bunu sözle ricayla yapma kendi paranla al kapının önüne çek "motor aldım" de iki gün konuşulur sonra unutulur konuşarak çok yol kat edemezsin sen tehlikeli değil dersin onlar tehlikeli bak millet nasıl kazalar yapıyor der dururlar

"Lancer evo almadıktan sonra araba almanın ne mantığı var"

Ben 150cc kullanıyorum(dum) senin hesaba göre r6 aşağısı motor sayılmıyor

Bu sözlerimi motordan vazgeç araba al olarak anlama şartlar uygun olunca al doya doya bin
    Yoksa geleceğin sürekli mangal yapan fiat doblosu olan eniştesi olman işten bile değil ailede araba varsa motor seçeneğini zorla
    Hocam en iiisi motoru alıp kapının önüne koymak galiba, arabamız yok şu an;
    motoru kapının önüne koymaya koyarımda benim üzerime ilk araç olacağı için sigortayı mecburen akrabalardan birisinin üzerine yaptırmak zorundayım sorun bu. Ailemin motor kararından vazgeçmesinin sebeplerinden biriside amcamın oğlu yaklaşık 90km/ saat hızla duvara çarpmıştı "ALLAH"a şükür kurtuldu. Bu olay olmasa kapıda cbr 125im olacaktı.

mozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache RTR 150 / CRF 250 L
    Araba al...

Alıntı mozgur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Araba al...
    Peki neden araba alayım hocam???

Motosikleti
    Tamam araba alalımda Lancer Evo vs almadıktan sonra araba almanın ne anlamı var. 90 hp arabayıda kullanmanın bi anlamı pek yok maalesef.
    İşte bu yüzden.

Aynı mantığı motorda da yürütürsen(ki yürütmemek için bir neden yok) çok yaşamazsın.
    ömerky ve Kuru Fasülye bunu beğendiler.

A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Alıntı Sinan58 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazın serin, kışın sıcak sıcak binersin.
    çalınma derdi çok az.
    koruyucu ekipman giy soy yok.
    güvenlik olarak yine motorla aralarında uçurum var.
    motora kıyasla sonsuz bagaj.
    her yola girebilmek.
    hava durumundan etkilenmemek.
    trafik sorunum yok demişsin tam araba kullanmalık ne güzel(fransadaydın sanırım)
    2 kişiden fazlasını rahatça taşıyabilme.

İşte bu yüzden.

Aynı mantığı motorda da yürütürsen(ki yürütmemek için bir neden yok) çok yaşamazsın.
    Hocam araba konusunda kendime güvendiğim için söyledim onu, hem 1 tonluk kasayada 90 hp az geliyor zevk alamaz oluyo insan.
    Düz mantık aynı şeye denk geliyor hocam ama motordaki hakimiyet duygusu arabada yok maalesef ve motosikletin park vs sorunları olmadığı için daha cazip geliyo.

Berkay* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight / 48
    +1

Sen arabadan devam et, zaten r6 almadıktan sonra motosiklet almanın ne anlamı var(!)

Motosikleti
    TVS Apache Rrt 150
    "Tamam araba alalımda Lancer Evo vs almadıktan sonra araba almanın ne anlamı var"

"Yediğim yemeğin resmini instagrama koyamicaksam yemenin ne anlamı var"

Yanlış anlama da paşam sen daha olmamışsın, daha cin olmadan adam çarpmaya çalışıyon bence.. En sağlamı git bi araba al çünkü motor alsan da ailenin korktuğunun başlarına gelebilme ihtimali yüksek, allah muhafaza..

Motosikleti
    Hocam araba konusunda kendime güvendiğim için söyledim onu, hem 1 tonluk kasayada 90 hp az geliyor zevk alamaz oluyo insan.
    Düz mantık aynı şeye denk geliyor hocam ama motordaki hakimiyet duygusu arabada yok maalesef ve motosikletin park vs sorunları olmadığı için daha cazip geliyo.
    Dostum 15 senelik ehliyetim var net söyleyeyim evo ile hacı muratın farkını anlayabileceğin bir yol yok Türkiye'de. Var diyorsan kendinin ve başkalarının hayatını riske atacaksın demektir. İşte bu yüzden motor alma. Uzun yaşarsın.
    Cellat uyandı yatağında bir gece || "Tanrım" dedi "Bu ne zor bilmece :
    Öldürdükçe çoğalıyor adamlar || Ben tükenmekteyim öldürdükçe..."
    Ataol Behramoğlu

Alıntı A.Türker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazın serin, kışın sıcak sıcak binersin.
    çalınma derdi çok az.
    koruyucu ekipman giy soy yok.
    güvenlik olarak yine motorla aralarında uçurum var.
    motora kıyasla sonsuz bagaj.
    her yola girebilmek.
    hava durumundan etkilenmemek.
    trafik sorunum yok demişsin tam araba kullanmalık ne güzel(fransadaydın sanırım)
    2 kişiden fazlasını rahatça taşıyabilme.
    Hocam çok güzel açıklama yapmışsınız sanırım bu açıklamadan sonra forum motosikleti bırakıp arabaya yönelecek. Hocam bu açıklama fikrimi değiştirdi sanırım ama ufak bi kaç sorunum var.
    Hocam açıklama hakikaten çok güzel olmuşta arabayı sadece işimiz olduğunda kullanırız yani haftada en fazla 1 2 saat kullanabilirim.
    Kapının önünde araba olupta kullanamamak koyar insana.

Motosikleti
    TVS Apache Rrt 150
    Hocam çok güzel açıklama yapmışsınız sanırım bu açıklamadan sonra forum motosikleti bırakıp arabaya yönelecek. Hocam bu açıklama fikrimi değiştirdi sanırım ama ufak bi kaç sorunum var.
    Hocam açıklama hakikaten çok güzel olmuşta arabayı sadece işimiz olduğunda kullanırız yani haftada en fazla 1 2 saat kullanabilirim.
    Kapının önünde araba olupta kullanamamak koyar insana.

Abi troll değilsen de acaip iyi taklit ediyon ya valla
    mozgur ve Sinan58 bunu beğendiler.

Alıntı Berkay* adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    +1

Sen arabadan devam et, zaten r6 almadıktan sonra motosiklet almanın ne anlamı var(!)
    Hocam motosiklet tecrübem yok, tecrübe olmadıktan sonra r6 almanın ne anlam var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:35 ----------

Alıntı ömerky adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Abi troll değilsen de acaip iyi taklit ediyon ya valla
    Hocam troll değilim tabiki ama trollükle ne alakası var anlamadım. Yukarıdaki cümle hatasını diyosan 2. cümleyi sonradan ekledim sanırım biraz karışmış.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:37 ----------

Dostum 15 senelik ehliyetim var net söyleyeyim evo ile hacı muratın farkını anlayabileceğin bir yol yok Türkiye'de. Var diyorsan kendinin ve başkalarının hayatını riske atacaksın demektir. İşte bu yüzden motor alma. Uzun yaşarsın.
    Hocam fransada yaşıyorumda sonunu düşünen kahraman olamaz demiş atalarımız, hocam ne kadar güvenli kullansanızda denyonun birinin gelip size çarpıp sizi öldürme ihtimali var sonuçta

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Edemessin. Paran varsa, cebinde kendi paran, gidip alıp kapının önüne çekeceksin. Bunun başka yolu yok.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)