Ucuz yollu cbr 125 için ideal güzel bir egzos önerebilirmisiniz bana. Sesinin pek tatmin etmeyeceğini biliyorum ama ufaktanda aragaz verdiğimizde öndeki arabaya kendini duyursa yeter
Ucuz yollu cbr 125 için ideal güzel bir egzos önerebilirmisiniz bana. Sesinin pek tatmin etmeyeceğini biliyorum ama ufaktanda aragaz verdiğimizde öndeki arabaya kendini duyursa yeter
Shark Performance Benim 150 cc commuterimde var çok memnunum fiyatı internet sipariş verdim bana 130 tl ye falan geldi
Modifiye egzozun ucuzu da pahalısı da içi boş boru. 100-150 liralık çin malı modifiye egzozlar işinizi görür. Sadece susturucu olarak veya borulu olarak alıp taktırabilirsiniz.
Hocam peki işini görürden kastınız nedir? Sanayi işi egzoslar sadece ses ve görüntü için mi takılıyor? Yani egzosun değiştirilmeaindeki amaç nedir? Benim 150cc motorum var, herkes gibi bende güzel bi' egzos takmak istiyorum ileri ki zamanlarda..
Herkes gibi benim de başlıca amacım ses ve değişiklik ancak eğer bi' egzosdan matematiksel olarak gerçek performans alabileceksem, motorun gücünü arttırabileceksem, bu tarz bir egzos benim için öncelik olur. İsmi belli markaların ürünleri, düzgün ayarlar ile takılırsa 14 beygir civarı gücün de motorlar için performans farkı yaratır mı, başarır mı?
150cc 14 beygir olan Apache'ye gidip orjinal Devil egzos takmak ne kadar akıl kârı işidir?
Teşekkürler.
Tek silindir motorda egzoz ile beygir artmaz. Egzozu tamamen söksen subaplara zarar vermesi bir yana motorun hızlanması artar ama son hızı düşer. Son hız da biliyorsun beygir ile alakalıdır. Modifiye egzoz dediğinin çoğu da tek silindir motorda boş borudan ibaret, aşırı ses yapıp çevreye rahatsızlık veriyor. Orjinal egzoz ile hiç egzoz olmaması arası bir performans verir.
Sesden başka bi' halta yaramıyor yani?
Hocam belirtmediğin için yazıyorum. Öncelik her zaman ekipman ve güvenli sürüş olsun. Ekipman fullse motora iyileştirmeler yaparken lastikten başla daha sonra frenlere yönel ilk hedef güvenlik olsun. (Bunları yaptın mı bilmiyorum o yüzden yazdım.)
Egzozlarda performans olayı ufak cclerde yalan dolan yeterki kayıp yapmasın diye dua et bence. Çünkü %90 ı kayıp yaratacak. Ha zevk dersin karışmam. Gördüğüm ve nispeten fena değil dediğim 2 egzoz var (akro yoshi arrow gibi pahalılar hariç.) birisi tiger ki o da almış başını gitmiş, diğeri de avcrom egzoz. Bi bak derim güzel şeyler duydum hakkında ama denemedim.
Kardeşim istanbul şirinevlere git 150 liraya shark egzozlar var susturuculu ve susturucusuz olarak kullanılıyor , susturucusuz çok ses çıkarıyor ama susturuculu biraz tatlı ve tok ses veriyor. git ondan taktır bitane fazla masrafa girme herhangi bir motorcu takar egzosu.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)