Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

yaş yolun yarısı bindik bir alamete yardım lütfen

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Pulsar200ns
    selamlar, hemen hemen güzergah dışında aynı durumdayız. ben de 12 yıllık b sınıfı ehliyet ve trafik tecrübesinden sonra sizin gibi düşünerek, şu illet trafikten kendimi kurtarmanın yollarını arıyorum. geçen hafta a2 ehliyet ve eğitim veren bir akademiye kayıt oldum(zira eğitim şart!) korkular endişeler ve bir yandan da güvenlik derken kullanacağım güzergah(sizde de aynı şekilde olacak anladığım kadarıyla) için otoban kullanacağımdan bir çok kişi 125 cc nin yeterli olmayacağı görüşünde. fakat ben ısrarla 125 cc kategorisinde güçlü sayılabilecek mt 125 i düşünüyorum. fazlasına hem gerek yok hem de başlangıç için uygun olmadığı düşüncesindeyim. (bu konu hakkında tecrübeli arkadaşlar fikirlerini esirgemesinler lütfen)
    bir diğer konu benim şahsi görüşümdür; yeni başlangıçlarda eğer kısa mesefa kullanılmayacaksa 2. el e çok güvenilmemesi gerektiği. şahsen sıfır almayı düşünüyorum. bütçe tabii ki önemli fakat benim önceliğim; eğitim (olmazsa olmaz) , ekipman (bazı arkadaşlar ekipman için 2-3 bin gibi bir rakam yazmışlar, benim orta halli full ekipman için hesapladığım 5 bin lira civarı) ve en son motor alıp trafiğe çıkmak.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ataykaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mertovski11 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selamlar, hemen hemen güzergah dışında aynı durumdayız. ben de 12 yıllık b sınıfı ehliyet ve trafik tecrübesinden sonra sizin gibi düşünerek, şu illet trafikten kendimi kurtarmanın yollarını arıyorum. geçen hafta a2 ehliyet ve eğitim veren bir akademiye kayıt oldum(zira eğitim şart!) korkular endişeler ve bir yandan da güvenlik derken kullanacağım güzergah(sizde de aynı şekilde olacak anladığım kadarıyla) için otoban kullanacağımdan bir çok kişi 125 cc nin yeterli olmayacağı görüşünde. fakat ben ısrarla 125 cc kategorisinde güçlü sayılabilecek mt 125 i düşünüyorum. fazlasına hem gerek yok hem de başlangıç için uygun olmadığı düşüncesindeyim. (bu konu hakkında tecrübeli arkadaşlar fikirlerini esirgemesinler lütfen)
    bir diğer konu benim şahsi görüşümdür; yeni başlangıçlarda eğer kısa mesefa kullanılmayacaksa 2. el e çok güvenilmemesi gerektiği. şahsen sıfır almayı düşünüyorum. bütçe tabii ki önemli fakat benim önceliğim; eğitim (olmazsa olmaz) , ekipman (bazı arkadaşlar ekipman için 2-3 bin gibi bir rakam yazmışlar, benim orta halli full ekipman için hesapladığım 5 bin lira civarı) ve en son motor alıp trafiğe çıkmak.

Mt 125 otobanda sıkıntı yaratır. z 250 sl alın hafif ve hızlı motor daha güvenli olur pişman olmassınız . sadece boyunuz 183 ten uzunsa küçük kalabilir.

plegus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Kawasaki Ninja 650 R
    Pratik kullanım amacıyla başlayacaksanız bu işe, en mantıklısı Xmax 250 ama dediğiniz gibi bütçenizin üzerinde kalıyor.

Pcx daha uygun bir alternatif ama biraz ufak olduğu için güvensiz hissedebilirsiniz trafikte, araçların etrafındayken.

Vitesliyle hiç başlamayın derim (YBR vs). Heyecan aramıyorsunuz ve aramıyorsanız vitesliyle vakit ve sinir kaybetmenize gerek yok demektir. Daha sonra baktınız çok sardı, içinizde kıvılcımlar çakıyor o zaman geçersiniz.

Zaten yukarıdaki yorumlardan da anlaşılabileceği üzere: Pcx Pcx Pcx

Motosikleti
    Pulsar200ns
    Alıntı ataykaan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mt 125 otobanda sıkıntı yaratır. z 250 sl alın hafif ve hızlı motor daha güvenli olur pişman olmassınız . sadece boyunuz 183 ten uzunsa küçük kalabilir.
    yorumunuza teşekkür ederim, boyum 1.78 fakat önce gerekli eğitimleri alıp sonrasında eğitmenlere de danışarak tercih yapmak daha mantıklı olacak sanırım. amacım en alttan başlayıp tecrübe kazandıkça cc yükseltmek değil, biri dese ki 125 cc ömür boyu götürür heh işte budur derim =)

Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Dediğiniz bütçede zaten scooter olarak eli yüzü düzgün bana göre iki seçenek var. PCX ve SYM Fiddle.

Fiddle bana göre güzel motor o paraya. Tipi en düzgünü. İkinci eli de iyidir. Ama imkan varsa elbette PCX.

Ben de 31 yaşında Kymco Xciting 250ri ile başladım, 8000km kullandıktan sonra, SYM WOLF ile vitesliye geçtim, sonra işe git gele uymayınca tekrar XMAX'e döndüm. İşe gidip gelmek için bence hiç kasmayın, scooter alın. Sonra merak ederseniz, trafiği git geli tecrübe edindikten sonra vitesliye geçersiniz nasıl olsa.

Arkadaslar oncelikle verdiginize bilgiler cok faydali tesekkur ederim. sanirim Honda pcx almaya karar verdim lakinnn biraz fiyat analizi yaptım da sahibinden de adamlar 2012 de 4400 liraya aldıklari ve 15-20 bin km kullandıkları motorları 6500 tl (ort.2000 tl kar) ile ilana koymuslar. Yahu insan elini vicdanina koyar ayıp yahu. Hadi ticaret yapiyosun bare aldığının ustune 500 tl koy insafsız ... ya bi tanidiginiz temiz pcx satmaya niyetlenirse bilgi verin arkadaslar yoksa sahibinden kafayi yiyecegim milleti enayi yerine koyuyorlar...

braveguy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 NNJ300SE
    Alıntı shadow-mask adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar oncelikle verdiginize bilgiler cok faydali tesekkur ederim. sanirim Honda pcx almaya karar verdim lakinnn biraz fiyat analizi yaptım da sahibinden de adamlar 2012 de 4400 liraya aldıklari ve 15-20 bin km kullandıkları motorları 6500 tl (ort.2000 tl kar) ile ilana koymuslar. Yahu insan elini vicdanina koyar ayıp yahu. Hadi ticaret yapiyosun bare aldığının ustune 500 tl koy insafsız ... ya bi tanidiginiz temiz pcx satmaya niyetlenirse bilgi verin arkadaslar yoksa sahibinden kafayi yiyecegim milleti enayi yerine koyuyorlar...
    aldıkları zamana ait döviz kuru ile bugünkü döviz kuru farkı yaratıyor o anlamsız artışı. türkiyede sadece 2015te dolar %38 arttı.(sadece türkiye ve brezilyada bu kadar arttı. dünyanın diğer ülkelerinde bu kadar yüksek bir artış yok, sebebi de yanlış ekonomi politikasıdır. oy verirken göz önünde bulundurun)

işin açıkçası siz de sıfır aldığıız motoru satarken aynı hesapları yapıp, aldığınız fiyatın üstüne ilan fiyatı yazabilirsiniz. şaşırmayın ilerde.
    satan ister istemesine de fiyatı her zaman alıcı belirler. 12bin lira fiyat ta koyar ama satamaz.
    sonuçta bir mal kaç liradan satılıyorsa değeri o dur.
    beğendiğiniz ilanları arayın konuşun, aklınızdaki fiyatı söyleyin belki satarlar.
    naçizane fikrim, ben sizin yerinizde olsam sıfır motosiklet alırım. zaten düşündüğünüz modeller çok pahalı modeller değil, canınız sıkılacak o ilan sahipleri ile muhatap olduğunuzda.

eğitime gelince
    önce honda gs eğitimi almanızı tavsiye ederim. size motosiklet üstünde durmayı ve iyi kontrol etmeyi öğretirler. oradaki eğitimin trafikle alakası yok ama temel motosiklet hakimiyetine çok fazla katkısı var. zaten istanbulda araba kullanıyormuşsunuz, dolayısıyla trafiği okumada sıkıntı çekmezsiniz. sadece risk faktörlerini motosiklete göre düşünüp sürerseniz daha sağlıklı yol alırsınız. sonrasında yeterli gelmezse gis e de gidersiniz. eğitim almanın pekiştirmek gibi güzel bir özelliği var.
    honda eğitimini hafta içi veya hafta sonu iki tam gün gibi düşünebilirsiniz.(sabah 9 akşam 17 di yanlış hatırlamıyorsam, ilk günün yarısı teorik sonrası tamamen pratik eğitimdir.)
    c4gin bunu beğendi.

Alıntı braveguy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aldıkları zamana ait döviz kuru ile bugünkü döviz kuru farkı yaratıyor o anlamsız artışı. türkiyede sadece 2015te dolar %38 arttı.(sadece türkiye ve brezilyada bu kadar arttı. dünyanın diğer ülkelerinde bu kadar yüksek bir artış yok, sebebi de yanlış ekonomi politikasıdır. oy verirken göz önünde bulundurun)

işin açıkçası siz de sıfır aldığıız motoru satarken aynı hesapları yapıp, aldığınız fiyatın üstüne ilan fiyatı yazabilirsiniz. şaşırmayın ilerde.
    satan ister istemesine de fiyatı her zaman alıcı belirler. 12bin lira fiyat ta koyar ama satamaz.
    sonuçta bir mal kaç liradan satılıyorsa değeri o dur.
    beğendiğiniz ilanları arayın konuşun, aklınızdaki fiyatı söyleyin belki satarlar.
    naçizane fikrim, ben sizin yerinizde olsam sıfır motosiklet alırım. zaten düşündüğünüz modeller çok pahalı modeller değil, canınız sıkılacak o ilan sahipleri ile muhatap olduğunuzda.

eğitime gelince
    önce honda gs eğitimi almanızı tavsiye ederim. size motosiklet üstünde durmayı ve iyi kontrol etmeyi öğretirler. oradaki eğitimin trafikle alakası yok ama temel motosiklet hakimiyetine çok fazla katkısı var. zaten istanbulda araba kullanıyormuşsunuz, dolayısıyla trafiği okumada sıkıntı çekmezsiniz. sadece risk faktörlerini motosiklete göre düşünüp sürerseniz daha sağlıklı yol alırsınız. sonrasında yeterli gelmezse gis e de gidersiniz. eğitim almanın pekiştirmek gibi güzel bir özelliği var.
    honda eğitimini hafta içi veya hafta sonu iki tam gün gibi düşünebilirsiniz.(sabah 9 akşam 17 di yanlış hatırlamıyorsam, ilk günün yarısı teorik sonrası tamamen pratik eğitimdir.)
    Doğru söylüyorsunuz, ilan sahipleriyle pazarlık muhabbetine girmek istemiyorum yapım gereği, evet ülkede döviz skandalı var ama olmadan önce de böyleydi. (Gerçi kendimi bildim bileli ülke ekosu diplerde) Fakat bir yerde size katılmıyorum, sıfır aldığım motoru satarken fiyat koyacağımı zannetmiyorum ama koyacaksamda makul seviyelerde koyarım yani 3 senelik ne olduğu belli olmayan motora, motorun 4/1 fiyatı kar koymam herhalde. Çünkü şimdiye kadar sattığım hiçbir arabanın 3üne 5ine bakmadan sattım ve neden ucuza satıyorsun diyenlere de kullandığıma sayıyorum dedim. Sıfır motor alma konusuna girmek istemiyorum şu an, çünkü benim işim belli olmaz alıp kullanmaz isem satmak durumu doğabilir yada çok severim hemen daha kaliteli motor almaya kalkarım ki buda gereksiz zarar olur. Birde arabanın bakımları, kaskosu vs zamanları geldi zaten bir motor parası da onlara çıkacağı için ekonomik davranmalıyım şuan.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)