Şimdi bide bu çıktı, araba alalım
Reklamlar
-
Sinan58 adlı üyeden alıntı
Hocam çok güzel açıklama yapmışsınız sanırım bu açıklamadan sonra forum motosikleti bırakıp arabaya yönelecek. Hocam bu açıklama fikrimi değiştirdi sanırım ama ufak bi kaç sorunum var.
Hocam açıklama hakikaten çok güzel olmuşta arabayı sadece işimiz olduğunda kullanırız yani haftada en fazla 1 2 saat kullanabilirim.
Kapının önünde araba olupta kullanamamak koyar insana.
benimde arabam vardı ama masrafını karşılayamadığım için bırakmak zorunda kaldım özlüyorum ama dediğin gibi kapının önünde olup binememek gerçekten çok koyuyor. seninkide benzer bir durum sanırım.
Reklamlar
-
ömerky adlı üyeden alıntı
"Tamam araba alalımda Lancer Evo vs almadıktan sonra araba almanın ne anlamı var"
"Yediğim yemeğin resmini instagrama koyamicaksam yemenin ne anlamı var"
Yanlış anlama da paşam sen daha olmamışsın, daha cin olmadan adam çarpmaya çalışıyon bence.. En sağlamı git bi araba al çünkü motor alsan da ailenin korktuğunun başlarına gelebilme ihtimali yüksek, allah muhafaza..
Abi dediğiniz gibi aslında ben insanların yaşlar artmadıkça ne olursa olsun olgunluğununda artmayacağına inanıyorum.
Yaş yakında 20 olacak abi gençliğin verdiği duygularla ister istemez biraz heyecan arıyor insan.
Haklısın galiba abi sende eskiden yaşadın bizim yaşadıklarımızı sonuçta.
-
Hocam fransada yaşıyorumda sonunu düşünen kahraman olamaz demiş atalarımız, hocam ne kadar güvenli kullansanızda denyonun birinin gelip size çarpıp sizi öldürme ihtimali var sonuçta
Sen bilirsin dostum . Can senin mal senin. Zarar vereceğin başkası olmasın da.
Cellat uyandı yatağında bir gece || "Tanrım" dedi "Bu ne zor bilmece :
Öldürdükçe çoğalıyor adamlar || Ben tükenmekteyim öldürdükçe..."
Ataol Behramoğlu
-
90 hp alakasını çözemedim. size tam olarak ne ifade ediyor motosiklet ve araba? bu iki araçtan beklentileriniz nedir?
-
kordinaryus adlı üyeden alıntı
90 hp alakasını çözemedim. size tam olarak ne ifade ediyor motosiklet ve araba? bu iki araçtan beklentileriniz nedir?
Hocam siz mesela 125 cc kullanıyorsunuz 2-6 ay arası ister istemez sıkılıyorsunuz, arabayıda buna benzer örnekle verdim. 90 hp olan normal bir araba yokuşlarda falan çok hantal oluyo özellikle kalkışlarda vs adamı deli ediyor resmen yoksa örneğimde otobanda dip gaz yapmaktan bahsetmiyorum.
-
Bende 2 motosiklet 1 araba var elimden gelde arabayı satar gider bi motır daha alırım
Sadece hastalık ta cemiyette bayramda kullanmak için araba alacaksanız öldü yatırım
Mesala senede kaç bayram var?
Kaç düğün olacak?
Evde kaç kişi hastaneye gidecek?
Bu zamanlar da düğün bayram vs de 2 gün araba kiralamak daha mantıklı
Sigorta vergi Bakım yılda 2500 tl ortalama gider ee araba kiralamak günlüsü 150 tl desek bsyramlar toplasan 7 gün hadi 3 tane de düğün olsa ne etti 1000 1500 aradı değişir masraf
Demekki sadece bunlar için araba almak lüks e Kaçar
-
F54 adlı üyeden alıntı
Bende 2 motosiklet 1 araba var elimden gelde arabayı satar gider bi motır daha alırım
Sadece hastalık ta cemiyette bayramda kullanmak için araba alacaksanız öldü yatırım
Kaç düğün olacak?
Sigorta vergi Bakım yılda 2500 tl ortalama gider ee araba kiralamak günlüsü 150 tl desek bsyramlar toplasan 7 gün hadi 3 tane de düğün olsa ne etti 1000 1500 aradı değişir masraf
Az daha zorlasan 40 ı bulcakmışsın hocam
Şaka bi yana mantık hesaplı, hesap da mantıklı
-
F54 adlı üyeden alıntı
Kaç düğün olacak?
Hocam buraya yeni taşındığımız için dediklerinize bakarsak haftada 2 saat arabayı kullanırız bilemediniz 3 saat. Buradan bi tane abi 1500 euroya araba aldı 1 yıllık sigortası 600 euro çıkmıştı galiba. Şehiriçinde ise aylık 40 euro gibi bir rakama tramway tamamen sınırsız. Araba lükse kaçar galiba.
-
F54 adlı üyeden alıntı
Kaç düğün olacak?
1500 ü verdikten sonra 2500 üde veririm hocam. Kapımın önünde kral gibi yatar arabam
-
2SALLA1BAĞLA adlı üyeden alıntı
1500 ü verdikten sonra 2500 üde veririm hocam. Kapımın önünde kral gibi yatar arabam
Farklı bir bakış açısı hocam
-
Araba filan alma. Bende ikna edemedim motosikelt almaya sonra işe girdim şimdi çalışıyorum kredi çekip ona yatıracağım
-
dikkat ediyorum da hep yeni üye olanlar böyle dübürük konular açıyor. neden???
-
Hocam siz mesela 125 cc kullanıyorsunuz 2-6 ay arası ister istemez sıkılıyorsunuz, arabayıda buna benzer örnekle verdim. 90 hp olan normal bir araba yokuşlarda falan çok hantal oluyo özellikle kalkışlarda vs adamı deli ediyor resmen yoksa örneğimde otobanda dip gaz yapmaktan bahsetmiyorum.
Yazacak cevabim var da bisey degistirmeyecegini bildigimden denemiyorum.
Kalkislarda adami deli ediyomus... abicim sen ferrari yada f1 falan mi kullanacagini umuyosun
-
2SALLA1BAĞLA adlı üyeden alıntı
Bu masraf sadece Bakım sigorta vergi vs yani araba yatsada olacak olan
Hani lastik hani Bakım hani akü nerde Yakıt
Araba almak için para nasıl olacak en kötü araba bu gün 10000 tl
Iyi birşey olsun dersen 25000 50000 arası
Şahsen 50000 tl lik arabayı ben kapanın önünde yatırarak çürütemem
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
Araba al
Motor kazasıyla Araba kazası bir olmaz.arabada elini kolunu sallaya sallaya çıkarsın(ufak kazada). Motorda tablo içaçıcı olmuyor.
Arabaya daha cok kisi biniyor kisi başı maliyet belki de motordan düşük
Araba vergisi 230tl yıllık 10 yaşında
160 tl yillik sigorta
Bakım 10 binde 100-150 lira civarı filtreler 40-50 tl yağ 80-90 tl
Motorda dengede durmaya çalışıyorsun
Araba abs esp bissürü teknolojisi var
Hava yastığı vb güvenlik onlemi ust safhada
Motosiklet euro ncap a giriyor mu mesela?
Girse kac yıldız alır
Araba almak icin cok neden var
Motorla uğraşılmiyor
-
Araban yoksa önce araba alman mantıklı. Keyif için veya ikinci taşıt olarak daha sonra motor alabilirsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:39 ----------
clabber adlı üyeden alıntı
dikkat ediyorum da hep yeni üye olanlar böyle dübürük konular açıyor. neden???
Yeni eski bilemem ama genelde almancılar bu konuları bizlerin " aaa ne kadar şanlısınız oralarda arabalar motorlar ne kadar ucuz biz çok para veriyoruz" dememiz için kendilerine statü belirlemek için açıyorlar. Bunun örneği çok.
-
12-13 milyara alacağın bir araba seni sanayiden çıkarmaz. 2 biner 3 bakım yaptırır cebinden daha çok para gider.
alacağın motor 20-30 arası olur o zaman araba olabilirdi, tercih meselesi...
-
Ben arabadan fiyatlarından falan anlamam ama kardeşim dediğin üzere ailenin arabası yok bence kendi zevkini biraz daha ileriye sarıp şimdi aileni düşünmelisin. Allah korusun ailenden biri hastalansa ve ambulansı bekleyemeyecek durumda olsa motor senin ne işine yarar ki ? Şimdilik fedakarlık yapman gerek arabanız yoksa ilk öncelik araba olmalı. Her ne kadar motosiklet tutkunu olsamda bir ailenin ne olur ne olmaz gözüyle bakıp arabası olmalı. İyi günler.
-
Berkay* adlı üyeden alıntı
+1
Sen arabadan devam et, zaten r6 almadıktan sonra motosiklet almanın ne anlamı var(!)
Berkay kardeşim bende bisiklet almasını öneriyorum !Bence en iyisi bisiklet!
Euzü billahi mine'ş-Şeytani'r-racîm Bismillahirrahmanirrahim
-
kuzum sen direk 1000lik al bu iş kısa sürede çözülsün
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)