Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Varili Ucuzlayan Petrolün Fiyatı Neden Ucuzlamıyor

REKLAM ALANI
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı surmenajetki adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu konuya istinaden yazılmıştır.***

hep işkembeden sallayanların argümanı da bu. bakın güzel motorcu kardeşlerim bilal'e anlatır gibi anlatıyorum.

1 Varil petrolün en pahalı olduğu dönem: 2008 yılı - 139,00 USD (tıklavegör) - 1,00 USD = 1,244 (tıklavegör)

devam edelim.

1 Varil petrolün şuan piyasası: tıklavegör - 1,00USD = hadigelbunadatıkla

şimdi bilale anlatır gibi anlattık. aradaki matematik işlemini de mi ben yapayım yoksa siz yapar mısınız?

gelelim başka bir konuya, TV'de her gördüğünüze duyduğunuza inanmayın. nasıl hdpkk barış güvercini diye gösteriliyorsa varil piyasasıda böyle gösteriliyor. yani dolardan bahseden yok. gelelim doları ben mi yükselttim diyene, hükümet elde ne var ne yok sattı yükselir tabi. yine gelelim e biz mi sattık diyenlere, ilk çıkan iphone samsungu al, durmadan japon al alman al diyip dur, ufak cc'leri beğenme burun kıvır, parayı gösteriş için dışarı gömenler, evet sizlerde bizlerde suçluyuz.

teşekkürler
    Dostum millet AKP ve benzin konusunda dolu o yüzden ne zaman bu tarz konular açılsa millet haklı olarak çatacak yer arıyor.Forumumuz da ara sıra saçmalayan ve milletin tepesini attıran AK-Troller var.Sinirden senin yazdıklarını doğru düzgün okumadan seni de onlardan sandılar büyük ihtimalle.Arkadaşlar şu son bir kaç aydaki fırlayan dövizi hesaba katmadıkları için senin hesap doğru.Ama genel olarak 2008 den bu yana doların sabit izlediği petrol fiyatlarının düştüğü zamanlarda arkadaşların hesapları doğru.

Bir de senin söylediğin ithal malların tüketilmesi az da olsa döviz kurunda etkili ama AKP nin saçma sapan icraatlerini bir kenara koyarsak asıl etkili olan iki şey var ;ülkemize katma değer sağlayacak doğru düzgün üretimimiz yok.Yani bizim dışarıya satacak düzgün malımız yok.Üretimin yoksa paranın değeri de düşer.Diğer faktör Amerika'nın ekonomisini iyiye gitmesi buna bağlı olarak Dolar'ın değeri artıyor.Paramıza değer kazandırmak istiyorsak tek çaresi dışarı satabileceğimiz nitelikli üretim yapmak.Samanla,tekstille olacak iş değil bu.Doğru düzgün teknoloji üretmek lazım.

Emin Çapa'nın ekonomi konusu ile ilgili çok güzel videoları var.Vakti olan arkadaş izleyebilir.

surmenajetki ve cenkito bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Ybr 125
    Peki iyi hoş yazmışsın. Dolar niye 3 lira. Ekonomimiz düzgün olsa paramız değerli olur. Bumu yani dolar şu kadar oldu benzinin 5 lira olması normal, kabullenelim.
    Madem asgari ücreti de hesaba kattınız senin araştırman kuvvetli. Bizim asgari ücretle kaç litre benzin alınıyor avrupa da asgari ücretle kaç litre bezin alınıyor bir hesaplayıver. Avrupa da bir motor kaç aylık asgari ücretle alıınyor türkiye de kaç. Bunları da hesapla bilale anlatır gibi anlatıver.

fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Bir türlü beğenmediniz gitti!!!nasıl bir milletsiniz,dünyada 1.sıraya yükseldik benzin fiyatlarında

Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dostum millet AKP ve benzin konusunda dolu o yüzden ne zaman bu tarz konular açılsa millet haklı olarak çatacak yer arıyor.Forumumuz da ara sıra saçmalayan ve milletin tepesini attıran AK-Troller var.Sinirden senin yazdıklarını doğru düzgün okumadan seni de onlardan sandılar büyük ihtimalle.Arkadaşlar şu son bir kaç aydaki fırlayan dövizi hesaba katmadıkları için senin hesap doğru.Ama genel olarak 2008 den bu yana doların sabit izlediği petrol fiyatlarının düştüğü zamanlarda arkadaşların hesapları doğru.

Bir de senin söylediğin ithal malların tüketilmesi az da olsa döviz kurunda etkili ama AKP nin saçma sapan icraatlerini bir kenara koyarsak asıl etkili olan iki şey var ;ülkemize katma değer sağlayacak doğru düzgün üretimimiz yok.Yani bizim dışarıya satacak düzgün malımız yok.Üretimin yoksa paranın değeri de düşer.Diğer faktör Amerika'nın ekonomisini iyiye gitmesi buna bağlı olarak Dolar'ın değeri artıyor.Paramıza değer kazandırmak istiyorsak tek çaresi dışarı satabileceğimiz nitelikli üretim yapmak.Samanla,tekstille olacak iş değil bu.Doğru düzgün teknoloji üretmek lazım.

Emin Çapa'nın ekonomi konusu ile ilgili çok güzel videoları var.Vakti olan arkadaş izleyebilir.
    emin çapa'yı izleyince bi aydınlanma olmuştu bende master ekonomiye geçersek birgün, avrupa da motor kaç maaşla alınıyor diye soran arkadaşın derdini çözerdik.

Arkadaşlar bu işin çözümü yok. A partisi B partisi ABC koalisyon partisi de gelse bu çözülemeyecek. umutlanmayın, şikayet etmeyin, yada edin değişen birşey olmayacak. üzgünüm.

Tabi şuda bir gerçek. Sadece petrol fiyatlarının üzerinden gidersek Türkiyenin durumu çokta kötü değil(Avrupa kıtasında) inanmayan bakabilir
    Fransa*
    Belçika*
    Almanya*
    Türkiye*
    Malta*
    İrlanda*
    İsveç*
    İsviçre*
    Islanda*
    Finlandiya*
    Portekiz*
    Yunanistan*
    Denmark*
    Birleşik Krallık*
    İtalya*
    Netherlands*
    Norveç*
    sıralama böyle gençler, avrupa standartlarında petrol fiyatı pahalı ama ehh işte pahalı aq denebilecek seviyede yalan yok bak tablo öyle diyor. (dünya hariç de lan, aşaıda listesi var)

dünya petrolleri, yüz yıl önce şirketler kuruldu bölündü alındı zaten. Araplara taş düşer birşey olur bizimle birlik filan olursa belki düşer Türkiye de 0,5 - 1 USD arasına ama araplar ve biz. çok zor ihtimal, ki zaten dünya petrol borsası buna izin vermez. O yüzden bu fiyatlara itiraz etmeyelim alışalım

en acaip liste de bu, bak bak listeye bak dünyada sonlardayız. Ama Avrupa kıtasında var bişe hepimiz sonlardayız. Kıçı kırık Laos, gabon, gürcistan benzini bedava kullanıyor nerdeyse. İlk 10u kaale almayın, İphone neden ABD'de 199USD cevabıyla aynı çünkü.

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı bursagsli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Görende sanacak her kelimeyi dört dörtlük yazdığını
    Hayatimda gordugum en devrik cumleydi bu.
    Sokollu ve DelikanlıMTV bunu beğendiler.

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Sj's adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayatimda gordugum en devrik cumleydi bu.
    Adam belki Trakyalı niye bozuyon hemen ?

Güren de sanır her kelimeyi dört dörtlük yazasın
    Sj's bunu beğendi.
    --------------------------------------

Bende sığar iki cihân ben bu cihâna sığmazam.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hadi yürüyün siyaset bölümüne
    forum kurallarına okumayı geçtim ufaktan göz gezdirin

Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam belki Trakyalı niye bozuyon hemen ?

Güren de sanır her kelimeyi dört dörtlük yazasın
    Te ben trakyaliyim ama bulesini gormedim baa

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    A) Paralel yaptı , Öcüler Yaptı ,bunlara inanacak kadar gerzek olanlar yaptı, Miki Yaptı (Sarayın Miki mousu'u geldi aklıma ulen Çakıcı)(mouse yerine mousu Aladdin Çakıcı'nın söylemi aynen kopyaladım)
    B) İktidar'daki saf partinin suçu
    C) ...
    D) We are the world , we are the children
    E) Bu sarayın suyu , beyaz çayı , şehrizar konakları nereden gelecek bizi kandırmazlarsa , yandaşların çerez paralarını , diyanetin bütçesini bir tomanın maliyetini düşününce yine bile ucuz.Şimdi birde terörle mücadele masrafları geri dönüyor.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bu konuda ince hesaba gerek yok, burası Türkiye asla işletmelerin cirolarını azaltacak yönde hamle yapılmaz. Kar aynı kalacak olsa bile yapılmaz. Hani denir ya ben maaşımdan devlete şu kadar vergi veriyorum diye, işte o vergi olmasa da o maaş değişmeyecek, işletme cebine atacak. "Ben o motorumu o paraya vereceğime yakarım" diyen ya da sıfırından pahalıya ikinci el motor satmaya çlaışanların ülkesi burası... Hepsi aynı kafa...

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı surmenajetki adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    emin çapa'yı izleyince bi aydınlanma olmuştu bende master ekonomiye geçersek birgün, avrupa da motor kaç maaşla alınıyor diye soran arkadaşın derdini çözerdik.

Arkadaşlar bu işin çözümü yok. A partisi B partisi ABC koalisyon partisi de gelse bu çözülemeyecek. umutlanmayın, şikayet etmeyin, yada edin değişen birşey olmayacak. üzgünüm.

Tabi şuda bir gerçek. Sadece petrol fiyatlarının üzerinden gidersek Türkiyenin durumu çokta kötü değil(Avrupa kıtasında) inanmayan bakabilir
    Fransa*
    Belçika*
    Almanya*
    Türkiye*
    Malta*
    İrlanda*
    İsveç*
    İsviçre*
    Islanda*
    Finlandiya*
    Portekiz*
    Yunanistan*
    Denmark*
    Birleşik Krallık*
    İtalya*
    Netherlands*
    Norveç*
    sıralama böyle gençler, avrupa standartlarında petrol fiyatı pahalı ama ehh işte pahalı aq denebilecek seviyede yalan yok bak tablo öyle diyor. (dünya hariç de lan, aşaıda listesi var)

dünya petrolleri, yüz yıl önce şirketler kuruldu bölündü alındı zaten. Araplara taş düşer birşey olur bizimle birlik filan olursa belki düşer Türkiye de 0,5 - 1 USD arasına ama araplar ve biz. çok zor ihtimal, ki zaten dünya petrol borsası buna izin vermez. O yüzden bu fiyatlara itiraz etmeyelim alışalım

en acaip liste de bu, bak bak listeye bak dünyada sonlardayız. Ama Avrupa kıtasında var bişe hepimiz sonlardayız. Kıçı kırık Laos, gabon, gürcistan benzini bedava kullanıyor nerdeyse. İlk 10u kaale almayın, İphone neden ABD'de 199USD cevabıyla aynı çünkü.
    Arkadaşların benzin konusunda isyan ettiği konu zaten bu.Ülkemizde vergisiz benzin fiyatı kısmen ucuz ama nerdeyse üstüne kendi fiyatının iki katı vergi eklenerek vatandaşa satılması.Eskiden benzinde bu kadar vergi yoktu.Aslında eskiden hiç bir şey de bu kadar vergi yok.En pahalı benzin konusunda sürekli ilk üçteyiz ama genel alım gücü ve gelir konuların çok altlardayız.

Bu mevcut hükumetin ekonomi konusunda çok yanlış icraatleri var.Eskiden de ekonomimiz kötüydü ama son 12 yıldan herşey satıldı,yanlış ekonomik politikalar yüzünden bir çok fabrika iş yeri kapandı vb...o yüzden zaten kötü olan ekonomimiz son 12 yılda çok daha kötüye gitti.Bir ülkedeki ekonomik büyümeden bizzat o ülkeyi yönetenler sorumludur zaten Emin Çapa yanlış haıtrlamıyorsam 2. video da bu büyüme konusunda bol bol giydirmiş hükumete.Tabii ben suçu sadece hükumete atmıyorum.Bizim yatırımcımızdaki ve bizim insanımızdaki tembellik,hazıra konma,çalışmadan zengin olma,iş güzarlık,farklı ve yeni bir şeyler yapmaya çalışanı engelleme huyu bizi buralar getirdi.Yatırımcılar,iş yeri sahipleri geçrek anlamda bu ülkeye faydalı bir şeyler yapma peşinde değil.Adam açıyor saçma sapan bir tekstil fabrikası insanları asgari ücrete köpek gibi 2-3 yıl çalıştırıyor,oraya yaptığı yatırımı çıkartıyor bir miktar kar ediyor ondan sonra battım devlet bana yardım etsin.

İşin ilginci bu ülkede düzgün üretim yapan adamlara da bu hükumet sırf farklı fikirden oldukları için sürekli saldırı içinde.Şu malum hükumet bu ülkedeki önemli üreticilerden ve ihracatçılardan biri olan Koç grubuna yıllardan beri saldırıyor,batırmaya çalışıyor.

Daha yazacak çok şey var ama şimdilik bu kadarı yeterli.Kısaca şu hükumetin,kötü ekonomik gidişte suçu çok büyük ama yıllardan beri gelişemeyen düze çıkamayan Türkiye'nin suçu hepimizin.
    surmenajetki bunu beğendi.

DelikanlıMTV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr125 Esd
    Adı üstünde benzin değil benzinin konduğu varil ucuzlamış

Daha yazacak çok şey var ama şimdilik bu kadarı yeterli.Kısaca şu hükumetin,kötü ekonomik gidişte suçu çok büyük ama yıllardan beri gelişemeyen düze çıkamayan Türkiye'nin suçu hepimizin. Thracian'dan alıntıdır

aynen böyle tam anlatmak istediğim de buydu. kim kimin ne hükümeti gelirse gelsin bu düzen savaş olmadan savaş yapılmadan asla düzelmeyecektir. savaş çığırtkanlığı yapmıyorum ama bu böyle. diyelim ABC koailsyon hükümeti geldi. Benzinin vergisini %25 sınırlarına çekti. benzinin fiyatı oldu 3.20tl diyelim. pekii bu devlet ne ile geçinecek? Terör denilen bir grup oçlar yüzünden zaten paranın bir kısmı gidiyor oraya.

ülkemizde ne insanlar var. hayat pahalı şartlar zor benzin 5 lira oldu diye bağırır ama bir yandan bölücü oçları destekler. kiminin işi sabahtan akşama kadar yatmakla, kimi cafelerde barlarda swarm check*in kasmakta, kiminin işi cem yılmazın anlattığı gibi mesai 9da başlar 11e kadar günaydın günaydın, sonra bi yemek sonra yine laf laf al bitti mesai. ne yaptın bugün hiç işimi yaptım der. sonra ekonomi çok kötü allah kahretsin bu ülkede yaşanmaz der sonra. yaşanmaz tabi aq çalış biraz itoglu it. allah gavura para mı yağdırıyor gökten.

peşinen düzeltme: 'itoglu it' kelimesinin tüzel yada özel hiç bir kişi yada kurumlarca alakası yoktur

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)