Normal bir motosikletin motor ömrü ne kadardır???
Reklamlar
-
Öncelikle herkese Selamun Aleyküm;
Çin malı olmayan normal, standart bir motorun periyoduk bakımlarını yapıp yağını suyunu koyduğumuzda ortalama motor ömrü kaç bin km dir acaba???
Süpersportların motor ömrü daha çok çevir çevirdikleri için diğerlerine göre daha düşük olduğunu duymuştum. Süpersportlarda periyodik bakımlarla motor 100.000 kmyi görürmü acaba???
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Reklamlar
-
Nasıl kullanıldığına bağlı. Pistte kullanılan motosiklet ile yolda kullanılan motosiklet bir olmaz. Yolda kullanılan 2 ayrı motosiklet de aynı olmaz
Görebilir, daha çok da görebilir daha az da
-
Bu kullanıma bağlı eşşeğe biner gibi binilirse ömrü kısa olur
-
Şu mantıktan yola çıkabilirsiniz güncel motorlar için. 2 yıl 20-30 bin km garanti verirler. Kitapçıkta kullanım ömrü 10 yıldır yazar genelde. Bunlar verilen ortalam değerlerdir yani. 200 bin km yapar biter veya 50 binde tükenir. Tamamen kullanıcı, bakım vs. durumlarına bağlı. Kullanım sahası aktif parçaları acayip etkiler. Aktif zorlanırsa haliyle motorda zorlanır...
-
Cok ucu acik bir konu. Teorik olarak bir motorun omru sasisinin omru kadardir. Yani sasiye 100 yil bir sey olmadiysa o motora bir sey olmaz.
Motor yatak sarar yatagi degisir yola devam eder, piston kirar piston degisir yola devam eder. Omurden kasit motora ne kadar surede ne zarar veririz ise, motordan cok kullaniciya bagli. Yoksa supersporta da 100 bin km yaptirirsiniz.
-
Arkadaş güzel birşey sormuş, şöyle ekliyim; 2 silindirli 500 cc gündelik kullanıp 7.000 devir geçmeden bakımları titizle yapılmış bir motor, piston krank değişmeden ne kadar gider? Örneğin eski cbf 500 gibi bir alet.
-
Sahibinden.com adresine girilir. Beğenilen motosiklet modeline tıklanır. Km cinsinden yüksekten düşüğe sıralanır. Sonuçlar sıralanır.
Örnek:
Harley 610 bin km. http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...29980478/detay
-
ssates adlı üyeden alıntı
Bir tane sıfıra fazla basmıştır. Yanlışlık olmuştur.
-
06serhat adlı üyeden alıntı
Bir tane sıfıra fazla basmıştır. Yanlışlık olmuştur.
Bence de öyle olmuştur :D. Motorun üzerinden neredeyse hiç inilmemesi lazım yoksa :D
-
benim çinli motorum bile motor bloğu açılmadan sorunsuz 47 bin km ye geldi hala masrafsız
-
motorun ömrünü ilk çalıştırma belirler, bir motor ne kadar çok yağsız ilk çalıştırmaya mağruz bırakılırsa o kadar kısa ömürlü olur.. buna ek olarak çevrilen devir sayısı, bakımlarıda ekleyebiliriz.
ömrü bittiğinde ise piston segman atılıp, hazır açılmışken değişmesi gereken parçalarıda değiştirip yine uzun süreler devam edilebilir.. bugün yollarda gördüğümüz çoğu 40-50 yaşında arabaların defalarca motoru yenilenmiştir.
-
İngiltere de 300 küsür binde Suzuki Vstrom kullanan bir adam vardı..
başka bir sitede bugüne kadar değiştirdiği parçaların listesine denk gelmişdim,tüm bakımlarını da kendi yapıyordu..
Türkiye de ise kendimde vstrom kullandığımdan takip ettiğim için biliyorum Bursa'lı bir abimiz var 2002 model 150bini devirdi ve
sadece periyodik bakımlarını yaptırıyor motor hiç açılmadı yani..
yağını zamanında yenile,bakımlarını eksik etme,hararet vede agrasif kullanıma maruz kalmaz ise bütün motorlar 150 bin rahat gider..
-
Benim motorun İngiltere'de 380 bin kilometre yapmışını görmüştüm internette. Bakımları zamanında yapılan tüm motorlu araçlar uzun yıllar sorunsuzca görevlerini yerine getirebilir. Kullanıcı çok önemli tabiki.
-
Babamın amcaoğlunda 96binde beat var oynama yok motor iyi durumda
-
Avrupa'da bizim 50000 km almaya korktuğumuz motosikleti binlerce mil kullanıyorlar
Mesala v storm 300000 mil çik
Bmw 1150 gs 400000km
Transal le eski kasa tenere 750 ile 500000 km ler
Hatta hatta bi vatandaş çok devir Çeviren cbr 600f ile 420000 km yol yapmışsam gibi binince her motor çok çok uzun yollar yapar
-
Herşey kullanıcıya bağlı. İiini bilen birine peryodik bakımını yaptırırsanız ve sevdiceğiniz gibi, evladınız gibi bakarsanız 200 bin değil sorunsuzca 500 bin dahi gider. Bir arkadaşımın Çin menşeili yerli malı motosikleti var. 2005 model ve 47 bin km.'de ancak o kadar titiz ki toz vile bulamazsınız. Bu yüzden motosikletin ömrünü sahibi belirler. Yani ay sahibine göre kişner.
-
Normal bir motosikletçinin ömrü ne kadardır?
-
gkhantaskin adlı üyeden alıntı
"normal" derken?
millet sokakta yürürken,evde otururken bile öleceğinden korkuyor,motorcu bu korkunun üzerine beygirlerle donatılmış bir mekanizmaya binip,öküzlerle dolu bir karayoluna çıkıyor."Normal" nerede ?
-
gkhantaskin adlı üyeden alıntı
Eğer kısmeti kapalı değil se çabuk yaşlanmadığı kesin çünkü çook 60 yaş ve üzeri motorcu tanıyorum
Motorsiklet e binmeyen kendi yaşıtlarından çok çok dinç aynı zamanda genç
Motosiklet e eğer doğru binersek yaşımız kaç olursa olsun cesedimiz yakışıklı olacak orası kesin
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
şimdi burda herkes motorun ne kadar uzun ömürlü oldugundan bahseder 300-400 binler konuşulur..Ama kendi motoru 20 bine gelince herkes elden çıkarmaya çalışır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)