Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bakım yapmalı mı?

REKLAM ALANI
    sozerten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki INAZUMA '14
    Merhaba arkadaşlar. Inazumanın 10bin bakımı geldi fakat sezonun kapanmasına az bişey kaldı. Uzun yol bağlamında en fazla bir ay daha binerim yani. Onun haricinde yine 1 ay içinde okula gidip gelmek için günlük 10 km falan yaparım. O yüzden şimdi bakım yapıp en fazla 100 km sonra motoru garaja koymak mı gerekir yoksa şimdilik idare eder deyip sezon başına bakımlı mı girmek gerekir?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben sezonun ne açıldığını ne kapandığını duydum. 10bin km de bakım varsa 10.010 km de motora bir şey olmaz, uzun bir süre yatıracaksanız motoru bineceğiniz zaman bakımını yaparsınız
    zealous bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    Havalar yakında bozacak. Bütün bakımlarını yaptırıp kapalı garaja sehpaya alacağım motorları. Mart sonu yine bütün bakımları yaptırıp çıkarırım. "Bence" motor yatırılmadan önce de bütün bakımları yapılmalı.

sozerten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki INAZUMA '14
    Alıntı BatuhanK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben sezonun ne açıldığını ne kapandığını duydum. 10bin km de bakım varsa 10.010 km de motora bir şey olmaz, uzun bir süre yatıracaksanız motoru bineceğiniz zaman bakımını yaparsınız
    Yorumun için teşekkürler. Sanırım ben eksik anlattım. Sezonun kapanmasından kastım bundan sonra uzun soluklu yolculuklara çıkmayacağım ve günlük şehir içi max 15 km motor kullanacağım demek oluyor. Yoksa balık değil yani bu sezonu açılsın kapansın, neyse. Soruma gelince; motoru bakıma sokmadan ekim sonu kasım başına kadar günlük ortalama 10 km kullanmak, soruna yol açar mı? Kısa mesafe kullanım olduğu için (tabiki ilk çalıştırmadan sonra gereken ısıya ulaşması beklenecek) ve bakım km'si geçtiği için sakat bir durum olur mu?

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:19 ----------

Alıntı Murat.K. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Havalar yakında bozacak. Bütün bakımlarını yaptırıp kapalı garaja sehpaya alacağım motorları. Mart sonu yine bütün bakımları yaptırıp çıkarırım. "Bence" motor yatırılmadan önce de bütün bakımları yapılmalı.
    Mesela atıyorum motor yağı veya hava filtresi, beklemeden dolayı özelliğini kaybeder mi?

Tabi kaybeder motor yagini uzun sure degistirmessen bi daha ki sezona motor kullanamayabilirsin

Bakimi 100-200 km geciktirmekten bir sey olmaz. Ama daha fazla degil.

Yagin bekleme suresi 1 yil. Diyelim bir motora bakimi yaptik ve kapali garaja koyduk. 1 yil yatti. Sonra bunu cikardigimuzda yine bakim yapiyoruz.motorun bakim araliklari hem km hem de sure cinsinden verilir. 10000km ve 1 yil gibi. Hangisi once gelirse o zaman bakim yapilir. Kilavuzunda yazar.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Arkadaşım bakımını yapıp koyacağın her alet sana uzun soluklu "sezon" vb, durma zamanlarında daha fazla zarar görmesini engeller, bütün kış bakımını yaptırsaymıydım şimdi yağmurda var şurda eksiği burda gediği diye düşünmeni engeller, bence bakımını yaptırıp kışı geçirmekte fayda var..
    Bakım sadece km değil zamanla da alakalı, km yapma 1 yıl geçsin gene bakıma götürmelisin,

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)